Jakob Kjeldberg Robinson
Vidste du disse ting om Robinson Ekspeditionen?


© Viaplay Group

Robinson-redaktøren fortæller: 12 hurtige facts, du sikkert ikke vidste om programmet

Der er ingen skjulte snacks i baggrunden!

18. september 2022 af Henny Müller Dahl

Robinson Ekspeditionen er (endelig) tilbage, og selvom der stadig kun er udkommet få afsnit af den nye sæson 22, er vi helt sikkert mange, der allerede er obsessed med årets seje deltagere. 

Vi har talt med redaktøren på Robinson, Jesper Kynde, og her løfter han sløret for 12 hurtige facts, du måske ikke vidste om det populære program. 

1. Flere tusinde danskere melder dig hvert år til Robinson. Og her til sæson 22 tilmeldte 4500 personer sig, hvilket er rekord – wow! 

2. Udvælgelsesprocessen tager mange måneder. Det giver også mening med alle de mange tilmeldinger! 

3. Der er et stort producenthold bag programmet. Robinson laves af cirka 50 danskere, og 30 personer fra dét, redaktøren kalder “centralen”, som primært er hollændere. Derudover er der også et skiftende antal lokale, som hjælper til på forskellige måder. 

4. Selvom der går 44 dage fra sæsonens start og til, at vinderen kåres, tager det lidt længere at optage hele sæsonen. Hele optagelsesperioden er nemlig omkring to måneder. 

5. Deltagerne må ikke fortælle deres omgangskreds, at de skal være med i programmet. Kun den allernærmeste familie, chefer og eventuelle roomies må vide besked. 

6. Deltagerne rejser afsted i enten samme fly eller på to fly. Her adskiller Robinson sig fra blandt andet Paradise, hvor deltagerne flyves afsted enkeltvis. 

7. Når deltagerne ryger ud af programmet, tager de på et hotel i nærheden. Her venter de, indtil de får en billet hjem. 

8. Flere deltagere sendes gerne hjem med fly ad gangen. Og hvis der er juryafgørelser, bliver de, der er stemt ud som de sidste, i nærheden indtil finalen. 

9. Det er meget begrænset, hvilke personlige genstande deltagerne må have med. I år må de faktisk slet ikke have noget med. Vildt! 

10. Deltagerne har ikke adgang til andet mad end det, vi ser på tv. Så der er altså ingen skjulte snacks i baggrunden. 

11. Der er heller ingen rigtige toiletter på settet. Den del klarer deltagerne i det fri, og ofte laver de eget latrin. 

12. Forskellige faktorer har indflydelse på, hvor i verden sæsonerne optages. Det afgøres af parametre som, hvordan vejret er i optageperioden, om stedet er isoleret fra omverdenen i perioden, hvor godt infrastrukturen er og lignende.