Ehrengard
Skal du se Ehrengard? © Jan Pallesen / Courtesy of Netflix

Den nye, danske Netflix-film Ehrengard er landet – her er 4 ting, du skal vide om den

En dansk film om en selvudlært kærlighedsekspert, der ender i en skandale? Ja tak!

13. september 2023 af Henny Müller Dahl

Hvis der er noget, vi elsker, så er det danske film – og endnu mere, når der udkommer nogle nye af slagsen. Heldigvis sker netop dét med jævne mellemrum, og torsdag 14. september er ingen undtagelse, da den nye, danske Netflix-film Ehrengard nu udkommer på streamingtjenesten. 

Filmen handler om den unge mand, Cazotte, som er en slags selvudlært ekspert i kærlighed. Han hyres af hertuginden af eventyrriget Babenhausen, som er interesseret i at få en ægtefælle til sin arving, kronprinsen. Cazotte skal derfor lære kronprinsen om kunsten i at elske og forføre, mens han samtidig leder efter en passende kronprinsesse. Men da der pludselig kommer en graviditet uden for ægteskabet, må kongefamilien flygte. Midt i det hele forelsker Cazotte sig selv i brudepigen, Ehrengard, og han indser, at han faktisk slet ikke er ekspert i kærlighed. 

Lyder det ikke spændende? Det synes vi – og vi har her samlet fire grunde til, at du skal se den nye film, Ehrengard, hvis fulde titel er Ehrengard: Forførelsens kunst. 

1. Ehrengard er instrueret af en af Danmarks største instruktører 

Det er ingen ringere end Bille August, som er instruktør på Ehrengard. Den dygtige herre kan prale af et langt CV, der har gjort ham til vinder af utallige filmpriser. Blandt andet har han en Oscar og flere Golden Globes og Gyldne Palmer stående derhjemme. Bille August står bag film som Zappa, Pelle Erobreren og Stille Hjerte, og Ehrengard er altså endnu et mesterværk i rækken! 

Netflix-filmen Ehrengard
Bille August har instrueret Ehrengard. © Jan Pallesen / Courtesy of Netflix

2. Ehrengard bygger på Karen Blixen-romanen af samme navn 

Karen Blixen er med god grund en af Danmarks mest elskede forfattere, og igennem sit liv skrev hun en lang række kendte værker. Ehrengard er et af disse, og historien blev oprindeligt skrevet på engelsk i 1952. Karen Blixen omskrev historien 10 år senere, men da hun døde i 1962, havde hun endnu ikke oversat den. Ehrengard blev endelig udgivet på dansk i 1963, og oversættelsen blev blandt andet lavet ud fra Karen Blixens egne noter omkring, hvordan det skulle gøres. 

Netflix-filmen Ehrengard
Ehrengard er en roman af Karen Blixen. © Rolf Konnow / Courtesy of Netflix

3. Der medvirker flere kendte skuespiller i Ehrengard – og de har spillet sammen før

Rollen som Cazotte spilles af Mikkel Boe Følsgaard, som vi kender fra film som En kongelig affære og Under sandet samt Netflix-serier som Kastanjemanden og The Rain. Sidse Babett Knudsen indtager rollen som hertuginden af Babenhausen, og hende kender vi selvfølgelig fra blandt andet Den eneste ene, Den evige vej, Blå mænd, og nå ja, selvfølgelig Borgen! I netop Borgen medvirker Mikkel Boe Følsgaard også, så ham og Sidse Babett Knudsen har altså spillet overfor hinanden før. 

Derudover er det den 21-årige Emilie Kroyer Koppel, der spiller rollen som prinsesse Ludmilla, og det unge stjerneskud oplevede vi så sent som sidste år i filmen Ustyrlig, der handler om den tidligere kvindeanstalt på Sprogø. Selve hovedrollen som Ehrengard bliver spillet af det mere bliver mere ubeskrevne blad Alice Bier Zandén, som er datter af instruktør Susanne Bier. 

Sidste Babett Knudsen i Ehrengard
Sidse Babett Knudsen er en af skuespillerne i Ehrengard. © Christian Geisnaes / Courtesy of Netflix

4. Hendes Majestæt Dronning Margrethe har gjort et stort bidrag til Ehrengard 

Som vi alle ved, er Danmarks dronning utrolig kreativ, og der er næsten ingen grænser for, hvad hun kan finde ud af at lave, når det kommer til at skabe ting med hænderne. Hendes Majestæt Dronning Margrethe har tidligere haft en finger med i spillet i flere forskellige værker, og hun har haft en afgørende rolle i den nye Ehrengard-film. Både filmens smukke scenografi og fantastiske kostumer er skabt af Dronning Margrethe, der om nogen har en utrolig sans for detaljer og enormt meget historisk viden. 

Filmen Ehrengard
Dronning Margrethe har designet kostumer og scenografien i Ehrengard. © Jan Pallesen / Courtesy of Netflix

Kilder: forfatterweb.dk