Phoebe fra Venner
Phoebe har en fremtræden rolle i den pågældende epsiode. © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Denne episode fortryder skaberne af Venner

Så du også gerne, at episoden havde været anderledes?

7. november 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Det er svært at forestille sig, at der på nogen måde kan fortrydes noget som helst ved en så succesfuld serie som Venner. Ikke desto mindre er der altså én episode, som Kevin Bright, David Crane and Marta Kauffman, der er skaberne bag en af vores absolutte yndlingsserier, ville genoverveje kraftigt, hvis de kunne. 

Og det er måske ikke så underligt igen, for episoden håndterer en problematik på en – ja, måske lidt problematisk måde...

Episode “The One with the Jam

Der er mange ting, vi husker “The One with the Jam”-afsnittet for. Blandt andet Joey, der guffer løs af Monicas utallige mængder syltetøj, som for en kort periode er blevet hendes nye beskæftigelse.

Men episoden handler i lige så høj grad om Phoebe, der tilfældigt støder på en lidt for pågående mand på gaden – eller helt tilfældigt er det ikke, for han er faktisk hendes søsters stalker og tror fejlagtigt, at Phoebe er Ursula. 

Phoebe opfordrer stalkeren til at stalke hende

Uden at nævne den konkrete årsag til, at det lige er dén episode, som skaberne bag Venner fortyder mest, så kan det godt tolkes som en anelse problematisk, at Phoebe faktisk ender med at forelske sig i stalkeren og direkte opfordrer ham til at forfølge hende i stedet for Ursula. Måske ikke just den mest optimale løsning på en stalker-situtation.

Det siges selvfølgelig, at kærlighed gør blind, meeeen vi håber nu alligevel, at vi havde håndteret det en anelse anderledes, hvis vi havde en stalker på nakken...


Kilder: People.com

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.