Til månen og tilbage, Maria Lucia
Glæder du dig lige så meget som os til at se Maria Lucia som bad-ass månegudinde?© Glen Keane Productions, Janet Yang Productions, Netflix, Pearl Studio, Nikolaj Thaning

Glæd dig til at opleve dansk powerkvinde som mystisk gudinde i ny Netflix-film

Tag med pigen Fei Fei på en fortryllende rejse til månen i denne nye film!

20. oktober 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Elsker du Kina og det kinesiske univers? Er du vild med god musik? Og er du lige så tosset med power-kvinden Maria Lucia, som vi er? 

Så kommer du til at elske den nye Netflixfilm Til Månen og Tilbage, der får premiere 23. oktober.

I denne nye animationsfilm følger vi den opfindsomme, kinesiske pige Fei Fei, der er optaget af sin mors fortællinger om månegudinden. Derfor bygger Fei Fei en vaskeægte måneraket for at rejse til månen og bevise, at månegudinden altså findes! 

Men månegudinden er ikke helt, som Fei Fei havde forventet, og hun må derfor begive sig ud på en hæsblæsende rejse for at gøre Månegudinden tilfreds.

Til Månen og Tilbage
I den nye animationsfilm bygger Fei Fei sin egen rumraket!© Netflix

Fra Frost til Månen (og Tilbage!)

Maria Lucia lægger i den danske version af animationsfilmen Til Månen og Tilbage stemme til den seje, smukke og velsyngende månegudinde – Chang'e.

Maria Lucia er en erfaren kvinde, når det kommer til at lægge stemmer til film. Blandt andet er det Maria Lucias stemme, vi hører, når vi lytter til Lad det ske fra alle små pigers yndlingsfilm: Frost

Vi har talt med Maria Lucia om, hvordan det har været at lægge stemme til den seje månegudinde. 

Chang'e og Elsa
Til venstre ses Chang'e og til højre Elsa – to seje kvinder, Maria Lucia lægger stemme til© Netflix, Disney

Tophemmeligt til det allersidste

Maria fortæller, at når der skal lægges stemme til en film, er alt tophemmeligt, inden skuespillerne går i gang. Også for skuespillerne!

De, der lægger de originale stemmer til filmen, er med til at udvikle karaktererne, mens de, der lægger stemme til filmen på andre sprog, skal kopiere det, de originale stemmeskuespillere har lavet. 

Dermed skulle Maria Lucia kopiere Philippa Soo, der blandt andet er kendt fra kult-musicalen Hamilton og som har været nomineret til flere Tony-statuetter – virkelig sejt.

Maria Lucia siger, at det var enormt sjovt at lægge stemme til Til Månen og Tilbage, men også en svær opgave. Hun skulle høre den amerikanske stemme, parallelt med at hun skulle kopiere den til en tidskode og blyantstreger – og samtidig spille det absolut bedste hun kunne. 

Maria Lucia fortæller, at det er virkelig krævende at lægge stemme til en animationsfilm. Når hun normalt står på scenen, kan hun bruge sin fysik og gestik, men her kan hun udelukkende bruge sin stemme til at spille med. 

Maria Lucia og Chang'e
Maria Lucia skulle gå i fodsporene af Philippa Soo, der ligger original stemme til Chang'e© Nikolaj Thaning, Joseph Marzullo, WENN

Den højgravide månegudinde

Maria Lucia var faktisk højgravid, da hun skulle lægge stemme til den seje månegudinde. 

I filmen synger Chang'e som sagt nogle rimeligt vilde sange – hun både rapper, synger opera og pop, og det var en udfording for Maria Lucia at synge disse ting, da hun kunne gå i fødsel anytime.

Maria Lucia forklarer, at som sanger er det enormt vigtigt at have kontakt med sit mellemgulv og mave – hvilket jo var rimeligt svært, når der var en lille baby i Maria Lucias mave i vejen. Maria griner dog af det, og hun fortæller, at det er en oplevelse, hun ikke lige glemmer foreløbigt. 

Vi glæder os så meget til at se Maria i rollen som bad-ass Chang'e, når filmen får premiere 23. oktober.

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.