Zac Efron i Charlie st. Cloud
Zac Efron i rollen som Charlie st. Cloud i filmen af samme navn. © Universal Pictures, Relativity Media, Marc Platt Productions, Rampage VFX

Listen du ikke kan være foruden: Her er samtlige film, Zac Efron har medvirket i

Vi lover bar overkrop i mange af dem!

3. juni 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Lige siden vi for alvor fik øjnene op for skønne Zac i High School Musical-filmene, har vi været ovenud begejstrede, når der blevet præsenteret en ny film med hr. Efron i hovedrollen. Og dem har der været en del af efterhånden! 

Vi har derfor fundet samtlige film frem, som Zac Efron har medvirket i, siden han startede sin filmkarriere i 2003. Der er nogle fra hans helt unge dage, fra High School Musical-tiden og de nye, hvor vi blandt andet får en hel del glæde af hans særdeles veltrænede overkrop (yes!).

2003

 • The Big Wide World of Carl Laemke – En meget ung Zac Efron optræder i rollen som Pete Laemke. Filmen er Zac Efrons første af slagsen. 
 • Melinda's World – I rollen som Stuart giver Zac Efron filmens hovedperson, Melinda, lidt ekstra opmærksomhed. Hun kommer fra en ekstremt religiøs familie, men får smag for alt det, hun tidligere har levet foruden.

2004

 • Triple Play – I 2004 havde han kun få film-roller på CV'et (men flere mindre serieroller). En af dem er som Harry Fully i Triple Play – en film der er svær at støve noget frem fra.
 • Miracle Run – Den første filmhovedrolle til hr. Efron er som Stephen Morgan i Miracle Run. Her spiller han en autistisk dreng, der kæmper en sej kamp for at lære at tale og omgås andre mennesker.
Zac Efron film Melinda's world
En purung Zac Efron i rollen som Stephen Morgan i Melinda's World. © Dawntreader Films

2005

 • The Derby Stallion – Er du vild med både heste og søde Efron, så er filmen her den perfekte kombination. I rollen som Patrick McCardle dropper Zac baseball til fordel for det firbenede dyr – og det udvikler sig til flere gode venskaber. 

2006

 • High School Musical – Filmen, der for alvor gav Zac sit hele store gennembrud. I rollen som Troy Bolton smeltede han pigehjerter kloden over. En must see-film, hvis du er vild med den søde hr. Efron!
 • If You Lived Here, You'd Be Home Now – En film om en gruppe mennesker med forskellige baggrunde, der midlertidigt skal leve sammen i et bofællesskab i Los Angeles. 

2007

 • Hairspray – I denne musikalske romantiske komedie finder vi Zac Efron i rollen som Link Larkin, der danser og synger sig gennem filmen. Jon Travolta er også på rollelisten (og spiller endda en kvinde), og det i sig selv gør kun filmen endnu bedre!
 • High School Musical 2 – To'eren af HSM har endnu flere nostalgiske scener, som du kan se igen og igen. Troy og co. arbejder hele sommeren på en country club, hvor de skal spare sammen til College. Der er kærlighedsdrama og god musik gennem hele filmen! 
Zac Efron i High School Musical
Rollen som Troy Bolton i HSM blev Zac Efrons store gennembrud. © Walt Disney Pictures, First Street Films, Salty Pictures

2008

 • Me and Orson Welles – Zac Efron spiller den 17-årige Richard Samuels, der bliver tilbudt en rolle i Shakespeares Julius Caesar-teaterstykke. Her forelsker han sig i den smukke Sonja Jones.  
 • High School Musical 3: Senior Year – Sidste film i HSM-triologien, hvor vi tager afsked med Troy, Gabriella, Sharpay og resten af Wildcats-holdet, der inden længe skal afslutte High School – og det kræver en vis forberedelse. 

2009

 • 17 Again – Mike O'Donnell, der spilles af den gode Matthew Perry (også kendt som Chandler Bing), er inde i en hård periode af sit liv. Et tilfældigt møde forvandler Mike til sit 17-årige jeg, der spilles af Zac Efron. Hvordan tackler han lige det? 

2010

 • Charlie St. Cloud – En af de bedste film, Zac Efron har haft hovedrollen i hidtil, må være Charlie St. Cloud. En film om tab, kærlighed og store beslutninger (og ikke mindst med en sød, ung Zac, der spiller fremragende). 
 • Robot Chicken: Star Wars III – Den gode mr. Efron har før gjort opmærksom på, at han har en god stemme. Den bruges i den her film til at lægge stemme til karakteren Anakin Skywalker.

2011

 • New Year's Eve – Sammen med et hav af andre stjerner, følger vi blandt andet postbuddet Paul (Zac Efron), der bytter sin hjælp for et par eftertragtede maskebals-billetter.  

