Vild med mary, romantiske komedier
Vidste du disse facts om de populære romantiske komedier her på listen? © Disney+

15 overraskende ting, du ikke vidste om nogle af de kendteste romantiske komedier

Pretty Woman skulle oprindeligt have en helt anden slutning!

16. november 2022 af Henny Müller Dahl

Der findes SÅ mange fantastiske romantiske komedier, som vi aldrig nogensinde bliver trætte af at se igen og igen. Film som Notthing Hill eller The Devil Wears Prada kan redde enhver dårlig dag, hvor vi bare har lyst til at sidde på sofaen og spise vores venner Ben & Jerry ligesom Bridget Jones. 

Vi har her samlet 15 sjove facts om nogle af de kendteste romantiske komedier eller chick flicks, som du måske ikke vidste. 

1. Pretty Woman var oprindeligt en meget mørkere historie 

Julia Roberts, der spiller Vivienne i filmen, har fortalt, at i det originale manuskript skulle filmen slutte ved, at Edward (Richard Gere) skulle smide Vivienne ud af sin bil, kaste penge efter hende og derefter køre afsted (godt, han overhovedet fik en bil, for filmholdet havde svært ved at finde et luksusbilmærke, der ville associeres med filmens handling om en prostitueret). 

Det var også meningen, at Vivienne skulle være afhængig af kokain, og at filmen skulle hedde 3.000, som er den mængde dollars, Vivienne opkræver i sit arbejde som prostitueret. 

Pretty Woman
Pretty Woman skulle oprindelig have en anden slutning. © Disney+.

2. Julia Roberts var lige ved at droppe sin rolle i Nothing Hill

Hun syntes, at filmen lød virkelig kedelig, men til sidst sagde hun alligevel ja, fordi hun var stor fan af Richard Curtis, som var manuskriptforfatter på filmen. 

3. Filmen Bend It Like Beckham var angiveligt den første vestlige film, der blev vist i Nordkorea 

I 2010 blev filmen, der er lavet i 2002, vist i det lukkede land. Hensigten var at fejre de “gode” diplomatiske bånd mellem Nordkorea og Storbritannien.

4. Det var virkelige tårer i 10 Things I Hate About You 

Det var ikke meningen, at skuespiller Julia Stiles skulle græde i den hjerteskærende scene i 10 Things I Hate About You, hvor hun læser et digt op. Julia Stiles har udtalt, at hun ikke helt ved, hvad der fik hende til at græde, men hendes tårer gjorde i hvert fald scenen ikonisk! Filmen 10 Things I Hate About You fik iøvrigt sin titel, fordi manuskriptforfatter Karen McCullah som yngre skrev en liste med titlen “Things I Hate About Anthony” om sin high school-kæreste.

10 things i hate about you
Julia Stiles skulle faktisk slet ikke græde i den ikoniske digtscene. © Disney+

5. Mange scener I The Parent Trap blev filmet to gange 

I den ikoniske film fra 1998, som hedder Forældrefælden på dansk, spiller en ung Lindsay Lohan hele to karakterer i form af tvillingerne Hallie Parker og Annie James. Og fordi teknologien dengang ikke var så god, som den er i dag, var der meget dobbeltarbejde i indspilningen, da Lindsay Lohan skulle filmes to gange i næsten alle scener.

6. Anne Hathaway kom til skade i Bride Wars 

Filmen, der handler om to veninder, der bliver uvenner, da de beslutter at gifte sig på samme dag, er fyldt med ikoniske scener, men en af de bedst kendte er uden tvivl scenen, hvor veninderne slås foran gæsterne. Og her kom Kate Hudson til at slå Anne Hathaway lidt for hårdt. Hun havde en lidt for stor ring på sin ene finger, og det førte til, at Anne Hathaway to timer senere sad med en ispose i ansigtet. 

Bride Wars

7. Skuespiller Renée Zellweger arbejdede på et forlag i tre uger inden indspilningen af den første Bridget Jones-film

Det gjorde hun i tre uger for bedre at kunne relatere til sin karakter, der også arbejder på et forlag. Renée Zellweger arbejdede under det hemmelige navn Bridget Cavendish, og hun skulle blandt andet gennemgå aviser og klippe bogrelaterede historier ud. 

