Sygeplejerskolen, Outlander
Har du set Sygeplejerskolen og Outlander? © Mike Kollöffel/TV 2, 2019 Starz Entertainment, LLC

15 fascinerende serier til dig, der elsker at drømme dig væk til en anden tid

Savner du Bridgerton? Så er din næste favoritserie måske på denne liste

5. marts 2021 af Henny Müller Dahl

Vi kan ikke være de eneste, der virkelig er blevet endnu mere smaskforelskede i serier, der skildrer en anden tid, efter at vi for et par måneder siden slugte alle episoder af Bridgerton på en enkelt aften eller to. 

Er du også en sucker for serier, der foregår i en helt anden tid, end den vi befinder os i, så er vi ret sikre på, at du vil kunne lide mindst en og højst sandsynligt flere af de i alt 15 serier på denne liste. Find din næste yndlingsserie herunder. 

1. The Great (HBO) 

Denne humorfyldte serie foregår i 1800-tallets Rusland og handler om landets længst siddende, kvindelige leder, nemlig Katharina Den Store. 

Serien er ikke helt historisk korrekt, men hvis du alligevel ikke er ude efter at få den helt store historietime, så vil du sagtens bare kunne nøjes med de mange grin, de ti episoder vil give dig. 

Psst... Hvis du tilfældigvis (også) elskede den britiske ungdomsserie Skins, som oprindeligt kørte fra 2007 til 2013, så bliver du nok glad for at høre, at de to dygtige skuespillere Nicholas Hoult og Sebastian de Souza fra Skins er med i The Great. 

The Great på HBO
The Great på HBO. © 2020 Hulu

2. The Crown (Netflix) 

The Crown er en af Netflixs allermest populære serier og faktisk også den dyreste, som platformen nogensinde har produceret. 

I The Crown følger vi alle de centrale personer i det engelske kongehus igennem flere generationer, og der gives både plads til dramaerne, kærligheden, kriserne og de hårde tider. Vi er i hvert fald vilde med at se personer som Charles, Diana og ikke mindst Dronning Elizabeth i fiktionsformat. 

Har du allerede set The Crown, kan du blive lidt klogere på serien ved at læse disse fakta, som du måske ikke vidste. 

The Crown på Netflix
Netflix hit-serien The Crown. © Des Willie

3. Belgravia (DR TV)

Denne dramaserie er produceret af skaberen bag en anden nævneværdig serie, nemlig Downton Abbey. 

Belgravia foregår i 1800-tallets London og følger familien Trenchard, der kort fortalt accepterer en invitation til bal på aftenen for slaget ved Waterloo. Ikke nok med det, så udløser ballet også en kærlighedsaffære, der får katastrofale konsekvenser og påvirker manges liv hen over flere årtier. 

4. Outlander (Netflix og HBO) 

I Outlander møder vi den britiske kvinde og sygeplejerske Claire Randall, der i starten af serien genforenes med sin mand efter mange år på slagmarkerne under anden verdenskrig. 

Parret beslutter sig for at tage på deres anden bryllupsrejse, men det får store konsekvenser, for midt under rejsen transporteres Claire tilbage til året 1743. Pludselig befinder hun sig i et krigsramt Skotland og tvinges til at gifte sig på ny for at undgå fare. Lyder det både mærkeligt og spændende? For det er det også! 

Outlander
Outlander kan bådes ses på Netflix og HBO. © 2019 Starz Entertainment, LLC

5. Gentleman Jack (HBO)

Gentleman Jack er baseret på den sande historie om den britiske godsejer Anne Lister, og faktisk er serien skabt ud fra kvindens egne dagbøger. I serien, der også indeholder en god mængde humor, følger vi Anne, mens hun forsøger at opfriske sine forfædres hjem og gifter sig med en kvinde. 

HBO serien har også et dansk islæt, da ingen ringere end Sofie Gråbøl optræder i en rolle som selveste Dronning Marie af Danmark. Endnu en god grund til at tilføje Gentleman Jack til din serieliste! 

Gentleman Jack
Gentleman Jack kan ses på HBO. © HBO

6. Sanditon (DR TV)

Denne otte episoder lange serie er baseret på Jane Austens allersidste bog, som hun faktisk ikke nåede at skrive færdig. 

Historien handler om den unge kvinde Charlotte, der flytter til den stille fiskerby Sandition med målet om at starte på en frisk. Her møder hun en charmerende herre ved navn Sidney (spillet af Theo James fra blandt andet Divergent-filmserien), der har planer om at forvandle byen til et luksuriøst feriested. 

7. Sygeplejeskolen (TV2 Play) 

Sygeplejeskolen foregår i 1950'ernes Danmark og handler om dengang, hvor mænd for første gang fik mulighed for at uddanne sig til sygeplejersker, fordi der opstod stor mangel på sygeplejersker på tværs af landet. 

