Den lille havfrue
Vidste du, at du disse film var baseret på H.C. Andersens eventyr?© Disney Enterprises, Inc.

Vidste du, at disse Disney-film er inspireret af H.C. Andersens eventyrlige fortællinger?

Snart kan du se Den lille havfrue i live-action udgave!

16. maj 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Du kender helt sikkert den smukke fortælling om Den lille havfrue og den skæbnesvangre historie om Den lille pige med svovlstikkerne. Men vidste du, at du allerede nu kan se mange af dine favorit-barndomsfilm i en farverig Disney-version?

Disney har nemlig ladet sig inspirere af vores alle sammens H.C. Andersen og hans eventyrlige historier. Det vil sige, at vi kan nyde dem i nye, animerede og live-action formater. Se hvilke her:

1. Den lille havfrue

Snart lander Disneys live action-udgave af Den lille havfrue, der er inspireret af H.C. Andersens ikoniske fortælling af samme navn, i biograferne. Disney lavede oprindeligt en animationsfilm over eventyret i 1989, og nu kommer den populære og klassiske fortælling til live i en live action-udgave.

Disneys udgave af Den lille havfrue er inspireret af H.C. Andersens eventyr af samme navn, men der er visse forskelle på H.C. Andersens og Disneys udgave. Den største forskel er, at Disneys udgave af historien har en lykkelig slutning, stik modsat H.C. Andersens ulykkelige eventyr.

Den lille havefrue
Den lille havfrue er en live-action film med rigtige mennesker.© Disney Enterprises, Inc.

2. Frost

Filmen Frost er inspireret af H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Fortællingen i Frost og Snedronningen minder nemlig meget om hinanden: I Snedronningen må Gerda redde Kaj, der er blevet bortført af snedronningen, mens Anna i Frost må rejse ud for at redde sin søster, Elsa, fra et slot af is.

Vidste du, at der endda er to tjenestefolk i Frost, der hedder Kaj og Gerda?

Frozen
I Frost skal Anna redde sin søster Elsa fra et slot af is.© Disney

3. Den lille pige med svovlstikkerne

Disney har selvfølgelig også lavet en animationsfilm baseret på H.C. Andersens ikoniske og ulykkelige fortælling om den lille pige med svovlstikkerne. Den udkom i 2006 som en kortfilm på seks minutter. Den lille pige med svovlstikkerne er historien om den fattige, unge pige, der oplever nogle lykkelige stunder i skæret fra de svovlstikker, som hun tænder i forsøget på at holde varmen i det kolde snevejr juleaften.

4. Tommelise

H.C. Andersens fortælling om den lille bitte heltinde Tommelise er også blevet animeret af Disney i 1994. Filmen handler om pigen Tommelise, som skal undgå at falde i kløerne på forskellige, snedige dyr, for at hun kan fortsætte sin tur mod den søde Prins Cornelius.

Tommelise
I filmen skal Tommelise undgå de farlige dyr, før hun kan nå hen til sin prins.© Disney+

5. Den grimme ælling

Allerede tilbage i 1939 lavede Disney en animationsfilm baseret på H.C. Andersens klassiske eventyr om den grimme ælling. Filmen er en kortfilm på otte minutter, som fortæller historien om den grimme ælling, der udstødes af sin familie, fordi han er anderledes. Efter at være blevet afvist et utal af gange, finder ællingen langt om længe en svanemor, som adopterer ham.

6. Fantasia 2000

En af animationerne i Disneys Fantasia 2000 er baseret på H.C. Andersens eventyr om Den standhaftige tinsoldat. Hvis du er til klassisk musik, vil den animerede fortælling af H.C. Andersens klassiske eventyr helt sikkert være noget for dig. Fantasia 2000 er nemlig proppet med lyden af klassisk musik.

Fantasia 2000
Fantasia er en film, bestående af mange små kortfilm.© Disney+