Powerpuff Pigerne og Cartoon Network programmer
Husker du alle disse programmer fra Cartoon Network? © Warner Bros. Discovery

9 fantastiske programmer fra Cartoon Network, du helt sikkert husker fra din barndom

Hvad sker der egentlig for, at Ko og Kyllings forældre ingen overkroppe har?!

8. marts 2023 af Henny Müller Dahl

Noget af det bedste ved at være barn var at komme hjem fra skole, smide skoletasken og indtage sofaen foran fjernsynet og se de mange fantastiske børneprogrammer, der dengang fyldte flimmerkassen. Mange af os har nok haft Cartoon Network som en af vores absolutte yndlingskanaler, og den dag i dag husker vi stadig langt de fleste af de tegnefilmsserier, som engang fyldte vores eftermiddage. Vi har samlet 9 af dem lige her. 

1. Frygtløs den frygtsomme hund 

Det her program var faktisk ret uhyggeligt! Vi kan godt forstå, at den kære Frygtløs var ret så skræmt over de mange monstre, der dukkede op i “Intetsted” og forskrækkede både ham, den søde Myrna og den gnavne Egon. 

Frygtløs den frygtsomme hund på Cartoon Network
Har du også set virkelig meget Frygtløs? © Warner Bros. Discovery

2. Dexters Laboratorium 

Det er virkelig utroligt, hvordan den lille Dexter formåede helt at gemme sit kæmpestore laboratorium for sin familie – eller, ja okay, ikke for Dee Dee, som alt for ofte kom til at udbryde: “Uuuh, hvad er det for en knap?” og sætte det hele på spil. God underholdning! 

Dexters Laboratorium på Cartoon Network
Vi elskede Dexters Laboratorium på Cartoon Network! © Warner Bros. Discovery

3. Johnny Bravo 

Hvis vi bare havde den samme selvsikkerhed som Johnny Bravo, så ville vores liv nok se lidt anderledes ud i dag. Den blonde fyr var altid ret irriterende og kom lidt for ofte i problemer, men vi syntes nu alligevel, at det var meget sjovt at se på. 

4. Ed, Edd og Eddy 

De tre venner Ed, Edd og Eddy lavede altid narrestreger i nabolaget og fuppede de andre børn i kvarteret dagen lang. Målet var selvfølgelig altid at få penge til at købe hold kæft-bolsjer. Vi savner både dem og Flemming, Planke og alle de andre karakterer. 

Ed, Edd n Eddy på Cartoon Network
Ed, Edd og Eddy var et af de sjoveste programmer på Cartoon Network. © Warner Bros. Discovery

5. Ko og Kylling 

Dette program var (ligesom så mange andre) egentlig ret absurd. Karakteren Ko, som er en ko, og storebroen Kylling, som, ja, er en kylling, kom altid ud på de mærkeligste eventyr, men det, vi husker serien bedst for, er de to søskendes forældre, som var mennesker uden overkroppe og kun bestående af ben. Hvad sker der lige for det?! 

Vi husker forresten også Jeg er Væsel, som var en anden parallelserie på Cartoon Network. 

6. Powerpuff Pigerne 

ÅRH! Dette må næsten være vores yndlingsprogram af dem alle. De tre Powerpuff Piger, Blomst, Bobbel og Bellis, var SÅ seje, og vi ønskede virkelig at være superhelte ligesom dem og bekæmpe det ene onde monster efter det andet. 

Powerpuff Pigerne på Cartoon Network
Var Powerpuff Pigerne også dit yndlingsprogram på Cartoon Network? © Warner Bros. Discovery

6. Samurai Jack 

Okay, når vi tænker over det, husker vi ikke så forfærdelig meget af, hvad Samurai Jack egentlig handlede om, men vi var imponerede over, hvor dygtig den kære Jack var til at slås med sit sværd. Og så var alle scenerne meget røde... Var de ikke? 

7. Scooby-Doo 

Den ret så mærkelige hund Scooby-Doo kræver vist ingen særlig intro. Vi elskede at opklare mysterier med ham og resten af holdet – må vi godt få lov til det igen? Tak! 

Scooby Doo på Cartoon Network
Vi er stadig vilde med sjove Scooby-Doo og alle hans venner. © Warner Bros. Discovery

8. Kodenavn: Naboens børn 

Vi elskede de seje børn i Kodenavn: Naboens børn, som var en del af en verdensomspændende organisation og havde som mål at komme såkaldt “voksentyranni” til livs. Det syntes vi var ret cool! 

9. Får i Storbyen

En anden virkelig random serie, vi altid så på Cartoon Network, var Får i Storbyen, der, som titlen nærmest selv siger, omhandlede et får, som var stukket af til storbyen og levede det gode liv. Virkelig mærkeligt egentlig!