Selena Gomez Only murders in the Building
Hvis du (ligesom os) er besat af Selena Gomez, er denne artiklen lige noget for dig!© Disney+

5 film og serier med Selena Gomez, du skal se under dynen dette efterår

Følg Selena Gomez' udvikling fra Magi på Waverly Place til Only Murders in the Building

1. september 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

Mange af os kan helt sikkert skrive under på at have skrålet med på utallige sange af Selena Gomez under bruseren. Og selvfølgelig har vi også forestillet os, at vi stod på scenen og sang Love You Like A Love Song og The Heart Wants What It Wants på fuld skrald! 

Udover sin sangkarriere har Selena Gomez også en imponerende portefølje indenfor filmbranchen. Vi har set hende i roller, der spænder lige fra søster i en hemmelig troldmandsfamilie til en true crime-obsessed kvinde. Og vi må bare konkludere, at vi er vilde med det hele!

Vi har samlet Selena Gomez' udvikling på skærmen fra 2007 til nu. Måske vil dette inspirere dig til at (gen)opleve Selena Gomez i nogle af hendes ikoniske roller, som alle kan streames på Disney+.

1. Magi på Waverly Place (2007-2013)

Første gang vi stiftede bekendtskab med Selena Gomez som skuespiller var i serien Magi på Waverly Place på yndlingskanalen over dem alle, Disney Channel. 

Her følger vi Alex Russo (Selena Gomez), der sammen med sine forældre og to brødre, udgør Russo-familien. De tre søskende er dog ikke helt normale teenagere, tværtimod. De er nemlig troldmænd under uddannelse, og det er ikke altid helt let. 

I serien forsøger Alex Russo at opretholde sit liv som teenager, samtidig med at hun skal holde på hemmeligheden om, at hun også er troldmand.

Alle (inklusiv os selv) var så vilde med at se Selena Gomez i rollen som Alex Russo, at hun vandt en Teen Choice Award for bedste TV-stjerne i komediekategorien i 2010-2011. Sejt! 

Selena Gomez Magi på Waverly Place
Har du også binget alt på disney channel som lille?© Disney+

2. Projekt Prinsesse (2009)

I filmen Projekt Prinsesse har vi også fornøjelsen af Selena Gomez' skuespiller-evner.  

Her invaderes prinsesse Rosalindas (Demi Lovato) land af en grusom diktator, hvilket tvinger hende til at flygte. Held i uheld havner hun i Projekt Prinsesse, som er en hemmelig organisation, der hjælper prinsesser i fare. 

Joe Mason (Tom Verica) er en del af organisationen som en hemmelig agent og lader Rosalinda flytte hjem til ham og hans datter Carter Mason (Selena Gomez). Det er vigtigt, at Rosalindas identitet som prinsesse holdes hemmelig for at beskytte hende, og de lader derfor som om, at hun er Carters kusine, Rosie, fra Iowa.

Men at være en ganske almindelig teenager viser sig dog ikke at være helt let for en prinsesse...

Også i denne film blev Selena Gomez' talent som skuespiller hyldet, da hun vandt prisen som Choice Sommer TV-star af Teen Choice Award for sin rolle som Carter Mason. 

Selena Gomez projekt prinsesse
Hvilken bedre kombo end Selena Gomez og Demi Lovato?© Disney+

3. Ramona and Beezus (2010)

Året efter, nemlig i 2010, havde Selena Gomez også travlt bag kameraet, da hun spillede Ramonas (Joey King) storesøster Beezus i familiekomedien Ramona and Beezus

Ramona er en lille pige med meget fantasi og ikke mindst en ustyrlig trang til drillerier, der holder alle i hendes kærlige familie på stikkerne, inklusiv storesøster Beezus, som forsøger at overleve de første år af gymnasiet.

Gennem både sejre og nederlag lærer de to søstre, at når blot de tror på sig selv og stoler på hinanden, så er alt muligt.

Ramona and beezus selena Gomez
Kender du det at have en ustyrlig lillesøster? Eller måske var du selv en?© Disney+

4. Monte Carlo (2011)

Selena Gomez lyser også skærmen op i denne muntre komedie, hvor hun brillerer i hovedrollen som Grace. 

Grace er en nyudklækket student, der skal nyde livet på en ferie til Paris sammen med sin bedste veninde Emma (Katie Cassidy) og stedsøster Meg (Leighton Meester). 

Men lige idet pigerne tror, at deres tur er ødelagt, fordi de bliver forladt af deres hyperaktive rejseleder, bliver Grace forvekslet med en velhavende kendis, og trioen kommer derfor med til Monte Carlo til en spændende uge med glitter, glamour og uforglemmelig morskab.

Monte Carlo Selena Gomez
Vi kunne godt bruge en ferie til Paris lige nu!© Disney+

5. Only Murders in the Building (2021-2023)

Endelig kan vi også glæde os over at se Selena Gomez i komedieserien Only Murders in the Building, hvor den nye sæson tre netop nu kan streames på Disney+. 

I komedien følger vi tre fremmede, som alle deler en besættelse af true crime (den følelse kan vi på redaktionen alt for godt relatere til – andre der er besat af Mørkeland?). Men pludselig bliver de selv en del af en sag, da de efterforsker en nabos mystiske dødsfald i en opgang i New York City. 

Karaktererne Charles (Steve Martin) og Oliver (Martin Short) giver serien humor, mens Selena Gomez' karakter, Mabel Mora, bringer de uundværlige fakta til live.

Selena Gomez brillerede så meget i denne rolle, at hun både i 2021 og 2022 vandt People's Choice Awards for årets TV-komediestjerne. Vi ved godt, hvad vi skal bruge efteråret på!

Only Murders in the building Selena Gomez
Vi glæder os til sæson 3!© Disney+