Der findes virkelig mange gode serier, og nogle har nærmest opnået kultstatus på grund af deres popularitet. De helt store og kendte serier har typisk også indtjent en hel del penge og gjort både skuespillere, producenter og tv-kanaler meget rigere.
Det kan være svært at vurdere, præcist hvor meget en serie er værd, men vi har herunder samlet de 10 tv-serier, som samlet set, på bundlinjen, har indtjent allermest gennem tiden – og som bliver ved med det gennem enten nye episoder eller genudsendelser.
10. Two and a Half Men
Two and a Half Men, som kørte fra 2003 til 2015, nåede at indtjene rigtig mange penge i løbet af seriens 12 sæsoner. Da Charlie Sheen, som spillede hovedrollen som Charlie Harper, blev smidt af showet i 2011 (og Ashton Kutcher trådte til efter en pause), mistede producenten Warner Bros. Television dog over halvanden milliard danske kroner.
Alligevel var komedieserien populær alle årene, og i 2011 tog netværket CBS, hvor serien kørte, omkring 1,3 millioner danske kroner for hver tv-reklame, der skulle vises i seriens tv-pauser. Det betød, at serien indtjente lige over en milliard danske kroner per sæson alene i annonceindtægter.
9. Greys Hvide Verden
Med sine 19 sæsoner er Greys Hvide Verden den hospitalsserie, der har kørt i længst tid. Derfor giver det også mening, at serien har tjent en øre eller to (eller lidt mere end det) gennem tiden.
Serien har fra start været enormt populær, og i løbet af sin 16. sæson tog netværket ABC over en million danske kroner for hver tv-reklame i pausen. Det er Disney, der ejer ABC, og tilsammen har Greys Hvide Verden givet Disney over 20 milliarder danske kroner i indtjening. Wow!

8. The Simpsons
The Simpsons har eksisteret siden 1989 og har efterhånden 34 sæsoner (!). Det betyder samtidig, at The Simpsons er den længst kørende animationsserie nogensinde.
En 30-minutters tv-reklame i en episode af The Simpsons kostede i 2021 omkring 850.000 danske kroner. I 2013 blev serien solgt af Twentieth Century Fox TV til FX Networks for over 5 milliarder danske kroner.
Derudover har The Simpsons-universet også tjent penge ad andre veje – blandt andet indtjente The Simpsons Movie fra 2007 over 3,5 milliarder danske kroner, men dette beløb er ikke talt med her.

7. Everybody Loves Raymond
Måske siger titlen Everybody Loves Raymond dig ikke så meget, men denne meget populære amerikanske komedieserie kørte over skærmen fra 1996 til 2005. Ni sæsoner blev det til, og cirka 33 millioner mennesker så seriens sidste episode. Til denne episode tog CBS-netværket over otte millioner danske kroner for en 30 sekunders annonceplads.
Det er uvist, hvor meget serien samlet har indtjent den dag i dag, men hovedrolleindehaveren Ray Romano tjener stadig over 121 millioner danske kroner årligt på genudsendelser – og det siger lidt!
6. Seinfeld
Seinfeld er endnu en af de mest succesrige programmer i tv-historien. Den havde premiere i 1989 og kørte i ni sæsoner på netværket NBC. Over 76 millioner mennesker så den sidste episode i 1998, og her kostede en tv-reklame over 13 millioner danske kroner.
Seriens medskaber og stjerne, Jerry Seinfeld, blev den første tv-skuespiller i historien, der tjente 1 million dollars per episode – svarende til 6,7 danske kroner. Sammen med seriens anden skaber, Larry David, tjener han mellem 270 og 400 millioner danske kroner om året på genudsendelser. I 2014 havde Seinfeld indtjent over 20 milliarder danske kroner, og det tal er formentlig noget højere i dag.
5. Frasier
Frasier er en spin-off-serie af det populære show Cheers. Den omhandler psykiateren Frasier Crane, og fra 1993 til 2004 kørte der 11 sæsoner af serien. I 2005, året efter sin afslutning, havde serien indtjent over 10 milliarder danske kroner. I 2011 betalte Netflix over 1,3 milliarder danske kroner for de ekslusive rettighederne til at vise en række CBS-shows – inklusiv Frasier – i to år.
4. Cheers
Cheers er serien, som den netop omtalte Frasier er en spin-off af. Den kørte fra 1982 til 1993 og omhandler en bar i Boston ved navn Cheers. Da serien rundede af efter 11 sæsoner, så over 80 millioner mennesker med. Netværket NBC tjente omkring 2,3 milliarder per tv-reklame under showet, og med en indtjening på over 114 millioner per episode er der altså en del mennesker, der er blevet rige af Cheers – selvom serien angiveligt også var virkelig dyr at lave. Den dag i dag tjener skuespillerne fra Cheers stadig rigtig mange penge på genudsendelser.
3. Big Bang Theory
I 2019 sluttede den virkelig sjove serie Big Bang Theory efter 12 sæsoner. Netværket CBS tjente mellem 845 og lige over en milliard danske kroner per sæson på annonceindtægter – og showets distributør Warner Bros tjente omkring 6,7 milliarder danske kroner på et sælge serien videre til andre kanaler rundt om i verden. I seriens sidste episode kostede en tv-annonce mellem otte og 10 milloner danske kroner.
2. Venner
Vi er mange, der stadig elsker at se Venner, selvom serien sluttede i 2004. I alt har showet indtjent mere end 9,5 milliarder danske kroner til seriens skuespillere og skabere, siden den første episode gik i luften i 1994. Men samlet har selskabet Warner Bros genereret over 32 milliarder danske kroner på grund af Venner – blandt andet gennem streamingaftaler.

1. Modern Family
Modern Family havde premiere i 2009 og endte med i alt 11 sæsoner. Da tallene var højest, kostede det op mod 1,6 millioner danske kroner at have en tv-reklame i en pause midt i en Modern Family-episode. Tilbage i 2010 købte USA Network rettighederne til Modern Family for over 12 millioner danske kroner per episode. Og der er altså 250 episoder, hvilket svarer til tre milliarder danske kroner i alt. I 2021 købte Hulu og Peacock også streaming-rettighederne for et ukendt beløb, som også må forventes at have været meget højt!

Kilder: gobankingrates.com, collider.com