Vi husker selvfølgelig allesammen Penn Badgley i rollen som Dan Humphrey!
Vi husker selvfølgelig allesammen Penn Badgley i rollen som Dan Humphrey! © 17th Street Productions, Alloy Entertainment, CBS Paramount Network Television, CBS Television Studios, College Hill Pictures Inc., Warner Bros. Television

Her er alle de film og serier, Penn Badgley har medvirket i

Du kan blandt andet få fornøjelsen af ham i en langhåret udgave

20. december 2019 af Simone Overgaard Aaber

Du kender ham formentlig allerbedst i rollen som den (knap så) uskyldige Dan Humphrey i Gossip Girl eller måske som stalkeren Joe i thrillerserien You – men dygtige Penn Badgley har faktisk medvirket i en lang række film og serier, siden han startede sin skuespillerkarriere i 1999. 

Og det er ret forskellige roller, han kan skrive på CV'et. Du kan nemlig blandt andet se ham i rollen som sportsfreak, romantiker og stedsøn til en seriemorder. Og så har han faktisk spillet overfor Leighton Meester (selveste Blair Waldorf) én gang før Gossip Girl-tiden. 

Her får du alle de film og serier, Penn Badgley har medvirket i.

Film, som Penn Badgley har medvirket i

2000

 • The Fluffer – Penn spiller hovedpersonens yngre-jeg, og han er derfor ikke voldsomt meget med i filmen... Men altså filmcoveret portrætterer en yderst veltrænet herre i bar overkrop, og det tegner jo altid godt (hvis du er til den slags).

2004

 • Debating Robert Lee – I rollen som en af debatørerne er Penn Badgley ikke en af de mest fremtrædende karakterer. Filmen handler om en gruppe unge studerende, der melder sig til et debat-kursus med en ret hårdfør underviser.

2006

 • John Tucker Must Die – En romantisk teenagekomedie, hvor tre piger forsøger at knuse John Tuckers hjerte, da de finder ud af, at han i hemmelighed har datet dem alle samtidig. Penn Badgley spiller “The other Tucker”, Scoot, der er Johns bror. 
Penn Badgley i John Tucker Must Die
En langhåret Penn Badgley i John Tucker Must Die. © Twentieth Century Fox, Landscape Entertainment, Dune Entertainment, Major Studio Partners, John US Productions

2007

 • Drive-Thru – Penn Badgley spiller karakteren Van, der er inviteret til privatfest hos teenageren Mackenzie, og sammen med det øvrige selskab beslutter de sig for at spille  Ånden i glasset. Creepy! (Nå ja, fik vi sagt, at Mackenzie spilles af ingen ringere end Leighton Meester?). 

2008

 • Forever Strong – En sportfilm, hvor Penn spiller rugbyspilleren Lars. Filmens plot handler dog om en anden rugbyspiller kaldet Rick, der er kaptajn for skolens rugbyhold. Han ender med at komme i ungdomsfængsel efter en lidt for tæt omgang med stoffer og alkohol.
Penn Badgley i Forever Strong
I Forever Strong spiller Penn Badgley rugbyspilleren Lars. © Go Films Picture, Rock Entertainment

2009

 • The Stepfather – I rollen som Michael Harding spiller Penn Badgley stedsøn til en seriemorder. Efter at have dræbt sin daværende kæreste og hendes tre børn, påtager hovedpersonen sig en anden identitet, og det er her, han møder Michaels mor – men Michael er mistænksom fra første gang, han møder sin nye stedfar.

2010

 • Easy A – Penn Badgley spiller overfor Emma Stone i denne romantiske komedie om pigen Olive, der lyver om at have mistet sin mødom til en collegefyr – og det spreder sig hurtigt. Badgley spiller hendes gamle flamme, som hun genskaber kontakten til.

2011

 • Margin Call – Her i rollen som analytikeren Seth Bregman, der arbejder i en bank op til finanskrisen i 2008. I filmen følger vi Seth og hans kollegaer i en 24 timers-periode i den spæde start af krisen.

2012

 • Greetings from Tim Buckley – Badgley har hovedrollen i dette musikalske drama om musikeren Jeff Buckley, som får scenedebut i anledning af en hyldestkoncert til sin far, der var en stor musiker. Vi følger Jeffs musikalske karrierestart og alt ind imellem. 
Penn Badgley i Easy A
Penn Badgley gør sig som hovedpersonens eks-flirt i filmen Easy A. © Screen Gems, Olive Bridge Entertainment

2014

 • Parts per Billion – Endnu et romantisk drama, som Badgley kan skrive på CV'et – og endnu en gang spiller Badgley en musiker. Tre par forsøger at finde mening med livet, alt imens der udspiller sig en menneskeskabt katastrofe.

2015

 • Cymbeline – Der er krig mellem politibetjente og en rockergruppe. Penn Badgley spiller den hemmelige kæreste til rockerkongen Cymbelines datter – som han senere planlægger at slå ihjel. Brutalt!

