frost 2 anna og olaf
Få et glædeligt gensyn med søde Olaf! © Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures

Anmeldelse: Frost 2 er landet – kan efterfølgeren leve op til vores forventninger?

Vi både græd og grinte ad flere omgange

19. december 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

I 2013 udkom Disneys animationsfilm Frost, og den gjorde sit indtryk på både vokse og børn verden over. To Oscars og en Grammy blev det også til for filmen, der nu – endelig – har fået en efterfølger. Frost 2, som du her kan læse Womans anmeldelse af her, lander i de danske biografer 25. december 2019, så hvis den ikke står på julefrokost dén dag, står den vist på julehygge a la Disney.  

frost 2
Frost 2 lander i biografen 25. december. © Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures

Hvorfor blev Elsa født med magiske kræfter?

I efterfølgeren af den drønpopulære Disneyfilm om søstrene Anna og Elsa bliver vi inviteret med på en rejse, hvor spørgsmålet, om hvorfor Elsa blev født med magiske kræfter, bliver udforsket. Svaret truer Elsas kongerige, så sammen med Anna, Kristoffer, Olaf og Sven tager hun ud på en farlig og bemærkelsesværdig rejse. 

I Frost frygtede Elsa, at hendes kræfter var for farlige for verden. I Frost 2 må hun håbe, at de kan redde den. 

frost 2 elsa og anna som børn
Elsa og Anna er seriøst søde som børn. © Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures

En fantastisk nuttet ny karakter

Det Oscarvindende team bag Disneyfilmen får os i Frost 2 både til at skraldgrine (bare vent til du ser den hylemorsomme scene med en forelsket Kristoffer), græde (okay, vi overgiver os – Disney får os til at tude hver gang!) og udbryde “Nuuuuurh!”, når vi bliver introduceret til en lille, ny karakter, der er mere nuttet en 10 Golden Retriever-hundehvalpe under et juletræ. 

Glæd dig til at møde en den sødeste (og mest magiske) salamander, du kan forestille dig.

frost 2 elsa
Glæd dig til at møde den lille, nye karakter. © Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures

Er den nye Frost 2 værd at se?

Vi både græd og grinte ad flere omgange i den time og 43 minutter, vi nød de fantastiske animationer og gode sange, Disney altid formår at lave. Godt nok faldt vi ikke over en ny Lad Det Ske-sang, hvis engelske og originale version – Let It Go – dog også har 681.671.863 visninger på Youtube (det er svært at hamle op med!). 

Til gengæld var referencerne og humoren i top, og vi grinte trofast med, da Elsa har det tåkrummende over sig selv over at synge Lad Det Ske i et flashback til den første Frost-film, da Olaf forsøger at forklare plottet i den første film på en morsom og meget pædagogisk måde, og da Kristoffer synger om sin kærlighed til Anna, som var han med i en Backstreet Boys-musikvideo fra 90'erne. 

Vi fra Woman-redaktionen er meget begejstrede over Frost 2, og derfor giver vi filmen 5 ud af 6 stjerner – og en anbefaling med på vejen!

God fornøjelse!

Frost 2 kristoffer
Sven og Kristoffer er naturligvis også med i Frost 2. © Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.