Simba i Disneys Løvernes Konge 2019
Se lige, hvor sød Simba er i den nye Løvernes Konge.© Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures

Her er det komplette overblik over alle Disneys live action film

Det er svært at hamle op med de gode, gamle klassikere, men de nye Disney-film gør det godt!

11. september 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Disney har altid været her for os. Som børn fulgte vi fordybet med i film som Aristocats, 101 Dalmatinere, Løvernes Konge og alle de andre mindeværdige og velproducerede tegnefilm.

Som voksne har vi stadig ikke sluppet vores trang til at grine og græde til de verdenskendte film – og ærligt talt, så har mange af os nok set alle de Disney-film, som nogensinde er blevet lavet. Find ud af, hvor mange Disney-film du egentlig har set her.

Disneys tegnefilm bliver til live action spillefilm

Vores Disney-afhængighed blev derfor godt og grundigt tilfredsstillet, da vi for lang tiden siden fandt ud af, at Disney har planlagt at lave en hel række af sine kendte tegnefilm om til live action spillefilm. Disney-film med vaskeægte skuespillere! Puha, bedre bliver det vist ikke.

Nogle af de nye Disney-film er allerede blevet produceret, mens vi stadig kan glæde os til at se andre af vores yndlingsfilm på en helt ny måde.

Vi glæder os, og det gør du sikkert også. Derfor har vi her lavet den komplette liste over, hvilke Disney-film der får en nyfortolkning i live action spillefilm.

1. Alice i Eventyrland (Disneyfilm fra 2010)

Alice i Eventyrland blev Disneys første live action film. Her får vi blandt andet fornøjelsen af Johnny Depp i rollen som Den Gale Hattemager, når Alice går på opdagelse i eventyrlandet.

Johnny Depp i Alice i eventyrland live action Disney
Kombinationen af Disneyfilmen Alice i Eventyrland og skuespiller Johnny Depp er magisk.© Walt Disney Pictures, Roth Films, Team Todd, The Zanuck Company, Tim Burton Productions

2. Maleficent (Disneyfilm fra 2014)

Historien om Tornerose ses fra en helt anden synsvinkel i Maleficent. I nyfortolkelsen af Tornerose følger vi nemlig skurken, Maleficent, som spilles af den verdenskendte (og gudesmukke!) Angelina Jolie. 

Angelina Jolie i Disneys Maleficent
Angelina Jolie gør et fantastisk job i rollen som den onde Maleficent.© Roth Films, Walt Disney Pictures

3. Eventyret om Askepot (Disneyfilm fra 2015)

Live action spillefilmen om Eventyret om Askepot minder utrolig meget om det klassiske folkeeventyr om Askepot, som bor hos sin stedmoder og sine to forfærdelige stedsøstre. De to stedsøstre var modbydelige i tegneserien, og det er de altså også i nyfortolkningen!

Disney Eventyret om Askepot
Husk – fortryllelsen ophæves ved midnat. © Allison Shearmur Productions, Beagle Pug Films, Genre Films, Walt Disney Pictures

4. Junglebogen (Disneyfilm fra 2016)

Drengen Mowgli, bjørnen Baloo og orangutangen Kong Louie ser lidt anderledes ud i Junglebogen anno 2016. Alle dyrene er stadig animerede, men på en helt anden måde end i Disneys klassiske tegnefilm Junglebogen fra 1967. 

Denne Disney-film er helt fantastisk lavet, og vi kan ikke andet end at være lykkelige over, at Disney har valgt at have den på listen over de film, som skulle have en nyfortolkning. 

Mowgli og Baloo i Disneys Junglebogen
Neel Sethi (Mowgli) spiller kun over for animerede dyr i Junglebogen. © Fairview Entertainment, Moving Picture Company, Walt Disney Pictures

5. Skønheden og Udyret (Disneyfilm fra 2017)

Den nye Disney-film Skønheden og Udyret blev virkelig kendt verden over. Det er en af de Disney live action spillefilm, som har været mest hypede. 

Især da vi fandt ud af, at Emma Watson, som vi bedst kender fra de verdenskendte Harry Potter-film, skulle spille hovedrollen som smukke Belle, kunne vi ikke vente med at se nyfortolkningen af Skønheden og Udyret. Endnu mere forbløffede blev vi dog, da Beyoncé sagde nej tak til en rolle i den denne Disney-film.

Emma Watson i Disneyfilmen Skønheden og Udyret
Emma Watson ser gudesmuk ud i den flotte, gule Belle-kjole. © Mandeville Films, Walt Disney Pictures

6. Jakob og Peter Plys (Disneyfilm fra 2018)

I efterfølgeren til den originale fortælling om Peter Plys er drengen Jakob ikke en lille dreng længere. Nu er han en voksen forretningsmand, og da han en dag møder Peter Plys, vil den lille bamse gøre alt for at få fantasien tilbage i Jakob. Jakob spilles af Ewan McGregor, som vi også så i rollen som Lumière i Disneys nyfortolkning af Skønheden og Udyret

Disneyfilmen Jakob og Peter Plys
Den nye Disney film om Peter Plys.© 2DUX², Walt Disney Pictures

7. Nøddeknækkeren og de fire Kongeriger (Disneyfilm fra 2018)

I denne Disney-filmatisering følger vi pigen Clara, som leder efter nøglen til en kæmpe skat. Hun ender i en meget eventyrlig verden, som er opdelt i fire kongeriger.

