Tine Forræder
Tine er virkelig dygtig til at spille sin rolle i Forræder.© Lotta Lemche/TV 2

Er du helt opslugt af Forræder? Her er 17 ting, du ikke vidste om tv-programmet

Vi har modtaget et billede af, hvad Lise Rønne laver, når hun ikke er på skærmen

1. september 2023 af Rie Kirkebjerg

Er du også blevet helt opslugt af det nye tv-koncept, Forræder, på TV2 og TV2 Play? Det er vi! Vi sidder klistret til skærmen, når de snedige Forrædere skal myrde en Loyal, mens de Loyale desperat forsøger at gætte sig til, hvem i flokken der mon stikker dem i ryggen næste gang. 

Med Forræder følger der dog en masse spørgsmål om selve produktionen af programmet. For må deltagerne egentlig bruge deres telefoner, mens de opholder sig på slottet? Er grupperingerne af deltagere til morgenmaden tilrettelagt? Og hvad i alverden laver spilleder Lise Rønne, når vi ikke ser hende på skærmen?

Vi har forhørt os hos TV 2-redaktør på Forræder, Thomas Richardt Strøbech, og hvis du er lige så nysgerrig som os, kan du herunder læse 17 ting, du sikkert ikke vidste om tv-programmet.

Forræder Lise Rønne
Hvad laver spilleder Lise Rønne egentlig, når vi ikke ser hende på skærmen?© Lotta Lemche/TV 2

1. Deltagerne er på slottet i 9 dage

For de medvirkende, der ikke bliver myrdet, varer opholdet i alt ni dage (og otte nætter) indtil det sidste runde bord. Ni dage på et slot lyder umiddelbart vanvittig lækkert, men vi forestiller os, at det har været en lidt mere intens (og uhyggelig) omgang end et almindeligt slotsbesøg.  

2. Deltagerne må ikke bruge deres telefoner, men...

Spillerne er afskåret fra omverdenen, og de må derfor ikke bruge deres telefoner. Dog har de en periode med telefontid hver for sig hver eftermiddag, så helt skærmfri kan de altså ikke blære sig med at have været.

3. Deltagerne må gerne spise frokost og aftensmad sammen

Deltagerne kan vælge at spise frokost og aftensmad sammen eller på deres værelser.

Forræder deltagere
Deltagerne er på slottet i ni dage. © Lotta Lemche/TV 2

4. Det tager cirka 1,5-2 timer at filme et møde ved Det Runde Bord

Det afhænger af, hvor mange spillere, der er tilbage, og hvor meget de har på hjerte, men det tager cirka halvanden til to timer alt i alt at optage et møde ved Det Runde Bord. Intenst!

5. Produktionen er gået efter at caste en bred sammensætning i alder og tilgang til spillet

I castingen har produktionen bag tv-programmet kigget efter Forræder-deltagere med forskellige forudsætninger for at løse eller medvirke i et mysterium. For eksempel en baggrund som kritisk journalist, typekender eller forfatter. Eller en passion for mysterier og spil. De er gået efter en bred sammensætning i alder og tilgang til spillet.

Vi på Woman-redaktionen er jo selv ret glade for Escape Rooms, så vi håber på at have en chance i castingen, hvis der skulle komme en sæson 2!

Forræder deltagere
Produktionen har castet disse deltagere af en helt særlig grund. © Lotta Lemche/TV 2

6. Det var meget intenst at deltage i Forræder

Ifølge tilbagemeldingerne har opholdet været meget intenst for de medvirkende. Deltagerne er hele tiden hyper-opmærksomme på alle andres motiver, men også på deres egen opførsel for ikke at vække mistanke – uanset om de er Forrædere eller Loyale i spillet.

7. Alle deltagere har været til psykologsamtaler

En deltager, der har medvirket i den hollandske udgave af Forræder, har ifølge TV2 fortalt, at hun har modtaget psykologhjælp efter at have deltaget. 

