Simba og Scar i Løvernes Konge 2019
Vi har anmeldt den nye Løvernes Konge fra 2019. © Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures

Den nye Løvernes Konge er landet – men lever den op til vores forventninger?

Der gik lige præcis 30 sekunder, før vi fik kuldegysninger første gang

17. juli 2019 af Amalia Kristiansen og Rie Louise Kirkebjerg

Det er ingen hemmelighed, at vi på Woman-redaktionen aldrig kommer til at skamme os over, at vi forguder Disney-film. Vi er vokset op med mange af de klassiske og ikoniske tegnefilm i 90'erne, og den lange række af Disney live action-film, vi kan glæde os til at se, er kun lige begyndt at lande i biograferne. 

Løvernes Konge-tegnefilmen er 25 år gammel

Den seneste live action-film, vi har set, er Løvernes Konge, og den har verdenspremiere i biograferne 17. juli 2019. 

Den originale tegnefilm om Simba er fra 1994 – og derfor præcis lige så gammel som Amalia og Rie, der var inde at se nyfortolkningen af klassikeren. Men kunne den nye Løvernes Konge leve op til de benhårde forventninger, der uundgåeligt følger med, når tegnefilmen er et meget kært barndomsminde?

Simba i Løvernes Konge 2019
Det var et glædeligt gensyn med nuttede Simba. © Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures

Et gensyn med Simba, Nala og resten af dyreriget

Okay, lad os lige være helt ærlige fra start. Der gik lige præcis 30 sekunder, før vi fik kuldegysninger første gang. Hvis du har set den originale tegnefilm Løvernes Konge mange gange, kan du alle sange udenad, og introsangen er ingen undtagelse. Bum. Så er standarden ligesom sat, og forventningerne til at blive tryllebundet af Disney-filmen er tårnhøje fra start. 

Et glædeligt gensyn med modige (og virkeligt nuttede) Simba, seje Nala, beskyttende (men lidt klodsede) Zazu, den vise abe Rafiki – og ikke mindst elskværdige Timon og Pumba – var tiltrængt, og nyfortolkningen af karaktererne skuffer på ingen måde. Timon og Pumba får os til at grine adskillelige gange, og vi bliver (stadig) lidt skræmt over skrækkelige Scar. Det er, præcis som det skal være. Vores eneste anke er, at Pumba ser lidt creepy ud, og slet ikke ser så sød ud som i tegnefilmen – men hey, sådan ser et vortesvin jo bare ud!

Pumba i Løvernes Konge 2019
Pumba ser altså lidt creepy ud – men sjov, det er han!© Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures

Beyoncés sprøde toner giver os kuldegysninger

En af de ting, vi havde glædet os allermest til at høre i den nye Løvernes Konge, var Beyoncés stemmelægning til Nala. Og vi fik ikke blot lov til at høre på Beyoncés sprøde stemme, når Nala skældte Simba ud, men også i flere af sangene, der bragede ud ad biografens højtalere. 

Helt generelt skal du glæde dig til at få et flashback til barndommen, når det er tid til de ikoniske sange i den velproducerede Disney-film. Det er bare om at sætte dig godt tilrette i de bløde biograf-stole, proppe et stykke bland selv-slik i munden og nyde skønsangen!

Er den nye Løvernes Konge et must-see?

Filmen er fuldstændig storslået i biografen, fordi det store lærred og den fantastiske lyd danner de helt perfekte rammer for en film med så meget nostalgi, god musik og fænomenal grafik. Den var endda så storslået, at Rie fra redaktionen fik en flue i øjet... fire gange. Den er helt sikkert også god derhjemme, når den engang kan lejes, men biografoplevelsen er simpelthen helt unik.

Ligesom når rutsjebaneturen i Tivoli er slut, så sad vi tilbage med følelsen af “en gang til”, da filmens rulletekster begyndte at køre. Vi har lyst til at se filmen igen, for vi har lyst til at nyde søde Simba, seje Nala, sjove Zazu, skræmmende Scar og underholdende Timon og Pumba en ekstra gang. 

Løvernes Konge havde en del at leve op til, og det er vi ganske enige om, at den gjorde. Den gav os nostalgi på højeste plan, og den var fortsat meget tro mod den originale (og meget elskede) historie. 

Woman-redaktionen giver den dermed 6 ud af 6 stjerner og en kæmpe anbefaling med på vejen. 

God fornøjelse!

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.