Bachelor og Mit hemmelige match
Har du set begge (mega gode) datingprogrammer?© Lotta Lemche/TV2, Jacob Møller/DR

De 11 bedste danske datingprogrammer, du bare skal se

Selvfølgelig er Bachelor og Landmand søger kærlighed på listen! Er dit favoritdatingprogram med?

11. juli 2022 af Ida Storm Frøslev Hansen

Det er ikke en hemmelighed, at vi på Woman-redaktionen elsker datingprogrammer. Vi tæller ned til nyeste sæson af Landmand søger kærlighed, laver konkurrencer om hvilken kvinde, der bliver valgt i Bachelor, og har da også tænkt en gang eller to over, hvilket datingprogram, vi selv ville passe bedst ind i. 

Er du lige så vild med datingprogrammer, som os? Så har du måske allerede set disse 11 fantastiske programmer, men måske der gemmer sig en enkelt eller to på listen, du har til gode? 

Vi elsker alle 11, og kan se dem igen og igen og igen og... Ja, igen! 

1. Gift ved første blik

Ville du lade dig gifte med en, du ALDRIG havde set før? Have is i maven og stole på eksperternes vurdering? Lade en fremmed flytte ind i din lejlighed i jagten på kærlighed?

Det vil de håbefulde singler, du kan møde i denne fantastiske danske serie. Efter at have mødt deres (forhåbenligt?) eneste ene på kirkegulvet, skal de gennem fem uger, se om det kan lykkes dem at få kærligheden til at blomstre. Men det er ikke helt uden udfordringer – for hvad gør de, hvis eksperterne ikke har fundet det rigtige match? 

Se Gift ved første blik på DR1 eller DR.dk. 

2. Matchet på Mælkevejen

Går du op i stjernetegn? Så ved du helt sikkert, om du er Fisk eller Løve, hvad du er i ascendant og måne, og måske kender du endda dine veninder, familie eller kærestes chart? I så fald, har vi verdens bedste serie anbefaling til dig!

I Matchet på Mælkevejen sidder de to eksperter Amalie og Marianne (som du måske kender fra podcasten Astropod) og matcher otte singler på baggrund af deres fødselshoroskop. Kan stjernerne knække koden til kærligheden? Så spændende!

Se Matchet på Mælkevejen på DR3 eller DR.dk.

Matchet på Mælkevejen
Matchet på Mælkevejen er lige noget for alle astrologi-nørderne. © DR Ung TV

3. Landmand søger kærlighed

Landmand søger kærlighed er en klassiker, og vi har siddet klistret til skærmen i alle otte sæsoner, hvor de skønne landmænd har ledt efter en, de kan dele det idylliske landliv med.

Landmænd- og kvinderne skal i dette program date en række bejlere, der alle er tiltrukket af den landlige livsstil med alt hvad, det indebærer: gyldne marker, højt til himlen og ikke mindst: Den søde landmand. 

Se alle ni sæsoner på TV2Play. 

4. Bachelor

Endelig, endelig, ENDELIG kom Bachelor-konceptet til Danmark sidste år! Vi har jo også kun ventet i små 19 år, ikke? 

Bachelor er et program med en lang historik bag sig: Faktisk har hele 35 lande verden over, blandt andet Australien, Ukraine, Frankring og Norge, stået for over 170 sæsoner og mere end 2.200 timers bachelor! 

I 2021 fik vi danskere endelig muligheden for vores helt egne, danske bachelorer:  Casper og Jaffer, der uge efter uge delte roser ud til skønne, danske kvinder. Og i 2022 har vi fået glæden af endnu en sæson. 

Du kan se Bachelor på TV2Play. 

Bachelor, Casper og Michaela
Vi eeelsker Bachelor!© Lotta Lemche/TV2

5. Date min værste side

Vi kan vel hurtigt blive enige om, at det der med, at du ikke er så god til at huske at slukke lyset, aldrig rigtig får svaret på beskeder, eller ikke KAN stå op om morgenen ikke lige er det første, du fortæller din date – vel?

Men så alligevel. Det er i hvert fald det, de modige singler gør i dette spændende dating-koncept, hvor 50 singler har sagt ja til at udfordre den perfekte og polerede datingkultur. I programmet er de hudløst ærlige om deres dårlige sider, og undersøger: Er ærlighed vejen til kærlighed? 