Psykologsamtaler har også været standard i den danske udgave af Forræder. Alle de medvirkende har inden optagelserne været til samtale hos en psykolog, som også var til stede på slottet undervejs, og som debriefede dem, umiddelbart når de forlod spillet og igen i et opfølgende telefonopkald.

Forræder
Psykologsamtaler har været standard for deltagerne. © Lotta Lemche/TV 2

8. Produktionen går rundt på gangene for at skabe forvirring

Deltagerne bliver ført til Konklavet (altså dér, hvor Forræderne mødes) af deltageransvarlige, mens alle er på værelserne sent om aftenen.

Resten af holdet går rundt på gangene og skaber forvirring, så de andre deltagere ikke kan regne ud, hvem der i virkeligheden går hvorhen, og om det er holdet, de kan høre eller de andre spillere. Snedigt!

9. En mission tager cirka 3 timer at filme

Det er forskelligt fra mission til mission, hvor lang tid det tager at filme, og der er ofte også transporttid til og fra missionerne. De tager dog typisk cirka tre timer alt i alt.

10. Lise Rønne følger med i deltagernes samtaler

Lise Rønne er ofte med på missionerne som spilleder. Når deltagerne er på slottet i stuerne, har hun i princippet fri et par timer, men hun har været så investeret i spillet, at hun har fulgt alle deres samtaler fra overvågningskameraerne – ofte mens hun strikker. Lise is watching you!

Forræder
Lise Rønne holder øje med både Forrædere og Loyale. © TV2

11. Grupperingerne, der kommer ned til morgenmaden, er bestemt af tilrettelæggerne

Forræder er et meget anderledes tv-program på den måde, at når først spillet er i gang, er der ikke noget tilbage at tilrettelægge. Produktionen ville nemlig med sin tilrettelæggelse kunne risikere at påvirke spillerne i forhold til, hvor mistankerne peger hen.

Dog er lige præcis rækkefølgen om morgenen bestemt af tilrettelæggerne, og det er vi glade for, for det ville helt ærligt være lidt forvirrende, hvis alle deltagerne farede ind ad døren samtidig. 

12. Deltagerne må i begrænset omfang tale om spillet, mens kameraerne ikke ruller

Deltagerne må kun i meget begrænset omfang snakke om spillet, mens kameraerne ikke ruller – for eksempel hvis de spiser aftensmad sammen.

Forræder
Rækkefølgen om morgenen bestemt af tilrettelæggerne.© Lotta Lemche/TV 2

13. Produktionen må ikke tale med deltagerne undervejs

Ingen fra holdet må tale til de medvirkende undervejs, ikke engang for at svare på hvad klokken er. Det giver en meget intens stemning, men det er for at sikre, at ingen udenfor spillet uforvarende kommer til at sende mistanken i en ny retning. 

14. Deltagerne har høreværn på

Spillerne bærer høreværn, når de bevæger sig rundt i gangene – eksempelvis til og fra interview. Wow, vi forestiller os altså virkelig, at det har været en intens oplevelse for både deltagere og produktion!

Forræder
Produktionen må ikke tale med deltagerne undervejs.© Lotta Lemche/TV 2

15. Interviewerne gemmer sig bag et sort klæde

Når deltagerne skal interviewes, sidder tilrettelæggerne gemt bag et sort klæde, så spillerne ikke kan afkode deres mimik og ansigtsudtryk.

16. Deltagerne modtager reglerne ved ankomst

De medvirkende får udleveret samtlige regler ved ankomst for at sikre, at ingen andre kan påvirke spillets gang end dem selv.

17. Vinderen af Forræder donerer penge til velgørende formål

Vinderen/vinderne af Forræder donerer værdien af de sølvbarer, de vinder, til velgørende formål. Såfremt der er flere vindere af sølvet, deler de præmien, og det er op til de enkelte vindere, hvilket velgørende formål pengene deres præmie skal gå til. 

Vi er spændte på, hvem der vinder, og ikke mindst hvilket velgørende formål præmien doneres til!