2012

 • Liberal Arts – Zac Efron har en mindre rolle i komediedramaet om en 35-årig tidligere College-studerende, der savner sin tid som studerende. Han inviteres tilbage på sit gamle College, hvor han møder nye bekendtskaber – herunder Nat, der spilles af Efron.
 • The Lorax – Endnu en animationsfilm, hvor Zac Efron lægger stemme til en af hovedkarakterne: Den 12-årige Ted, der længes efter at imponere drømmepigen. 
 • The Lucky One – Her har vi at gøre med en sand tåreperser (det er ikke et tilfælde, at den er blandt de 15 bedste tudefilm). Zac har rollen som soldaten Logan, der forelsker sig i sin afdøde kammerats kone. 
 • The Paperboy –  Zac Efron ses her i rollen som ballademageren Jack Jansen, der bortvises fra sin skole og hurtigt kan vinke farvel til karrieren som elitesvømmer. Det bliver starten på noget helt nyt og anderledes i Jacks tilværelse. 
 • At Any Price – Endnu en ballademager-rolle til hr. Efron. Her som Dean Whipple, som mest af alt drømmer om at blive racerkører – selvom hans far helst ser ham hjælpe til med familiens landbrugsvirksomhed. 

2013

 • Parkland – Filmen handler om den kaotiske tid, der fulgte efter mordet på John F. Kennedy. Her er Zac Efron primært iført hvid kittel i rollen som Dr. Charles ‘Jim’ Carrico, der arbejder på Parkland Hospital.
Zac Efron i The Paperboy
Zac Efron i rollen som Jack Jansen i Paperboy. © Millennium Films, Millennium Films, Lee Daniels Entertainment

2014

 • That Awkward Moment –  En film om tre bedste venner, der går gennem hver deres datingperiode. Alle når de til det ene tidspunkt, der uundgåeligt opstår, når du dater – nemlig det punkt, hvor du er i tvivl om, hvad næste skridt er. 
 • Bad Neighbors – I rollen som Teddy Sanders – lederen af et College-broderskab – går Zac og resten af Delta Psi Beta sine nye naboer gevaldigt på nerverne. Det udvikler sig til en konflikt, der ingen ende vil tage. 

2015

 • We Are Your Friends – Zac Efron er god til roller som drop-out-studerende. I hvert fald spiller han her endnu en af slagsen i rollen som Cole Carter. Han er 23 år, DJ og drømmer om at blive pladeproducent – og så forelsker han sig i smukke Emily Ratajkowskis rolle.

2016

 • Dirty Grandpa – Zac har efterhånden mange roller på CV'et, der primært har handlet om at være sjov (og veltrænet). Det brokker vi os ikke over. Her i rollen som Jason Kelly, der har sin lumre farfar med på spring break. En ferie lidt udover det sædvanlige!
 • Bad Neighbors 2: Sorority Rising – Teddy Sanders er endnu engang ude på at lave ravage mod sine naboer. To år er gået og en ny kvindelig studenterforening er opstået – og de får selskab af Teddy (og ej at forglemme den der yderst veltrænede overkrop).
 • Mike and Dave Need Weeding Dates – Dave Stangle (Zac Efron) og hans bror Mike Stangle (Adam DeVine) har desperat brug for en date hver til deres søsters bryllup. Men tingene går ikke helt efter planen...
Zac Efron i Neighbours
Zac Efron viser sin (meget) veltrænede krop frem i Neighbours-filmene. © Good Universe, Point Grey Pictures

2017

 • Baywatch – Zac Efron spiller rollen som den arrogante Matt Brody, der finder sig selv overkvalificeret til at være livredder. Det mener Mitch Buchannon (The Rock) bestemt ikke, og han sætter derfor Brody på prøve på lige fod med de andre livredder-aspiranter. 
 • The Disaster Artist – En film om to skuespillere, der udvikler et unikt venskab. Det er ikke meget, vi ser til Zac i The Disaster Artist. Det vi gør, er i rollen som Chris R – en skuespiller der giver alt han kan, i de scener han er med i. 
 • The Greatest Showman – En af tidens helt store musical-film har også Zac Efron på rollelisten, og du har garanteret sunget med på nogle af de sange, som hans karakter, Phillip Carlyle, synger med på (blandt andet ‘Rewrite the Stars’). En must see-film!

2019

 • Extremely Wicked, Shockingly Evil and VileDen spritnye film med Zac Efron i hovedrollen, har ikke ligget på Netflix mere end et par uger. Zac spiller her den berygtede seriemorder Ted Bundy, hvis kone nægter at tro på, at han har slået flere kvinder ihjel.
 • The Beach Bum – Zac Efron spiller karakteren Flicker, der er i afvænning for sit stofmisbrug. Han stikker dog af sammen med hovedkarakteren Poet Moondog (Matthew McConaughey), der også er røget på afvænning. Zac har en mindre rolle i filmen. 

Kilder: Imdb.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her

Læs mere fra samme kategori