Se programmet på DR.dk. 

6. Mit hemmelige match

Hvis du endnu ikke har set Mit hemmelige match er det nu, du suser ind på DR.dk, og gør dig klar til at binge, for dette program er virkelig creme de la creme af datingprogrammer – og heldige dig: Du har hele to sæsoner i vente, spækket med drama, kærlighed, tårer og grin. Juhu!

I dette program flytter en række unge mennesker ind i et kollektiv i den tro, at de er med i et program om at være roomies. Men snydt! For på forhånd er de nemlig matchet af en række eksperter, der har fundet nogle helt oplagte matches i huset. Men er det mon de rigtige matches, der finder sammen? 

Se begge sæsoner (i dag! Seriøst! Du vil ikke fortryde det) på DR.dk. 

Mit hemmelige match
Mon de to er et match? Få svaret på det i sæson 2 af Mit hemmelige match på DR.© DR.dk/Mastiff TV

7. Alene sammen

I dette program sendes fire par alene ud på en øde, svensk ø i et kærlighedseksperiment, hvor de i løbet af ti dage skal gennemgå forskellige eksperimenter, fordybe sig i deres relation og lærer hinanden at kende uden sociale medier og andre forstyrrelser. 

Er tid og nærvær mon nøglen til kærlighed? Kan ægte følelser gro, når hverdagens larm og forstyrrelser er byttet ud med den svenske natur, lange snakke ved bålet og badeture i det svenske havvand? Vi vil gerne røbe så meget, at ja, det kan faktisk lykkes for nogle, og det kan desværre også mislykkes for andre... 

Se begge sæsoner af programmet på TV2 Play. 

8. Koden til kærlighed

Hvis du var vild med Alene sammen og Date min værste side, synes vi, du skal kaste dig over Koden til kærlighed, der er lidt i samme boldgade. I dette program forsøger dataen nemlig at knække verdens sværeste kode: Kærlighed. 

Fire par bliver i denne serie matchet via en algoritme. Derefter skal de bruge en måned (!) sammen, for at finde ud af, om tal, algoritmer og data kan finde finde deres eneste ene. 

Du kan se begge sæsoner af programmet på DR.dk. 

9. Kærlighed hvor kragerne vender

Det er et faktum, at mange kvinderne fra landet flytter til de større byer, mens flere af mændene fra disse byer bliver tilbage. Det betyder også, at det kan være lidt svært at finde kærlighed for de skønne mænd i udkantsdanmark. 

Det vil Kærlighed hvor kragerne vender lave om på! Derfor prøver fire mænd med styr på tilværelsen at lokke kvinderne tilbage, så de kan finde en at dele det skønne, landlige liv med. Og kærlighedsraten er faktisk ret høj – i første sæson fandt hele tre af de fire mænd kærligheden. Sødt!

Alle tre sæsoner af Kærlighed hvor kragerne vender kan ses på TV2Play.

Kærlighed hvor kragerne vender.
Mændene fra sæson 2 af Kærlighed hvor kragerne vender. © Anders Brohus/TV 2

10. Date mig nøgen

I dette program er intet (som i intet!) overladt til fantasien. Hvorfor ikke det? Jo, fordi deltagerne er nøgne. Som i splitter ravende Hans Jørgen. Kan det være koden til kærlighed? Ja, måske! I hvert fald er der en del danskere, der er gået fra programmet med en date i hånden (efter de har fået tøj på, selvfølgelig). 

Programmet fungerer således, at singler fra hele landet optræder nøgne i lysenede, farvestrålende bokse. Deres kroppe bliver vist bid for bid, og kvinden eller manden, der søger en date, skal så vælge mellem de fem, nøgne personer. Ibi Støvring, som du måske kender fra forskellige danske film, er den (mega gode) vært på programmet. 

Du kan se programmet på TV2Play. 

11. Vild Kærlighed

I dette program fra 2022 sendes ti singler ud i naturen i Sverige, og i løbet af ti dage skal de date intenst midt ude i naturen. Vi ELSKER dette program – både på grund af personerne, den flotte natur og den anderledes stemning. Vild Kærlighed er et dansk koncept, som allerede er blevet solgt til flere andre lande. 

Du kan se programmet på DR.dk