Andreas Jessen og Sebastian Jessen
© Regner Grasten Film, Storytime Pictures, Rocket Road Pictures

Her er listen over alle film og serier med Jessen-brødrene

Vi er ret glade for dette brødrepar!

16. september 2020 af Henny Müller Dahl

De to brødre Sebastian og Andreas Jessen er klart et af Danmarks mest populære brødrepar. I øjeblikket er de begge aktuelle i TV2-serien Alfa, hvor de spiller rollerne som brødrene Jakob og Adam. Og vi er ret oppe at køre over, at vi får lov til at se begge Jessen-brødre på skærmen på én gang! 

To lange bagkataloger

Selvom det altså er første gang, at vi kan sidde derhjemme og se de to brødre i samme serie (mens vi samtidig spiser den ene popcorn efter den anden, naturligvis), så har de to talentfulde skuespillere medvirket i en hel del ting hver for sig. 

Og vi forstår godt hvorfor – vi ville helt sikkert også caste dem i alle vores filmprojekter, hvis vi fik chancen. Indtil den dag, hvor vi selv bliver filminstruktører, kan vi i stedet nørde de mange film og serier, de to brødre har været med i. Vi har samlet alle deres projekter på listen herunder. 

Sebastian Jessen

1998

 • Albert – Den ældste Jessen-bror spiller sin første rolle som karakteren Egon, der er bedste venner med Albert, som tit ender i problemer. Pludselig forsvinder Egon, og Albert sejler afsted til et land langt borte, hvor Egon er taget til fange. Sebastian Jessen er her 12 år og vildt cute! 

1999 

 • Kærlighed ved første hik – Filmserien om Anja og Viktor er en af Danmarks mest kendte, og her har Sebastian Jessen rollen som Brian, Anjas lillebror. 
 • Falkehjerte – Filmen Falkehjerte handler om pigen Katja, der redder livet på en vandrefalkeunge. Her spiller Sebastian Jessen en mindre rolle som et nabobarn, der aldrig rigtig bliver nævnt med navn. 

2000 

 • Blinkende lygter – Denne populære komedie handler om en kriminel bande, der forsøger at holde lav profil, efter at de har stjålet fire millioner kroner. Vi eeelsker denne sjove film, og Sebastian Jessens rolle som Christian er bare endnu en grund til at se den en gang til. 
 • Mirakel – 14-årige Sebastian Jessen spiller rollen som Mick i denne musical-inspirerede familiefilm, der blandt andet også har kendte ansigter som Sidse Babett Knudsen og Thomas Bo Larsen på rollelisten. 

Sebastian Jessen i filmen Miraklet
Sebastian Jessen i rollen som Mick i filmen Miraklet© Nimbus Film Productions, Zentropa Entertainments, Danmarks Radio (DR)

2001 

 • Anja og Viktor - Kærlighed ved første hik 2 – Også i to'eren i den famøse Anja og Viktor-filmserie havde vi den store glæde af et par scener med Sebastian Jessen i rollen som Anjas lillebror, Brian. 
 • Olsen-banden Junior – I denne film er de medvirkende noget yngre end skuespillerne i de ældre, klassiske film om den berømte bande. Sebastian Jessen spiller her rollen som drengen Kenneth. Vi kan tydeligt huske, hvor meget vi elskede denne morsomme film tilbage i starten af 00'erne. 

2002

 • Bertram & Co. – Sebastian Jessen spiller her rollen som Oscar, der godt kan lide at lave ballade med sin lillebror Bertram. Deres familie har pengeproblemer – meeen deres kriminelle onkel ved navn Georg hjælper dem selvfølgelig! (Altid godt med en kriminel onkel... Eller...)
Sebastian Jessen i Bertram & Co.
Sebastian Jessen som Oscar i Bertram & Co. © Fridthjof Film, Regner Grasten Film

 • Ras og KathyDenne dramaserie handler om at være teenager i 2002 og tager fat i alt fra kærlighed og venner til familie og problemer i hjemmet. Sebastian Jessen spiller rollen som Ras, der desperat forsøger at holde fast i Kathy, der er ved at vokse fra ham. Stakkels Ras!

2003

 • Anja efter Viktor – I 2003 var Sebastian Jessen igen igen med i en film om parret Anja og Viktor, da den tredje film i serien udkom.
 • Forsvar – Denne serie handler om en række forsvarsadvokater og deres firma i København. Sebastian Jessen er endnu engang på listen over medvirkende, selvom han her spiller en mindre rolle.

2006

 • Supervoksen – Sebastian Jessen vendte tilbage til skærmen i rollen som Rebekkas storebror i Supervoksen. Her var han 20 år gammel, og vi kan huske, vi syntes, at han var vildt lækker! Filmen er en af de mange danske film på Netflix.

