The Laundromat, Otherhood
Planlægger du at se en film sammen med din mor til mors dag?© Claudette Barius/Netflix, Linda Kallerus

11 film, du kan se sammen med din mor til mors dag

Skal I se filmen om tre mødre, der overrasker deres voksne sønner til mors dag?

7. maj 2021 af Henny Müller Dahl

Søndag den 9. maj er det mors dag, og det er derfor dagen, hvor du kan forkæle din mor lidt mere, end du plejer. Måske har du købt din mor en gave til mors dag, eller du planlægger at sende hende et sødt mor-citat i dagens anledning – eller måske er I ikke rigtig sådan nogle, der går op i den slags traditioner! 

Uanset om du planlægger noget stort eller ikke, så kan en hyggelig morsdagsaktivitet også bare være at se en film sammen med din mor. 

Her har vi samlet 11 film, som I måske begge to vil kunne lide. 

1. Mamma Mia 

Denne ABBA-inspirerede musical er efterhånden blevet lidt af en klassiker, og måske har både du og din mor allerede set den et par gange. Men ikke desto mindre er Mamma Mia en hyggelig film, som blandt andet har en rigtig sød mor og datter-histore. Perfekt til mors dag! 

I finder filmen på Netflix. 

2. Notting Hill 

Hvad er bedre end en romantisk film? Kun en romantisk film med både Julia Roberts og Hugh Grant på rollelisten, selvfølgelig. Hvis både du og din mor bare er suckers for kærlighedsfilm, så er Notting Hill absolut et af de bedste filmbud. 

Filmen kan ses på HBO. 

3. Mother's Day

Selv bare titlen på denne film indikerer, at den bare er perfekt til netop mors dag. Denne film, der foregår i ugen op til mors dag, handler om en række mødre, der alle har en masse personlige problemer at tage sig af. Og så er der en masse kendte ansigter på filmplakaten – blandt andre skønne Jennifer Aniston og (igen) vidunderlige Julia Roberts. 

Filmen kan ses på Netflix. 

4. Marriage Story 

Er I mere til dramafilm og de stærke fortællinger, er Marriage Story et godt bud på en film! Dygtige Scarlett Johansson og Adam Driver spiller her et par, hvis forhold lige så stille er ved at gå i stykker. Og midt i det hele står deres søn. I hvert fald er der stor sandsynlighed for at fælde en tåre eller to, da Marriage Story nok også er lidt af en tudefilm. 

I finder Marriage Story på Netflix. 

5. Wine Country 

Denne sjove komedie handler om et par veninder, der har kendt hinanden i rigtig mange år og som sammen rejser til et vinområde i forbindelse med en 50 års fødselsdag. Men weekenden ender med at blive lidt mere rodet end planlagt. 

Du finder denne sjove film på Netflix. 

6. De urørlige 

Denne kendte, franske film er så god og så hjertevarmende! Vi elsker dynamikken og venskabet mellem de to hovedkarakterer – rigmanden Philippe og hans handicapmedhjælper Driss. De urørlige vil helt sikkert give jer et smil på læben og et par grin undervejs. 

Filmen kan både ses på TV2 Play og på Netflix. 

7. Eat Pray Love 

Dronningen af kærlighedsfilm Julia Roberts medvirker også i denne søde film, hvor hun spiller kvinden Liz, der efter sin skilsmisse vælger at rejse verden rundt for at finde sig selv. En hyggelig film til en dag på sofaen med mor! 

Eat Pray Love ligger på Netflix. 

8. Otherhood

Dette er en ægte mors dags-film, for Otherhood handler om tre kvinder, der føler sig glemte til mors dag. Derfor rejser de sammen til New York, hvor de overrasker deres voksne sønner. Lyder det sjovt? Det er det i hvert fald også. 

Otherhood findes på Netflix. 

9. Little Women 

Filmen Little Women er faktisk blevet lavet et par gange, og på Netflix finder du versionen fra 1994, som virkelig også er god. Historien om March-søstrene, der håndterer livets op og ned ture, bliver ved med at være fascinerende og relevant. 

Hvis du gerne vil se en nyere version af filmen, så kan udgaven fra 2019 (med blandt andre seje Emma Watson og Saoirse Ronan på rollelisten) lejes på Viaplay. 

10. The Laundromat

Hvem elsker ikke den altid dygtige Meryl Streep? Det gør vi i hvert fald! Og i denne film shiner hun endnu gang. Filmen handler om en enke, der oplever at blive svindlet, og derfor går hun i gang med at undersøge falske forsikringer. 

Filmen er en god blanding mellem en komedie og en dramafilm, og du finder den på Netflix. 

11. The Wife 

Her på redaktionen tror vi, at The Wife må være en af de bedste film på Netflix. Filmen handler om et ældre ægtepar, der har været gift gennem 40 år. Kvinden Joan har støttet sin mand Joe, der er forfatter, gennem alle årene, og undervejs har hun sat sine egne drømme på pause. 

Men Joan begynder for alvor at tænke over sine mange kompromisser, da Joe skal til at modtage en Nobelpris for sit arbejde som forfatter. 

I finder som nævnt The Wife på Netflix. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.