Vi elsker altid en god dansk serie, og denne er absolut ingen undtagelse! 

Sygeplejerskolen på TV2
Har du set TV2's serie Sygeplejerskolen?© Mike Kollöffel/TV 2

8. Cable Girls (Netflix) 

Er du også en af dem, der har slugt den fabelagtige serie Papirhuset og rigtig godt kunne tænke dig en anden spansk serie at kaste din kærlighed over? Så skulle du give Netflix serien Cable Girls en chance. 

Serien omhandler en række kvinder i Madrid i 1920'erne og deres arbejde som såkaldte omstillingsdamer på det nationale telefonselskab. En virkelig god serie, der byder på alt fra romantik til drama og sjove øjeblikke. 

Cable Girls
Den spanske serie Cable Girls kan ses på Netflix. © enrique baro ubach, enrique baro ubach

9. When Calls the Heart (Netflix) 

Den ottende sæson af When Calls the Heart har netop haft premiere i USA, men indtil videre er det (desværre) kun muligt at se seriens første seks sæsoner på Netflix. Har du endnu ikke set serien, burde de mange tilgængelige sæsoner dog alligevel være nok at starte på. 

Seriens hovedperson er den unge lærerinde Elizabeth Thatcher, der i starten af 1900-tallet er vant til at have sin daglige gang blandt medlemmer af det såkaldte high society. Derfor får hun et kulturchok, da hun for første gang skal undervise en skoleklasse i en lille mineby. Og det giver den ene udfordring efter den anden. 

10. The Queen's Gambit (Netflix)

Vi er stadig overraskede over, hvordan The Queen's Gambit formåede at gøre os helt vilde med skak – den havde vi i hvert fald ikke lige set komme. 

I serien følger vi badass Elizabeth Harmon op gennem 1950'erne og 1960'erne, hvor hun jagter en karriere som professionel skakspiller og dyster mod den ene mand efter den anden. En perfekt serie til dig, der elsker at se stærke kvinder på skærmen, og det er blot en af grundene til at se The Queens Gambit

The Queens Gambit på Netflix
The Queens Gambit kan ses på Netflix© PHIL BRAY/NETFLIX

11. The English Game (Netflix) 

Måske (eller måske ikke) er du helt vild med fodbold, men uanset din holdning til den populære sportsgren, så er der store chancer for, at du vil kunne lide The English Game, hvis du elsker historiske serier. 

Serien handler nemlig om – ja, du gættede det nok – fodboldens opfindelse, og hvordan sporten samlede England på tværs af klasseskel. 

The English Game
Se The English Game på Netflix. © Oliver Upton

12. The Last Czars (Netflix)

The Last Czars har en lidt speciel opbygning, da serien på den ene side er en fiktionsserie, men samtidig også består af interviewbidder med forskellige historikere.

Selvom det måske kan virke lidt mærkeligt, er The Last Czars alligevel et kig værd. Er du interesseret i historien om den russiske tsarfamilies fald, er denne serie højst sandsynligt noget for dig, for det er lige netop dét, den handler om. 

13. Badehotellet (TV2 Play)

Denne danske serie har efterhånden otte sæsoner, og vi elsker den stadig lige så højt, som vi altid har gjort. Dramaserien, hvor vi følger med i eskapaderne på det idylliske feriested ved Vesterhavet, er uden tvivl en af de bedste dansker serier, hvis du spørger os. 

Badehotellet
Den danske serie Badehotellet kan ses på TV2 og TV2 Play. © Mike Kollöffel/TV 2

14. Catherine The Great (HBO) 

Endnu en serie til dig, der er vild med de royale historier (og måske især dem fra Rusland), er serien Catherine The Great, som kan ses på HBO. Den omhandler samme person som serien The Great øverst på denne liste, nemlig kejserinde Katarina og hendes regeringstid fra 1764 og frem til hendes død i 1796. 

Serien er hurtig at komme igennem, da den kun består af fire episoder. Det er jo helt perfekt til en aften på sofaen! 

Catherine The Great
Catherine the Great ligger på HBO. © ©Sky Uk Ltd

15. The White Princess (HBO)

The White Princess foregår i England helt tilbage i 1400-tallet, og serien handler om ægteskabet mellem Elizabeth af York og kong Henrik den 7. 

Vi er især vilde med serien, fordi historien fortælles ud fra kvindernes perspektiv, og ikke mindst fordi det er den ultraseje Jodie Comer, som vi også kender som Villanelle i Killing Eve, der spiller rollen som Elizabeth af York. 

På HBO finder du også The White Queen og The Spanish Princess, som er to andre serier i triologien. 

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.