The Devil Wears Prada er en film baseret på en bog
Du elsker dem på storskærmen, men vil du også elske dem i bogen? © Disney+

10 gode film, du ikke vidste var baseret på bøger

Mean Girls på bog er vores nye aftenlæsning!

24. maj 2023 af Helene Desirée Jørgensen

Det er den samme diskussion om og om igen. Hvad er bedst: Bogen eller filmen? Men hvem siger, at en film ikke kan være lige så god som bogen? Vi har fundet nogle film, som du måske ikke vidste var baseret på bøger, fordi filmen bare var SÅ god – måske i nogle tilfælde bedre.

1. The Devil Wears Prada

Hos Woman elsker vi at arbejde på en redaktion, men moderedaktøren Miranda Priestly tager arbejdet til et helt nyt level. Det oplever Andy, som har fået sit livs chance, som måske viser sig også at være hendes værste mareridt: At være assistent for den benhårde og ærlige Miranda. Bogen er skrevet af Lauren Weisberger, som selv arbejdede som assistent for en af verdens største moderedaktører, så mon bogen er baseret på hendes liv? 

2. En flænge i himlen  

Vi elsker romantiske film, og denne film viser os, at kærlighed kan findes selv i de mørkeste tider. Det lærer vi i denne smukke film, som er baseret på John Greens roman. 16-årige Hazel Grace lider af uhelbredelig kræft og forelsker sig i Augustus, som tidligere har lidt af knoglekræft. Denne historie er romantisk, charmerende og følsom og vil efterlade dig med tårer i øjnene.  

3. Breakfast at Tiffany's

New York 1961, rigdom, berømmelse og en masse, skinnende diamanter fra Tiffany & Co. Her har du opskriften på bogen af Truman Capote, der senere hen blev til filmatiseringen med Audrey Hepburn i hovedrollen som Holly Golightly, der lever i sin egen drømmeverden, og som hele tiden er på jagt efter den rette mand. En filmklassiker der helt sikkert er et must see

4. The Perks of Being a Wallflower 

En ærlig og tankevækkende historie af Stephen Chbosky om hvordan det føles ikke at passe ind nogle steder, når du går i gymnasiet. Drengen Charlie kæmper med nogle dybe problemer, men får heldigvis nogle gode venner, der hjælper ham med at få det bedre og se lyset. Bonus: Vores altid fantastiske Emma Watson er med! 

5. To All the Boys I've Loved Before 

Der er mange grunde til at elske denne filmatisering af Jenny Hans bog med samme navn. Lara Jean gemmer nogle meget ærlige og romantiske breve til sine tidligere crushes i en æske hun har fået af sin mor, men da hun en dag finder ud af, at alle brevene er sendt, får hun vendt sin verden på hovedet! Historien tryllebinder dig med sin charmerende og meget unikke historie, som er let at relatere til. For helt ærligt, hvem har ikke skrevet et kærlighedsbrev eller to? 

6. 10 Things I Hate About You 

Vi ser gang på gang, at film, der er baseret på Shakespeares værker, virkelig kan noget. I denne filmatisering følger vi den populære lillesøster Bianca, der kun får lov til at date fyren, hun kan lide, hvis hendes storesøster Kat begynder at date. En lidt spøjs opdragelsesmetode, men den giver os en af 90'ernes største romantiske komedier! Og så endda med skønne Heath Ledger. 

7. Forældrefælden

Åh barndom! 

De to søstre Annie og Hallie, som blev skilt ved fødslen – med intet andet end et gammelt billede af den forælder, de også blev skilt fra – mødes efter 12 år og udtænker den perfekte plan for, hvordan de skal få bragt deres forældre sammen igen. Filmen har en plads i vores hjerter med den smukke historie, uforglemmelige scener og skønne karakterer – ja, også Meredith Blake.   

Disney lavede den første Forældrefælden-film i 1961, som er baseret på romanen Lottie and Lisa. 

8. Mean Girls 

Baseret på bogen Queen Bees and Wannabes af Rosalind Wiseman, som er en selvhjælpsbog, der beskriver, at det ikke altid lige er nemt at være en pige i gymnasiet med kliker og mobberi. Skuespilleren Tina Fey fik ideen til mesterværket der kom til at hedde Mean Girls og ja... behøver vi at fortælle, at den endte med at blive en kæmpe succes? 

9. Divergent 

Action, eventyr og romantik. Alle dette og meget mere får du i denne filmatisering af Veronica Roth med Shailene Woodley i hovedrollen. Vi befinder os i en post-apokalyptisk verden med faren ved at være anderledes end alle andre, samt ikke at vide, hvor du hører til. Kvinden Tris skal finde ud af, hvilken del af samfundet hun hører til i, samtidig med at hun risikerer at blive skilt fra sin familie for evigt. 

10. A Walk to Remember 

En god pige møder en rebelsk dreng – ja, du har hørt det før. Men denne film er alt andet end en “endnu en romantisk ungdomsfilm”. De to modsætninger Jamie og Landon har alt at lære fra hinanden på godt og ondt, og gennem de mange romantiske, sørgelige og tankevækkende øjeblikke kan vi ikke andet end at blive forelskede i dette fantastiske par. Nicholas Sparks har gjort det igen! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.