Undervejs stødte hun flere gange på artikler, der udtrykte utilfredshed med, at den britiske karakter Bridget Jones skulle spilles af en amerikaner. Dog var hun så engageret i sin rolle, at hun også talte med britisk accent uden for filmsettet – og det var især hendes kæreste træt af!

8. Anne Hathaway ville virkelig gerne have rollen i The Devil Wears Prada 

Efter at have spillet film som The Princess Diaries og Ella Enchanted ønskede Anne Hathaway sig en mere moden rolle. For at vise filmens producer Carla Hackens hvor meget hun ønskede rollen som Andrea “Andy” Sachs i The Devil Wears Prada, skrev hun “hire me” i sandet i den zenhave, produceren havde på sit kontor. 

The Devil Wears Prada
Anne Hathaway var meget ivrig efter at få en rolle i The Devil Wears Prada. © Disney+

9. Skuespiller Hugh Grant var ikke så glad for at skulle lave sin berømte dansescene i Love Actually

Årsagen var, at skuespilleren gerne ville have, at hans karakter som Storbritanniens premierminister skulle være troværdig.

Læs også: 18 overraskende ting, du ikke vidste om Love Actually

10. Emma Stone fandt ud af, at hun faktisk har astma, mens hun filmede Easy A 

Det skete, imens hun var ved af filme en sexscene, der førte til, at hun fik et astmaanfald. Det lyder ret vildt i vores ører! 

11. Filmen Sweet Home Alabama er optaget på et svært tidspunkt

Filmen menes at være den første film, der blev optaget i New York efter de forfærdelige angreb på World Trade Center den 11. september i 2001. Hele holdet så det som en ydmyg ære at få lov til at arbejde i den sårede by. 

Sweet Home Alabama
Sweet Home Alabama er optaget i 2001 i New York. © Disney+

12. I 13 Going on 30 vågner filmens hovedperson, Jenna, op som sit 30-årige selv i filmens 13. minut. 

Det er altså bare ret perfekt timet. Og vi er glade for, at filmen overhovedet blev til noget – Mark Ruffalo, der også er med i filmen, var lige ved at smide det hele på gulvet, fordi han simpelthen nægtede at lave sin dansescene i filmen. Han gad SLET ikke at danse, og det var en kæmpe udfordring for både ham selv og resten af filmholdet at få det til at lykkes. 

13. Cameron Diaz var meget bekymret for at filme den ikoniske hårscene i filmen Vild med Mary. 

I filmen tager hendes karakter en stor mængde “hårgelé” i håret uden at vide, at det er... Sæd. Cameron Diaz var bange for, at publikum ville synes, at scenen var for ulækker, og at det skulle ødelægge hendes karriere. Men da seerne ved en testvisning af filmen grinte højt af hårscenen, ændrede hun mening og fik ro i maven. Ben Stiller, som var ejeren af (det forhåbentlig uægte) sæd, var også bekymret for scenen, fordi han simpelthen ikke troede på, at hans karakter ikke ville mærke den store klump sæd hængende i øret. 

Vild med Mary
Vi er glade for at have fornøjelsen af denne scene i Vild med Mary. © Disney+

14. Skuespiller Rachel McAdams har medvirket i hele fire film, hvor hun spiller en tidsrejsendes kærlighedsinteresse

Det gælder de romantiske komedier About Time og Midnight in Paris samt Doctor Strange og The Time Traveller’s Wife.

15. Hollywood ville have en hvid hovedkarakter i To All The Boys-filmene

Jenny Han, der har skrevet bøgerne bag To All The Boys-filmene, oplevede, at mange Hollywood-producere slet ikke ville lave filmene. Hun har fortalt, at deres interesse altid forsvandt, når hun krævede, at hovedkarakteren skulle være af asiatisk afstamning. Godt, hun holdt fast i sin holdning, for vi kan ikke forestille os andre end skønne Lana Condor i rollen som Lara Jean! 

To All the boys I've loved
Lana Condor er perfekt til rollen som Lara Jean. © Netflix