Hobbitten, Bridget Jones Baby
Skal du i gang med et film-maraton? Så find inspiration her! © TV2, Viaplay

11 film-maratoner, du skal kaste dig ud i, hvis du vil have tiden til at flyve afsted

Har vi tidligere brugt omkring 20 timer på at se Harry Potter? Ja! Og vil vi gøre det igen? Ja!

18. december 2020 af Henny Müller Dahl

Trænger du til at bruge uendelige mængder af timer på sofaen, og har du lyst til at fordybe dig i nogle af de bedste, sjoveste eller hyggeligste film-universer, der findes? Så har vi her samlet 11 idéer til, hvilke film-maratoner du kan gå i gang med, hvis du bare lige har brug for til at lægge dig godt til rette og lade timerne flyve forbi en hel dag. Eller to... Eller tre.

Nogle af filmene på listen her er stadig blandt vores absolut yndlingsfilm, mens vi mest har lyst til at se andre for nostalgiens skyld. Læs med og få inspiration til, hvilke film du kan se – eller bliv klogere på, hvor mange timer det egentlig tager at komme igennem de forskellige mesterværker. 

1. Harry Potter 

Hvis du vil give dig i kast med hele fortællingen om vores yndlingstroldmænd, kan du rent faktisk nå alle otte film om Harry Potter på ét døgn – hvis du altså er rigtig hardcore. 

Det tager nemlig lige præcis 1178 minutter at gennemføre dette magifyldte maraton, hvilket er lige under 20 timer. Så måske – men kun måske – det ville være bedre at bruge to dage på at bingewatche Harry Potter, hvis du vil være helt sikker på rent faktisk at få alle tryllestavskampene med. 

Alle Harry Potter-filmene finder du på C More. 

2. Fifty Shades of Grey 

Skal du se de tre Fifty Shades of Grey-film, skal du faktisk “kun” afsætte seks timer og 20 minutter af din dag til hygge på sofaen. Det svarer til præcis 380 minutter med Mr. Grey! Det siger vi nu ikke nej tak til... 

Er Fifty Shades of Grey lige, hvad du har brug for netop nu, kan du se alle filmene på Viaplay. 

3. The Hunger Games

Savner du et gensyn med modige Katniss og alle de andre karakterer fra filmene om dødsspillet The Hunger Games, kan du sagtens gøre det tiltrængte gensyn til et heldagsprojekt. Det tager nemlig 548 minutter at gennemføre alle de fire film, der er baseret på de populære bøger af samme navn. Det er lige omkring ni timer – sæt i gang! 

Alle film i The Hunger Games-serien kan du se på Netflix. 

4. High School Musical 

Brug lige omkring fem og en halv time på at se hele High School Musical-trilogien, hvis du (som så mange gange før) vil skråle med på hits som We're All In This Together, Start of Something New, Gotta Go My Own Way og ikke mindst Breaking Free (vi kunne nævne så mange flere!). Vi siger i hvert fald aldrig nej til High School Musical eller enhver anden film med Zac Efron på skærmen. 

Du finder alle filmene på Disney+. 

5. Marvel-filmene

Okay, dette maraton er (desværre) ikke noget, der bare lige kan overstås på én dag. Men på den anden side har du en god undskyldning for at udskyde alle dine aftaler og i stedet ligge vandret på sofaen i flere dage i streg.

Det tager hele 3015 minutter at se alle 23 Marvel-film, og vi er faktisk mildest talt lidt i chok over det høje minuttal. Det svarer til omkring 50 timer – to dage plus to timer! Men de timer ville vi nu gerne ofre for at få lov til at se blandt andre den ret så dejlige Chris Hemsworth i rollen som Thor. 

Se Marvel-filmene på Disney+. 

6. Twilight-sagaen

Nu er det altså også ved at være mange år siden, at vi for første gang lærte Bella Swan, Edward Cullen, Jacob Black og alle de andre varulve og vampyrer at kende. Sikken tid det var! Så hvorfor ikke gense fortællingen med den dramatiske kærlighedstrekant og de mange kampe mellem forskellige vampyrklaner? Bagefter kan du jo kigge på, hvor mange af de forskellige Twilight-stjerner du rent faktisk kan genkende i dag. 

Det tager cirka ti timer at se de fem film i sagaen – eller helt præcis 606 minutter. 

7. Ringenes Herre + Hobbitten 

Hver enkelt film i universerne om den eftertragtede guldring og om hobbitterne eventyrlige rejser er med deres længde på omkring de tre-fire timer næsten et helt film-maraton i sig selv. Eller måske ikke – men næsten! 

Det vil tage dig 702 minutter at se de tre Ringenes Herrer-film og 533 minutter at se de tre Hobbitten-film. Det et tæt på henholdsvis ni og 12 timer, og til sammenligning er det altså næsten lige så lang tid, som det tager at komme igennem de otte Harry Potter-film. 

Du kan finde nogle af filmene på TV2 Play. 

8. Toy Story 

For alle os, der nærmest er vokset op med Woody og Buzz Lightyear, er det altid en glædelig begivenhed at sætte en Toy Story-film på. Og efterhånden er der hele fire film at se. Det er vi vilde med! 

For at se alle fire film skal du holde kalenderen fri i 384 minutter, som svarer til omkring seks og en halv time. Det burde være til at klare, hvis du er vild med de animerede legetøjskarakterer. 

Se filmene på Disney+. 

9. Bridget Jones' Dagbog

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi simpelthen elsker Bridget Jones og hendes dagbogsskriverier. Den søde London-baserede kvinde kommer altid i sjove og akavede situationer, men mest af alt er hun bare ret så relaterbar! 

Udover Renée Zellwegers fremragende præstation i rollen som Bridget, nyder vi også altid at se charmerende Hugh Grant og søde Colin Firth kæmpe om Bridgets opmærksomhed – og i den tredje film om Bridget Jones' baby får vi endnu en charmør at se på skærmen, nemlig Patrick Dempsey. 

Brug omkring fem og en halv time eller mere nøjagtigt 328 minutter i selskab med Bridget Jones, hvis du vil se alle tre film på én dag. Du finder filmene på Viaplay. 

10. American Pie

Nogle synes måske, at American Pie-filmene er liiidt for langt ude, men vi synes faktisk, at de er ret sjove. De er i hvert fald en udmærket kur mod tømmermænd, så når du næste gang ligger på sofaen med et bankende hoved på en søndag, kan du glæde dig over, at du kan finde tre ud af fire American Pie-film på Netflix – og at du kan bruge 422 minutter (syv timer) på at se dem! Hvis altså du også lige kan opstøve anden film i rækken. 

11. Pirates of the Caribbean

Der er efterhånden også ret mange film at tage hul på, når det kommer til den famøse Pirates of the Caribbean-filmserie. Hele fem film er det gennem årene blevet til, siden den første film udkom tilbage i 2003. 

Tag et gensyn med filmenes mange pirater ved at afsætte 753 minutter eller i alt omkring 12 og en halv time til at se alle filmene, som du kan finde på Disney+. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.