2007

 • Rich Kids – Vi husker tydeligt denne film, og vi var helt sikre på, at vores teenageår ville indeholde lige så vilde fester som dem i denne film. Her spillede Sebastian Jessen rollen som Simon – den tjekkede fyr, der hellere ville tude på bagsædet af en limousine med tonede ruder end at grine bag rattet i en Skoda. 
Sebastian Jessen i Rich Kids
Sebastian Jessen i rollen som den smarte Simon i Rich Kids© Regner Grasten Film


2008

 • Album – Denne serie handler om tre familier, som vi følger gennem tre årtier. En af hovedpersonerne hedder Lars, og Sebastian Jessen spiller her Lars som ung.
 • 2900 Happiness – Hvem husker ikke denne ikoniske danske serie? Serien fik premiere i 2007, men Sebastian Jessen kom først med på rollelisten senere, hvor han spillede Thorleif i sæson to og tre. Hold op, hvor elskede vi bare at bruge vores aftener på at følge med i dramaet, der udspillede sig i den rige Von Bech-families liv i Hellerup.

2010

 • Smukke mennesker – Her spillede Sebastian Jessen rollen som Jonas, der arbejdede som pornostjerne og prostitueret. Han var også flot, så vi forstod godt, at han kunne leve af sit udseende på den måde! 

2011

 • Dreng – I denne dramafilm spiller Sebastian Jessen hovedrollen som den unge dreng Christian, der bliver forelsket i en noget ældre kvinde. Men hans mor er slet ikke særlig vild med forholdet – og det giver lidt problemer!

Sebastian Jessen i Dreng
Sebastian Jessen som drengen Christian, der forelsker sig i en ældre kvinde© Strange Days Production Det Danske Filmværksted

 • Borgen – Der er mange gode grunde til, at Borgen er en af de mest populære danske serier, der findes. Og Sebastian Jessen er en af grundene... Også selvom han ikke er så meget med og spiller en rolle som fotografpraktikant. Vi siger aldrig nej tak! 
 • AnstaltenI denne serie følger vi en række beboere og ansatte på anstalten Lykkebo. Også i denne serie ser vi ikke meget til Sebastian Jessen – men han er der! (Og det er jo det vigtigste). 

2012

 • Den skaldede frisør – I denne kendte romantiske komedie spiller Sebastian Jessen rollen som Patrick, der skal giftes med sin forlovede, Astrid. Hun er datter af damefrisøren Ida, som lige har været gennem et forløb kemoterapi. Sebastian Jessen gør det godt i denne film – og så spiller selveste Pierce Brosnan rollen som Patricks far. Rimelig blæret! 
Sebastian Jessen og Pierce Brosnan i Den Skaldede Frisør
Sebastian Jessen og Pierce Brosnan havde begge roller i Den Skaldede Frisør© Zentropa Productions, Zentropa International Sweden, Zentropa International Köln

2013

 • Sammen hver for sig – Og nej, nu snakker vi ikke om corona-tidens slogan, men om titlen på den eksperimenterende kortfilm, hvor Sebastian Jessen spiller rollen som en af passagererne på en bus fra Vestjylland til København. En ret speciel film, hvor skuespillerne ikke selv har været helt klar over filmens handling.
 • 4RealityFor denne film blev Sebastian Jessen nomineret for sin hovedrolle som Kenny, der vågner op i en skov uden at huske noget. Og så er han smurt ind i blod! Spooky. 

2014

 • Heartless – Sebastian Jessen spiller her rollen som Sebastian (sjovt, ikk'?), der er bror til Sofie, og sammen bærer de to søskende på en hemmelighed. For at leve må de nemlig suge energi ud af andre mennesker. Det er en vild hemmelig at bære rundt på, synes vi! 

2015

 • Hedensted High – Denne serie foregår på gymnasiet i Hedensted Kommune i Jylland. Serien har masser af 90'er-stemning, og her spiller Sebastian Jessen rollen som Morten, der er ret selvglad, og som sammen med vennen Kaare udnytter karakteren Tjelle, der bare er lidt naiv. Men serien er altså ret sjov! 
Sebastian Jessen i Hedensted High
Sebastian Jessen er på rollelisten i tv-serien Hedensted High© Deluca Film

2017

 • Mens vi leverEndnu en film med Sebastian Jessen i hovedrollen! Bonusinfo: Han har endda været med til at skrive filmen. Vi er imponerede! Filmen handler om en tragisk ulykke, og om hvordan nogle menneskers skæbner pludselig vikles ind i hinandens.

2019

 • KollisionVi elsker film inspireret af virkelige hændelser. Og denne er sådan en af slagsen! Sebastian Jessen spiller her side om side med andre kendte ansigter som Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil. 

2020

 • Alfa – Langt om længe er vi blevet velsignet med serien Alfa, hvor vi endelig får det, som vi altid har manglet – begge Jessen-brødre i samme serie. Livet er fuldendt! Denne double-up siger vi bestemt ikke nej tak til. I serien spiller Sebastian Jessen politimanden Jakob, der kæmper kampe på den rigtige side af loven. 

Stemmer i tegnefilm

Udover sine mange roller på skærmen har Sebastian Jessen også lagt stemme til en masse karakterer i en lang række tegnefilm – blandt andet til Spider-Man, Anakin Skywalker i Star Wars, Haku i filmen Chihiro og Heksene og som Svip i Hjælp! Jeg er en fisk. 

