Rachel og Ross kysser i Venner
Så mange legendariske scener er blevet optaget i New Yorker-lejligheden.© Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Derfor er lejligheden i Venner lilla

Har du undret dig over det modige farvevalg?

9. juli 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Monicas lejlighed, som alle de andre venner (og især Joey) flittigt tilbringer mange, mange timer i, er ikonisk. Faktisk når alle vennerne at bo i lejligheden – på nær Ross. 

På altanen udspionerer vennerne “Ugly Naked Guy”, Monica viser sine vilde evner i køkkenet, og i sofaen ser vennerne glædesfyldt Joey som Dr. Drake Ramoray i fjernsynet. 

Lejligheden er helt perfekt, som den er, og det er svært at forestille sig Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe og Joey i en anden... Eller i den samme – med en anden farve på væggene for den sags skyld. 

Den ikoniske lilla farve i Venner-lejligheden

Den lilla farve, der pryder væggene i New Yorker-lejligheden, kæmpede produktionsdesigner John Shaffner for. 

Shaffner har lavet små skitsemodeller i hvidt papir af alle de rum, hvor scenerne i Venner foregår. På den måde er det muligt at se, hvad kameraerne vil se – bare i miniatureudgave naturligvis. Shaffner foreslog, at væggene skulle males lilla, men det gav bekymringer hos de andre på filmsettet.

Hvorfor lige lilla?

“Alle var bekymrede for det”, fortæller Shaffner i en video til Great Big Story. “Lige indtil jeg malede den lille model lilla.”

“Farve er virkelig vigtigt, når det gælder etableringen af showidentiteten. Når du skiftede til Venner, så du, at den var lilla, og du blev hængende,” fortæller Shaffner. 

Farven er helt perfekt

Vi er lige så vilde med den lille farve, som vi er med Shaffners job (tænk lige engang at designe de legendariske scener fra Venner i miniudgaver! Mon han får lov at beholde modellerne efter?) 

Hvis du er en ægte Venner-fan, vidste du sikkert allerede alt om farvevalget i lejligheden, der er placeret over Central Perk, men kender du også til disse 20 ting, vi ikke anede om Venner?

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.