De Urørlige og Kingsman
De Urølige og Kingsman: The Secret Service er to gode bud på date film.© Twentieth Century Fox, Marv Films, Cloudy Productions, TSG Entertainment / Quad Productions, Ten Films, Canal+, CinéCinéma, TF1, Chaocorp, Gaumont, TF1 Films Production

6 gode film, I kan se på den første date

Undgå de akavede situationer på daten

30. marts 2019 af Amalia Kristiansen

Du skal på date, og du glæder dig temmelig sikkert. I har aftalt, at I skal se en film, men du aner ikke, hvilken der er god – og slet ikke til en første date.

Heldigvis har vi samlet seks film, som er gode at se på en første date (så undgår I også grædescener og akavede situationer). 

1. Up In the Air, 2009

Filmen handler om Ryan Bingham, der spilles af George Clooney. Han rejser rundt og fyrer folk på andres vegne. Hans chef hyrer en ung, smuk pige, som er endnu mere fremme i tiden og fyrer folk over internettet.

Der er sober humor og håbløs kærlighed, men filmen lægger også op til en god debat om sociale relationer. Den kan I eventuelt tage efter filmen, så er der i hvert fald heller ikke pinlig stilhed på daten.

George Clooney og Anna Kendrick i Up in the Air
Ryan og Natalie i Up in the Air.© Paramount Pictures, Cold Spring Pictures, DreamWorks, The Montecito Picture Company, Rickshaw Productions, Right of Way Films

2. Silver Linings Playbook, 2012

Pat, der spilles af Bradley Cooper, bliver forladt af sin kone, hvilket gør at han bliver ganske skør. Han flytter derfor hjem til sine forældre, og han møder her Tiffany. Tiffany kæmper også med sine egne kampe, men det forhindrer ikke, at kærligheden opstår mellem dem.

Filmen er en komedie, så den bliver ikke for sukkersød, og derfor er den også perfekt til den første date. 

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook
Pat og Tiffany i Silver Linings Playbook.© The Weinstein Company

3. De Urørlige, 2012

Rapkæftede Driss har brug for et arbejde. Mest af alt har han brug for en underskrift, så han stadig kan få sin økonomiske støtte. Han søger jobbet som handicaphjælper hos mangemillionæren Phillippe, og det bliver starten på et uventet, men smukt, venskab.

Filmen er baseret på rigtige hændelser, og den er et godt eksempel på, at du ikke skal skue hunden på hårene. Den vil med sikkerhed give jer et godt grin og dermed løsne stemningen på jeres første date. 

Driss og Phillippe De Urørlige
Driss og Phillippe i De Urørlige.© Quad Productions, Ten Films, Canal+, CinéCinéma, TF1, Chaocorp, Gaumont, TF1 Films Production

4. Kingsman: The Secret Service, 2014

Eggsy er en umulig teenager, som har et inderligt had til sin mors nye kæreste. Hans far var hemmelig agent, men døde desværre i kamp. Kingsman er den samling af hemmelige agenter, som Eggsys far var en del af.

En dag dukker Galahad op, som er Kingsman. Han vil have Eggsy med til en prøve. Kan han gøre sin far kunsten efter?

En rigtig actionfilm, som er krydret med en masse humor. Filmen giver smil på læben, men lader jer også være klistret til skærmen i de to timer, den varer. Hvis I er sultne efter mere Kingsman, så findes der heldigvis en mere. 

Eggsy og Galahad i Kingsman: The Secret Service
Eggsy og Galahad i Kingsman: The Secret Service.© Twentieth Century Fox, Marv Films, Cloudy Productions, TSG Entertainment

5. Kvinden i toget, 2016

Et alkoholmisbrug opstår, da Rachel bliver skilt fra sin mand. Hun bruger sin tid på at pendle frem og tilbage fra det job, hun er fyret fra. På vejen ser hun altid mandens hus, hvor han nu bor med en ny og Megan og Scott, der har det perfekte parforhold. 

Rachel vågner en dag med hukommelsestab, og hun er ikke klar over, hvad der er sket. Det skal hun ud at finde ud af. 

Filmen er nervepirrende, og den giver jer helt sikkert noget spænding. Hvis stemningen er til det, kan I jo rykke lidt tættere, når den bliver for uhyggelig. 

Rachel i Kvinden i toget
Rachel i Kvinden i toget.© Amblin Partners, DreamWorks, Marc Platt Productions, Reliance Entertainment

6. La La Land, 2016

Sebastian forelsker sig i Mia, og de har begge store drømme og en spirende succes, men mon det spiller ind, når de skal lade kærligheden blomstre? Filmen foregår i Los Angeles, hvor drømme bliver til virkelighed. 

Selvom det er en kærlighedsfilm, så sniger denne musical-film sig med på listen, fordi den har virkelig meget feel-good faktor, som du godt kan bruge på første date, hvis du er lidt nervøs.

Mia og Sebastian i La La Land
Mia og Sebastian i La La Land.© Summit Entertainment, Black Label Media, TIK Films, Impostor Pictures, Gilbert Films, Marc Platt Productions

Der er altså masser af gode film, som I kan give jer i kast med. Hvis nu det bliver til flere dates, så kan I jo begynde på en serie sammen, og vi har samlet de bedste serier på Netflix.

Skal jeres filmaften spices lidt mere op, så kan I se de uhyggeligste gyserfilm – hvis I tør.

Uanset hvad, så er der i hvert fald mange gode film og serier, som I kan se på jeres dates, hvis I ikke kan komme på andre idéer til sjove dates.

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.