Den lille havfrue
© Walt Disney Pictures, Silver Screen Partners IV, Walt Disney Feature Animation

De originale eventyr bag disse 6 elskede Disneyfilm er ALT andet end nuttede

En af de mest bedårende hovedpersoner var oprindeligt massemorder...

21. januar 2018 af Maria Rothmar
Bambi
© Walt Disney Productions

1. Bambi: Det er ikke kun moren, der bliver skudt

Som om det ikke var sørgeligt nok, at Bambis mor bliver mejet ned af en brutal jæger (seriøst, det er et af vores største barndomstraumer), så bliver stakkels, uskyldige Bambi OGSÅ skudt i originalhistorien. Bambi dør dog ikke af sine skader, men går i stedet rundt i cirkler, så han kan bløde lidt ud over det hele, og på den måde forvirre jægerens hunde. Hyggeligt.

Den lille havfrue
© Walt Disney Pictures, Silver Screen Partners IV, Walt Disney Feature Animation

2. Den lille havfrue: Ariel er dømt til et liv i evig smerte

Vores helt egen H. C. Andersen skrev de smukkeste eventyr for børn. Blandt andet den oprindelige fortælling om Den lille havfrue, der i hans udgave dog måtte betale med andet og mere end sin stemme for at få ben: En del af aftalen var nemlig, at hendes nye ben ville gøre ondt altid. Faktisk ville det være så smertefuldt, at det føltes, som om hun gik rundt på knive. Og så endte hun slet ikke sammen med prinsen – han giftede sig med en anden kvinde, og den stakkels havfrue kastede sig i havet i sorg og blev forvandlet til skum. Var børn generelt mere hårdføre på H. C. Andersens tid?

Tornerose
© Walt Disney Productions

3. Tornerose: Voldtægt, tvillingefødsler og mordforsøg

Da fortællingen om Tornerose første gang så dagens lys helt tilbage i 1600-tallet, var prinsen knap så charming som i Disneys version. I stedet for blot at vække hende med et kys, begik han fuldbyrdet voldtægt mod den bevidstløse prinsesse. Bagefter stak han af, da han allerede var gift med en anden kvinde. Tornerose blev gravid med tvillinger efter voldtægten, og vågner først af sin hundredeårige søvn, da hun føder børnene. Det lykkes hende at finde frem til prinsen, hvis jaloux hustru dog forsøger at slå både Tornerose og børnene ihjel – heldigvis (desværre?) griber selve kongen ind, og lader Tornerose gifte sig med prinsen. Altså hendes voldtægtsmand. 

Snehvide
© Walt Disney Productions

4. Snehvide: Brutal tortur til bryllupsfesten

Vi kan hurtigt blive enige om, at den onde dronning er et rigtigt ubehageligt bekendtskab – hun forsøger trods alt at tage livet af alle dyrs bedste ven med et æble. Men i den originale fortælling er straffen måske lige voldsom nok: Som underholdning til Snehvides og prinsens bryllupsfest bliver dronningen tvunget til at iføre sig rødglødende sko af jern og danse i dem, til hun dør af det. Mon Snehvide klappede i takt, som hun gjorde til festen i dværgenes hus?

Junglebogen
© Walt Disney Productions

5. Junglebogen: Mowgli var massemorder

Den engelske forfatter Rudyard Kipling skrev den originale Junglebogen i 1894. Og før historien blev kørt gennem Disneys nuttethedsmaskine, var Mowgli knap så kær. I hvert fald blev han temmeligt gal, da han fandt ud af, at hans forældre blev holdt fanget i en landsby –  som straf fik han ulvene og elefanterne til at hjælpe ham med at slå alle landsbyens indbyggere ihjel. Overreaktion?

Mads og Mikkel
© Walt Disney Productions

6. Mads og Mikkel: Alle dyrene dør

Det starter godt: Ræveungen bliver opdrættet af en sød og venlig jægerfamilie. Da han som voksen bliver sluppet løs i naturen, begynder det dog at gå lidt skævt... ræven driller en af hundene, der slipper fri og jagter ham. Under jagten bliver hunden på tragisk vis ramt af et tog og dør, mens ræven selv ganske enkelt dør af udmattelse efter jagten. What? En af de andre hunde bliver skudt, bare fordi den er gammel. WHAT?!


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.