Penn Badgley i Cymbeline
Hr. Badgley kommer ud for lidt af hvert som kæreste til en rockerkonges datter i Cymbeline. © Benaroya Pictures, Keep Your Head

2016

 • The Paper Store – Stef Dawson spiller den tidligere universitetsstuderende Annalee, der tjener penge ved at hjælpe studerende med at skrive deres essays. Det fører hende til den kandidatstuderende Sigurd (Penn Badgley), og der opstår hurtigt kemi imellem dem.
 • Adam Green's Aladdin – En moderne fortolkning af Aladdin (ikke live action Disney-filmen, der udkom i 2019). Filmen har et humoristisk take på den oprindelige film og handler om Aladdins dysfunktionelle familie. Penn Badgley spiller prins af Monaco.

Serier, som Penn Badgley har medvirket i

1999

 • Will og Grace – Penn Badgley fik sin skuespillerdebut i en episode af Will og Grace (der er en af de bedste serier på Viaplay). Han er næsten ikke til at genkende – se bare billedet nedenunder. Det er en mindre rolle, men det er altid sjovt at se store skuespillere fra tiden ‘før’ succesen. Du kan finde ham i episoden “I Never Promised You an Olive Garden”.
Penn Badgley i Will og Grace
Badgley i Will og Grace – hvis ikke vi vidste det, havde vi aldrig gættet, at det var ham! © KoMut Entertainment, Three Sisters Entertainment, NBC Studios

2000

 • The Young and the Restless – I denne amerikanske soap opera (der stadig er kørende!) spillede Penn Badgley søn til millionæren Phillip Chancello. Rollen havde han i et års tid, før hans karakterer blev voksen og Badgley dermed overflødig.
 • The Brothers Carcía – Teenageserien, der kørte på Nickelodeon fra 2000 til 2004, havde Badgley med i to episoder. Vi følger en latinamerikansk familie og deres daglige udfordringer.
 • Daddio – Endnu en serie, hvor Penn Badgley ‘kun’ fik æren af to episoder. Serien i sig selv blev ikke nogen stor succes, og det blev kun til 1,5 sæson, før den blev droppet igen.

2002

 • The Nightmare Room –  Penn Badgley havde generelt en del gæsteoptrædener i serier i starten af sin karriere. Her i børnegyserserien The Nightmare Room, hvor han var med i episoden “My Name Is Evil”.
 • Do Over – Badgley spiller hovedrollen Joel Larsens yngre jeg i denne serie, der handler om en mand, som får mulighed for at genleve sin ungdom. Do Over kørte over én sæson.
 • What I Like About You – Måske du husker den her serie, der blandt andet havde Amanda Bynes (fra She's the Man) i en af hovedrollerne? Serien fik i alt fire sæsoner, og Penn Badgley medvirkede i episoden “Copy That”. 
Penn Badgley i What I Like About You
Penn Badgley i episoden “Copy That” i What I Like About You. © Warner Bros. Television, Tollin/Robbins Productions, Weller/Grossman Productions

2003

 • The Twilight Zone – En serie bygget på fantasy, gys og mystik, der gennem episoder på én time griber fat i datidens problematikker om terrorisme, racisme og seksualitet. Penn Badgley er med i episoden “Homecoming”. 

2004

 • The Mountain – Serien handler om en ung mand, der overtager et skiresort efter sin afdøde bedstefar – men det er ikke helt problemfrit. Penn Badgley spiller Sam Tunney, der er en af hovedkaraktererne.

2006

 • The Bedford Diaries – Her i rollen som Owen Gregory – en collegestuderende, der sammen med fem andre studerende med forskellige baggrunde sættes sammen under et lidt alternativt og provokerende kursus.

2007

 • Gossip Girl – Behøver Badgleys rolle overhovedet en introduktion? Skulle du have levet under en sten gennem de fem år, som Gossip Girl kørte i, så spiller Badgley den charmerende, lidt nørdede Dan Humphrey, der ikke er nær så rig, som sine medstuderende. Der er drama, intriger og kærlighed all over i en af de bedste ungdomsserier i vores tid.
Penn Badgley i Gossip Girl
Penn Badgley spillede rollen som Dan Humphrey i Gossip Girl – og det gjorde han godt! © 17th Street Productions, Alloy Entertainment, CBS Paramount Network Television, CBS Television Studios, College Hill Pictures Inc., Warner Bros. Television

2015

 • The Slap – I denne miniserie på otte episoder, er Badgley med i to af dem. Her spiller han Anouk Lathams (Uma Thurman) noget yngre skuespiller-kæreste. Serien handler om tiden efter en fødselsdagsfest, hvor der er opstået drama på grund af et slag – på et barn.

2018

 • You – Nyeste skud på stammen over serier, som Penn Badgley viser sig frem i, er serien You. Her spiller han en stalker, der mildt sagt er pænt creepy! Serien fangede vores interesse fra første afsnit, og vi glæder os kampmeget til at følge med i sæson 2 (som du kan se traileren til lige her).

Kilder: IMDB.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her