The Queen's Gambit
Har du fået set The Queen's Gambit endnu?© PHIL BRAY/NETFLIX

Har du lagt mærke til denne ikoniske Harry Potter-skuespiller i Netflixs nye dramaserie?

Fra grusom muggler til talentfuld skakspiller!

9. november 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

I forrige måned fik vi æren af (endnu) en ny serie på Netflix. I serien The Queen's Gambit, der er baseret på bogen af samme navn, møder vi den unge kvinde Beth Harmon, der har et forbløffende talent for skak. 

Fortællingen foregår i 1960'erne, og Beth er fast besluttet på nå til tops i den ellers mandsdominerede verden af konkurrenceskak. Ved siden af kæmper hun en kamp med sin afhængighed af narkotika og alkohol. 

Dudley Dursey som skakspiller

Hovedpersonen Beth møder en lang række mænd, der, ligesom hende, er faldet for skak-universet. Blandt andre møder hun Harry Beltik, og selvom skak personligt aldrig har sagt os noget, syntes vi godt nok, at vi havde set denne skakspiller før... I Harry Potter!

Det er nemlig skuespiller Harry Melling, som vi bedst kender som Harrys grusomme muggler-fætter, der spiller Harry Beltik i den nye Netflixserie The Queen's Gambit.

Dudley Dursey/Harry Melling i The Queen's Gambit
Dudley Dursey aka. skuespiller Harry Melling i The Queen's Gambit.© PHIL BRAY/NETFLIX

Et glædeligt gensyn

Det var et glædeligt gensyn, da vi fandt ud af, at skuespiller Harry Melling er at se i den nye dramaserie, men det bliver nu svært for os ikke altid at se ham som den forkælede, egoistiske og ikke mindst ikoniske Dudley Dursey fra Harry Potter. Altså, (gen)se lige denne fantastiske scene fra Harry Potter og Vises Sten!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.