Nicola Coughlan i serien Bridgerton
Tænker du over, at der kan være en aldersforskel?© Netflix/Liam Daniel

10 gange, hvor skuespillere spillede en rolle og havde en HELT anden alder i virkeligheden

Er du også blevet snydt af skuespillernes ungdommelige udseende?

29. marts 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Har du nogensinde tænkt over, at skuespillerne i dine yndlingsfilm og -serier nogle gange er meget ældre end den karakter, de spiller? Nej, vel? For os kunne alle skuespillerne i Grease snildt gå for at være 18 år gamle! Det er de bare ikke helt...

Vi har lavet en liste over de vildeste aldersforskelle mellem skuespillere og deres fiktive karakterer lige her. Spoiler alert! Den største forskel ligger på, hold nu fast, 2905 år! Kan du gætte, hvem det er?

1. Emilia Clarke i Game of Thrones

Hvis du ikke har set den, har du høj sansynligvis hørt om den. Da den populære serie Game of Thrones fik premiere i 2011, tog den hele verden med storm. Det samme gjorde de medvirkende skuespillere, heriblandt den smukke Emilia Clarke, som efterfølgende kom på Time Magazine's liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker. Dette skyldtes blandt andet hendes medvirken i den populære serie, hvor hun spillede den kun 15-årige Daenerys Targaryen i en alder af 25 år.

Emilia Clarke i Game of Thrones
Vildt, at der var hele 10 års forskel på Emilia Clarke og hendes filmkarakter.© HBO max

2. Rachel McAdams i Mean Girls

Castet til Mean Girls bestod primært af teenagere i alderen 17 til 18 år, og hvis vi ikke vidste det, ville vi nok også tro, at Rachel McAdams, som spiller Regina George, var én af dem. Hun skilte sig nemlig ikke specielt meget ud fra resten på grund af sit ungdommelige udseende, men faktisk var hun 26 år gammel under optagelserne til Mean Girls, hvilket gjorde hende otte-ni år ældre end medskuespillerne.

3. Jason Earles i Hannah Montana

Hvis du ligesom os elskede (lad os være ærlige, det gør vi stadig) at se Hannah Montana, kan du helt sikkert huske Mileys bror, Jackson. Da vi var yngre, tænkte vi slet ikke over den mulige aldersforskel på søskendeparret, så det kom virkelig bag på os, da vi fandt ud at, at Jason Earles var hele 13 år ældre end sin fiktive karakter. Han var nemlig 29 år, da han spillede den 16-årige Jackson. 

Til sammenligning var Miley Cyrus kun 13 år, da Hannah Montana blev optaget.

Jason Earles i Disney serien Hannah Montana
Vi anede ikke, at der var så stor aldersforskel!© Disney+

4. Winona Ryder i Girl, Interrupted

I Girl, Interrupted spiller Winona Ryder den kun 18-årige Susanna Kaysen, som ender på et psykiatrisk hospital på grund af et nervesammenbrud. I virkeligheden var Ryder dog en del ældre end sin karakter. Hun var nemlig 27 år gammel under optagelserne. 

5. Orlando Bloom i Pirates of the Caribbean

I Pirates of the Caribbean spiller Orlando Bloom den 18-årige Will Turner, som forsøger at balancere dét liv, han blev født ind i, kolonismen og ikke mindst sig selv. På grund af sit ungdommelige (og pæne) ansigt, lykkedes det ham at spille den unge fyr, som var hele otte år yngre end ham selv.

Til sammenligning var Orlando Blooms karakter Legolas i Ringenes Herre hele 2905 år ældre end ham selv. Så er otte år pludselig ingenting.

Orlando Bloom i Pirates of the Caribbean
Otte år til eller fra, vi kan ikke se forskel, Orlando.© Disney+

6. Emma Thompson i Sense and Sensibility

Udover at medvirke i den populære Sense and Sensibilty skrev Emma Thompson manuskriptet til selvsamme film, hvilket hun faktisk vandt en Oscar for i kategorien for Bedste Manuskript. For at det ikke skal være løgn, var hun også nomineret til en Oscar i kategorien for Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin rolle som den 19-årige Elinor Dashwood. Hun vandt dog ikke i dén kategori, men i forhold til, at hun var hele 16 år ældre end sin fiktive karakter, var det virkelig godt spillet!

7. Nicola Coughlan i Bridgerton

Nicola Coughlan, som spiller den 17-årige Penelope Featherington i den romantiske serie Bridgerton, er faktisk dobbelt så gammel som sin fiktive karakter. Hun er nemlig 36 år i virkeligheden, hvilket gør hende markant ældre end sin unge karakter. Hun har efterfølgende fået flere komplimenter for sit ungdommelige udseende og udtaler, at det nok skyldes hendes kærlighed for vin, som ifølge hende skulle få en til at leve længere. Dét er da et råd, vi kan relatere til!

Nicola Coughlan i serien Bridgerton
Nicola Coughlan er dobbelt så gammel som sin fiktive karakter.© Netflix/Liam Daniel

8. Shirley Henderson i Harry Potter

Udover Orlando Blooms rolle i Ringenes Herrer indtager Shirley Henderson førstepladsen for den største aldersforskel mellem skuespiller og karakter. Du kender helt sikkert hendes stemme, hvis ikke du kender hendes navn. Karakteren Hulkende Hulda spiller nemlig en central rolle i filmen Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor hun tog del i at finde kammeret, som Harry Potter og hans venner ledte efter. Mens den fiktive karakter, Hulkende Hulda, er et sted mellem 11 og 17 år (den præcise alder er ikke specificeret), var skuespilleren Shirley Henderson, hold nu fast, 37 år!

9. Cole Sprouse i Riverdale

Vi husker nok alle sammen Disney-serien Zack og Codys Søde Hotelliv, hvor vi stiftede bekendtskab med tvillingeparret Cole og Dylan Sprouse. Siden 2017 har den ene af tvillingebrødrene, Cole Sprouse, været en del af skuespillerholdet på teenage-dramaserien Riverdale, som henvender sig til et lidt ældre publikum end Disney-serien. Dog fortsætte den daværende 26-årige Cole Sprouse med de unge roller, da han i Riverdale spillede den kun 15-årige Jughead Jones, hvilket hermed gav en aldersforskel på 11 år.

Cole Sprouse i Riverdale
Vidste du, at Cole Sprouse var 25 år gammel, da Riverdale blev optaget?© Netflix/Bettina Strauss

10. Stockard Channing i Grease

De fleste skuespillere i den verdenskendte musical Grease ser meget ungdommelige ud, og hvis vi ikke vidste bedre, ville vi tro, at de alle var teenagere. Det er dog langt fra sandheden. Specielt én skuespiller skiller sig særdeles meget ud aldersmæssigt, selvom hun nemt kunne forveksles med en teenager. Stockard Channing spiller nemlig den 19-årige Rizzo, men under optagelserne til filmen var hun i virkeligheden 33 år. For at se mere ungdommelig ud skulle hun angiveligt have fået tegnet fregner i ansigtet.