Elvira Viaplay serie
Skal du se med, når Elvira udkommer? © Viaplay Group

Elvira går fra telefonpasser på et bordel til pludselig heltinde i ny, dansk serie, du endelig kan se

“Det er fedt at spille en hovedrolle, der er anderledes både type- og kropsmæssigt”, siger den atypiske heltinde

11. november 2022 af Henny Müller Dahl

Vi elsker danske serier, og nu har vi endelig en ny at gå i krig med! Søndag den 13. november lander de første to episoder af Elvira nemlig på Viaplay. Serien vil bestå af i alt otte episoder, så der er masser at glæde sig til de næste mange søndage. 

Vi har taget en kort snak med hovedrolleindehæver Sara Klein, som glæder sig lige så meget som resten af os til at streame Elvira. 

Fra telefonpasser til heltinde 

Elvira er en serie, der går tættere på de personer, som ikke altid betragtes som helte i vores samfund. Hovedpersonen Elvira er en ung kvinde, der lever et stille men ualmindeligt liv som telefonpasser på et bordel, som drives af hendes ven (der i øvrigt er politimand ved siden af). 

Når hun ikke arbejder, tager hun sig af sin bror, der er uhelbredelig narkoman, men en dag sker der noget, der vender op og ned på tilværelsen og forhandler Elvira til en handlekraftig heltinde. “Hun er en rimelig underspillet badass, synes jeg. Og come on! Hvem kan ikke lide en underdog?”, udtaler Sara Klein, der spiller Elvira. 

For den unge skuespiller er det helt nyt at have en hovedrolle. Og hun indrømmer også, at det har været både lærerigt og berigende at spille side om side med seriens erfarne skuespillere, der blandt andet omfatter Bodil Jørgensen. 

Elvira serie Bodil Jørgensen
Bodil Jørgensen er en af seriens mere erfarne skuespillere. © ViaPlay Group

En anderledes hovedkarakter

Sara Klein fortæller, at det har været fedt at få lov til at arbejde med en karakter i længere tid, end hun har været vant til i sine tidligere, mindre endagsroller – og ikke mindst at få lov til at opleve den holdsport, som det er at lave en hel serie. Og hun håber, at folk vil synes, at Elvira er lige så mega sej, som hun selv synes. 

“Jeg synes først og fremmest, at det er fedt, at folk skal se en anden hovedrolle, end hvad der er mest af – både type- og kropsmæssigt”, uddyber hun og tilføjer, at selve miljøet i serien også er anderledes og nyt. 

Sara Klein forklarer, at det har været utrolig svært at vente til seriens endelige premiere, men heldigvis for både skuespilleren og os seere er den ventetid nu over! Elvira kan som nævnt streames på Viaplay de kommende søndage.