Kvinder ser fjernsyn
© iStock

Er du også vild med en god drama-serie? Nu kommer du til at sidde klinet til skærmen

En ægte klassiker bliver forvandlet til ny tv-serie

9. februar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Hvis du både elsker en god bog og en god tv-serie, er der gode nyheder til dig! Der er nemlig et nyt tv-drama på vej, som er lavet på baggrund af Jakob Ejersbos klassiker Liberty

Ejersbo er manden bag en række klassikere – eksempelvis bogen Nordkraft, som senere blev filmatiseret, og nu skal en af forfatterens andre klassikere altså også vækkes til live på skærmen. 

Bogen Liberty er sidste del af Ejersbos Afrika-triologi, og den skal nu forvandles til en søndagsserie på DR. Liberty handler om familien Knudsens rejse til Afrika, og det er en fortælling om de ekstreme yderligheder og forskelligheder mellem rig og fattig. 

Gribende og rørende fortælling

Jakob Ejersbo nåede ikke at opleve, at bøgerne i hans Afrika-triologi, Eksil, Revolution og Liberty, blev udgivet, da han i 2008 tabte kampen til kræft. Forfatteren blev kun 40 år gammel, og han nåede derfor ikke at mærke den ekstremt positive modtagelse af bøgerne om Afrika.

Men bøgerne har fået nogle fantastiske ord med på vejen, og historierne er også både gribende og rørende. Det er derfor svært ikke at have ret store forventninger til den nye Liberty-serie, som blandt andet skal laves af Karoline Leth, som er producent på DR-serien Arvingerne.

Ejersbos tv-serie får premiere i foråret 2018.

Vil du ikke risikere at gå glip af andre vigtige nyheder om dine yndlingsserier? Så tilmeld dig Womans nyhedsbrev her.