Nøddeknækkeren og de fire Kongeriger
Den nye Disney film Nøddeknækkeren og de fire Kongeriger.© Walt Disney Pictures, The Mark Gordon Company

8. Mary Poppins vender tilbage (Disneyfilm fra 2018)

En anden skøn Disney-film fra 2018 er Mary Poppins vender tilbage. I denne nye udgave af Disney-filmen er børnene Michael og Jane blevet voksne, da Poppins kommer på besøg hos familien.

Mary Poppins vender tilbage
Mary i den nye Disney-film Mary Poppins vender tilbage.© Lucamar Productions, Marc Platt Productions, Walt Disney Pictures

9. Dumbo (Disneyfilm fra 2019)

Puha. Dumbo anno 2019 er helt fantastisk. Så fantastisk, at vi fra redaktionen har lavet en podcast om den. Den kan du høre her.

Vi får et indblik i cirkusverdenen, og i den nye Dumbo kan du glæde dig til mange (gode) forskelle fra den originale fortælling om den flyvende elefant fra 1941.

Dumbo Disneyfilm 2019
Se lige, hvor sød Dumbo er.© Walt Disney Pictures, Tim Burton Productions, Infinite Detective, Secret Machine Entertainment, MPC

10. Aladdin (2019)

Aladdin er både magisk, sjov og uhyggelig ud, og så er det slet ikke dumt, at det er Will Smith, der har fået rollen som lampeånden Genie. 

Disneyfilmen Aladdin 2019
2019-udgaven af Aladdin.© Walt Disney Pictures, Lin Pictures, Rideback, Marc Platt Productions

11. Løvernes Konge (2019)

Løvernes Konge, som oprindeligt er fra 1994, er virkelig en klassiker, vi aldrig nogensinde kommer til at glemme. I 2019 er vi blevet beriget med den nye Disney-film med Simba i hovedrollen – men denne gang ser vores kære dyrevenner meget mere livagtige ud. 

Læs Womans anmeldelse af Løvernes Konge her.

Simba i Løvernes Konge 2019
Se lige, hvor sød Simba er i den nye Løvernes Konge.© Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures

12. Kim Possible (2019)

Et tiltrængt gensyn med Kim, Ron, Wade og Rufus – dog ikke i animerede udgaver, som vi ellers kender dem. 

13. Lady og Vagabonden (2019)

I 1955 udkom Disneys tegnefilm Lady og Vagabonden, hvor vi møder cockerspanielen og gadehunden, der forelsker sig alvorligt. I 2019 kom live-action udgaven af Disneyfilmen. 

14. Maleficent 2 – Mistress of Evil  (2019)

Vi lærte hende første gang at kende i 2014, og nu er hun tilbage – vores yndlings Disneyskurk, Maleficent. I denne film begynder Maleficent og hendes guddatter Aurora at sætte spørgsmålstegn ved de familiebånd, der binder dem, og inden de får set sig om, står de midt i uventede alliancer og nye mørke kræfter. 

15. Mulan (2020)

Mulan løb første gang over vores skærme i 1998, og vi har virkelig glædet os til denne udkom som live action. Grundet coronakrisen blev filmens premiere rykket flere gange, så spændingen var stor, da filmen endelig fik sin premiere. Filmen har kinesiske Yifei Liu i hovedrollen, og hun er præcis ligeså fyldt af mod og power, som den Mulan, vi husker fra vores barndom. 

Mulan live action film
Sådan ser Mulan ud i 2020© Walt Disney Pictures, Jason T. Reed Productions, Good Fear Content, China Film Group Corporation (CFGC)

Kommende Disney-film

Alle ovenstående Disney-film har allerede været i biografen, og hvis vi gætter rigtigt, har du garanteret set dem alle. 

De nye Disney-film, vi venter i spænding på, har vi listet op herunder.

Andre kommende nyfortolkninger af Disneys tegnefilm

Vi ønsker os en komplet samling af de nye Disney-film, men vi må vente lidt endnu. 

Herunder har vi samlet de film, som Disney også har offentliggjort, der laves nyfortolkninger af:

 • Den Lille Havfrue
 • Snehvide
 • Cruella De Vil. Her skal den fantastiske skuespiller Emma Stone spille Cruella. Den rolle glæder vi os til at se hende i!
 • Peter Pan
 • Klokkeblomst. Her skal Reese Witherspoon spille klokkeblomst – hvor fedt bliver det ikke lige!
 • Robin Hood
 • Chernabog
 • Pinocchio
 • Sværdet i stenen
 • Lilo & Stitch
 • Klokkeren fra Notre Dame
 • Bambi
 • Pinnocchio

Listen over de nye Disney-film bliver løbende opdateret.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.