Drama i Oscars
Der sket mange vilde ting til Oscars gennem årene.© Getty Images

De 9 mest opsigtsvækkende ting, der er sket til Oscars gennem tiden

Showet er altid fuld af overraskelser!

12. marts 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Oscars er kendt for at være et overdådigt prisshow for eliten af Hollywoods skuespillere og skuespillerinder. Men selvom det meste er glam og glitter, har der i årenes løb sneget sig et par overraskende og uventede ting ind i showet, som langt fra var polerede, og som ingen af os kunne have forudset.

Du husker måske, da Jennifer Lawrence faldt op ad trappen, eller da La La Land fik en statuette, som de slet ikke have vundet. Disse to er bare nogle af de opsigtsvækkende ting, der er sket til Oscars igennem årene. Vi har her lavet en liste over de vildeste ting, der er sket igennem årenes løb.

1. Marlon Brando afslog Oscar-statuette

“Prisen for Bedste Skuespiller går til... Marlon Brando”. Sådan lød det i Oscar-showet i 1973, da Marlon Brando vandt en Oscar-statuette for sin optræden i filmen The Godfather. Det var bare ikke ham, der kom op på scenen. I stedet kom Sacheen Littlefeather, som på Marlon Brandos vegne afslog titlen. Brando ville nemlig ikke modtage prisen, da han var utilfreds med Hollywoods forskelsbehandling af USA's oprindelige befolkning og sendte derfor Sacheen Littlefeather op på scenen som et statement.

2. Den forkerte film blev udråbt som vinder

Kæmpe forvirring opstod, da Warren Beatty og Faye Dunaway i 2017 ved en fejl udråbte filmen La La Land til Bedste Film i stedet for filmen Moonlight, der var den rigtige vinder. Forvirringen var total, men der blev heldigvis rettet op på det til sidst, og Moonlight fik prisen. Stadig meget akavet!

3. Nøgenløber på scenen

Selvom der er sket mange bizarre ting til Oscar-showene i løbet af årenes løb, er en af de vildeste stadig nøgenløberen i 1974. Der er tale om aktivisten Robert Opel, som under en af skuespiller David Nivens præsentationer løb nøgen ind på scenen, mens hans lavede peace-tegn. Niven reagerede ved at spørge publikum, om det ikke var sjovt, at det eneste grin Robert Opel ville få her i livet, var ved at tage sit tøj af. Meget kan der siges, men grin fik han da med på vejen. 

4. Rebel Wilson og James Corden optrådte i Cats-kostumer

Det tog fusen på alle, da Rebel Wilson og James Corden i 2020 trådte ind på Oscar-scenen iført kostumer fra filmen Cats, som de begge er med i. Filmen er kendt for at have meget animerede effekter, hvilket Wilson og Corden lavede sjov med ved at troppe op i katte-udklædning, og med kommentaren om, at de om nogen forstår vigtigheden af visuelle effekter. Oh the irony!

5. Joaquin Phoenix gav mejeriindustrien en opsang

I samme år, 2020, vandt Joaquin Phoenix prisen for Bedste Skuespiller for sin optræden i filmen Joker, og i takketalen udnyttede han sin taletid til at udtrykke sin mening om mejeriindustrien og menneskers forbrug af dyrene og deres ressourcer. Det var vist ikke lige den takketale, vi havde forestillet os!

6. Jennifer Lawrence faldt op ad trappen

På vejen op på for at hente sin Oscar-statuette for Bedste Skuespillerinde for filmen Silver Linings Playbook var Jennifer Lawrence måske lidt for ivrig efter at skulle på scenen. Hun snublede nemlig op ad trappen, men tog dog situtationen rimelig cool. Sjov som hun er, kommenterede Lawrence på stuntet ved at påpege, at publikum kun stod op, fordi de havde det dårligt over, at hun faldt (og altså ikke fordi hun vandt statuetten). Det tror vi nu ikke!

7. Halle Berry fik lidenskabeligt kys af Adrien Brody

Ved uddelingen af prisen for Bedste Skuespiller i 2003 blev en noget overrasket Halle Berry omfavnet af den vindende Adrien Brody, som skulle hente sin statuette for sin optræden i filmen The Pianist. Han blev åbenbart så glad for at vinde, at han mødte Berry i et kæmpe kys midt på scenen! Han kunne tydeligvis ikke modstå den smukke skuespillerinde – men han kunne da godt have spurgt om lov først!

8. Eminem overraskede med optræden

Til Oscar-showet i 2020 overraskede Eminem alle med en optræden af sangen Lose Yourself, efter at et klip fra hans film 8 Mile var blevet vist på storskærm. Sikke en dejlig overraskelse!

9. Chris Rock fik en lussing af Will Smith

Vi er nok mange, der kan huske det overraskende øjeblik mellem Chris Rock og Will Smith i 2022, hvor Rock fik én på hovedet efter at have joket med Smiths kone, Jada Smith, som har sygdommen alopecia. Lige så chokerende var det, da Smith få minutter efter vandt prisen som Bedste Skuespiller for filmen King Richard. 2022 er derfor nok et år, der med Oscar-øjne vil blive husket mange år frem. Vi er i hvertfald stadig lidt i chok.

Kilder: Vogue.com