Andreas Jessen

1999

 • Ilddaab Ligesom sin bror startede Andreas Jessen også sin filmkarriere i en tidlig alder. Hans første rolle var i kortfilmen Ilddaab, hvor han kun var ti år gammel og mega sød!

2000

 • Udenfor – I denne kortfilm spiller Andreas Jessen rollen som lille Aksel, som får vendt op og ned på sin hverdag, da han en dag kommer hjem fra skole. Han er nemlig blevet usynlig for hele sin familie. Det var seriøst også vores værste mareridt, da vi var små!
Andreas Jessen i Udenfor
Andreas Jessen spiller den lille dreng Aksel i kortfilmen Udenfor© Nimbus Film

 • Skjulte spor – Denne tv-serie handler om nogle psykologer, der arbejder sammen med en gruppe politifolk om at opklare en række sager. Her spiller Andreas Jessen en mindre rolle.
 • Rejseholdet – Serien Rejseholdet, der er bygget på virkelige kriminalsager, var vildt populær, da den kørte over skærmen fra 2000 til 2004. Andreas Jessen medvirker i to afsnit af serien.

2002

 • Plan B – Handlingen i denne tv-serie er ret vild. Det hele starter med, at nogle børn forsøger at finde en krukke guld for enden af regnbuen – og så finder de pludselig en bortført rigmand i en gammel lagerbygning. Det lyder ret fedt i vores ører… Men også liiidt mærkeligt.

2007

 • Cecilie – Denne film handler om kvinden Cecilie, der ser, hører og oplever ting, som andre ikke gør, og efter en voldtægt bliver hun indlagt på en psykiatrisk afdeling. Filmen er en spændende thriller, hvor Andreas Jessen spiller karakteren Michael. 
 • Mig & Che – Kortfilmen drejer sig om karaktererne Che og Allan, der er bedste venner, og som vokser op på vidt forskellige måder. De er misundelige på hinanden og ønsker at få det, den anden har. Andreas Jessen spiller her rollen som den unge udgave af karakteren Che.
Andreas Jessen i Mig & Che
Andreas Jessen som Che i Mig & Che© Den Danske Filmskole, Danmarks Radio (DR), Nordisk Film

2011

 • Ludvig & Julemanden – Vi elskede denne julekalender (og gør det stadig!) Andreas Jessen spiller her rollen som spøgelset Maximillian Løvenkranz. Vi glæder os til at se denne julekalender igen til jul! 
 • Fortidens skygge – Andreas Jessen spiller en mindre rolle som en ung fyr, der ikke nævnes med navn. Filmen handler om en politimand, der har planer om at sige sit job op, men så dukker der pludselig en sag op fra hans fortid. Spændende!

2012

 • Hvidstens Gruppen – I filmen om den danske modstandsgruppe under Anden Verdenskrig spiller Andreas Jessen rollen som Jacob – og vi kan altså kun sige, at han så virkelig sød og flot ud i denne film.
 • You & me forever – Denne film handler om veninderne Laura og Christine, som møder den mystiske piger Maria – og det får pludselig deres venskab til at ændre sig. Andreas Jessen spiller her rollen som Marias date. 

2016

 • Den anden verden – I denne julekalender spiller Andreas Jessen rollen som seriens prins. Og det er jo lige, hvad han er i vores øjne. En prins! (Sorry, men vi er altså bare ret vilde med ham). 

Andreas Jessen som prins i Den Anden Verden
Andreas Jessen som prins i Den anden Verden © DR Fiktion


2017

 • Mercur – Denne tv-serie handler om den danske radiokanal Radio Mercur, som tilbage i 50’erne og 60’erne blev sendt fra et skib, der lå i Øresund. Her spiller Andreas Jessen rollen som Flemming Vestergaard, der er radiovært og medstifter af den berygtede radiokanal. 

2019

 • Valhalla – I denne spillefilm, der er baseret på tegneserien af samme navn, spiller Andreas Jessen den nordiske gud Balder. Filmen handler om vikingebørnene Røskva og Tjalfe, som sammen med guderne Thor og Loke rejser fra Midgård til Valhalla. Ret sejt og super nordisk! 

2020

 • Alfa – I denne vellykkede serie spiller Andreas Jessen hovedpersonen Adam, der lige er blevet ansat i en investeringsfond. Men pludselig ender han i stedet som kriminel i det nordsjællandske rockermiljø. Og det kan kun blive problemer med en bror som politimand... og selvfølgelig alle mulige andre problemer. 

Stemmer i tegnefilm

Ligesom storebroren Sebastian Jessen har Andreas Jessen også lagt stemme til en mange serier og tegnefilm. Hvis du (ligesom os) var stor fan af Hannah Montana, har du helt sikkert hørt hans stemme, som han lægger til karakteren Jesse – Hannahs store, romantiske interesse.

Andreas Jessen lægger også stemme til flere karakterer i tegnefilmserien Der var engang…, til karakteren Kloge Åge i Polar-Ekspressen og til karakteren Nicolas i animationsfilmen Den lille vampyr.

Kilder: IMDB.com, Wikipedia.dk, dfi.dk, danskefilm.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her