Hannah Montana
Castet fra Hannah Montana var klart vores venner i 00'erne. © Getty Images: Jesse Grant/Staff

10 gode serier fra 00'erne, som du stensikkert husker

Hvor mange af dem har du set?

5. oktober 2021 af Amalia Kristiansen

Der er virkelig dømt teenage-nostalgi for alle pengene, når du scroller ned over listen med de bedste serier fra 00'erne.

Du har med garanti skyndt dig hjem fra skole for at følge med i din yndlingsserie. På listen er der både serier fra vores tidlige teenageår, hvor Disney hittede (selvom Disney stadig hitter), men også fra de senere år hvor det i stedet var de lækre fyre, vi savlede over, når vi kom hjem.

Måske har du også haft en idolplakat med Chad Michael Murray til at hænge på dit teenageværelse? 

1. Lizzie McGuire

Du kan helt sikkert huske søde Hilary Duff i den fantastiske teenage-serie Lizzie McGuire, hvor vi følger Lizzie og hendes bedste veninde Miranda i deres middle school tid. Den står på drengedrama og alle de problemer, der er ved at blive teenager. 

Den første sæson blev sendt allerede i 2001 og den sidste i 2004. Der blev produceret 65 afsnit af serien i alt, så der er altså masser af afsnit at se under dynen.

2. Sex and the City

Den første sæson af hitserien Sex and The City blev faktisk allerede sendt i 1998, men den kørte frem til år 2004, så derfor er vi altså nødt til at tage den med. Vi tager den også med, fordi vi knuselsker de fire skønne damer, der styrer Manhatten med hård hånd. 

Vi kan stadig gense serien, som vi mener, er en af de bedste serier på HBO – men filmene kan altså også noget. 

3. Hannah Montana

Vi har så mange gode minder fra Disneyserien Hannah Montana, og der er ikke tal på alle de gange, vi har frygtet for, at Hannah ville blive opdaget. Serien bringer nostalgiske minder fra alle de gange, vi har siddet klistret til skærmen for at følge med i Hannah Montanas glamourøse liv. 

Serien blev første gang sendt i 2006 og sluttede igen i 2011. I løbet af de fem år nåede der at blive produceret (hold nu fast) 98 afsnit!

4. Keeping up with the Kardashians 

Det er vildt at tænke på, at Keeping Up with the Kardashians har eksisteret siden 2006. Vi har altså fulgt familien tæt i hele 15 år nu! Siden da har serien taget fart, og alle Kardashian-søstrene er kun blevet endnu mere kendte og populære.

20 sæsoner blev det til, og og vi nyder stadig at følge med i Kardashian-familiens dramatiske liv på diverse sociale medier. 

5. One Tree Hill 

Hvis nu vi siger Chad Michael Murray, så tænker vi egentlig, at det er nok grund til, at du skal have set serien. Han var i hvert fald den primære årsag til, at vi var vilde med One Tree Hill i vores teenageår. 

Serien startede i 2003, hvor vi kunne følge med i Lucas' intense kærlighedsforhold til Peyton kombineret med alt den drama, der gjorde serien så interessant. Det blev til hele 187 afsnit i alt, så der er masser at give dig i kast med, hvis du vil have et godt gensyn med Chad Michael Murray i rollen som Lucas. 

6. The O.C. 

The O.C. er virkelig en serie, vi kan se igen og igen (… og igen). Den bringer så mange nostalgiske minder fra vores teenageår, hvor Ryan Atwood bare var så lækker. 

De fire teenagere, der skaber et unikt bånd, er interessante at følge, fordi de hver især har ting, de kæmper med. Lidt drama krydret med kærlighed virker altid som en god idé. 

Serien startede i 2003, og der blev i alt produceret 92 afsnit. Hvis ikke du har set den endnu, så er det altså et must.

7. Prison Break

Serien handler om den desperate Michael, som forsøger at hjælpe sin storebror ud af fængsel – og altså, det er på en eller anden mystisk måde bare så sødt, at det smelter vores hjerter lidt.

Måske er det primært, fordi det er Wentworth Miller, der spiller Michael Scofield, og at han smider trøjen mange gange – det er absolut ikke et dårligt syn. 

Serien blev først produceret i 2005, og sidste sæson udkom i 2017. Der er i alt 90 afsnit, og vi er specielt fans af de første to sæsoner. 

8. That's so Raven

Endnu engang rammer den nostalgiske følelse ekstra godt. Vi fulgte trofast med i Ravens liv, når hun gang på gang forudså, hvad fremtiden ville bringe og forsøgte at redde verden. 

Den populære Disneyserie startede allerede i 2003, og vi takker Disney og Thats so Raven for at være en så stor del af vores barndom og teenageår.  

9. Ugly Betty

Der er ikke tal på, hvor mange gange vi har haft ondt af Betty og alle de akavede situationer, hun er endt i. Serien satte fokus på de helt rigtige ting i vores teenageår, og derfor fulgte vi også med fra start til slut.

Heldigvis udvikler Betty sig igennem serien og bliver en fantastisk ung kvinde med den selvtillid og det selvværd, hun fortjener. Ugly Betty startede i 2006, og der blev i alt produceret 86 afsnit frem til 2010, hvor den sidste sæson blev sendt. 

10. Årgang 0 

Den eneste danske serie på listen, men den er helt klart værdig til at være her. Vi har det lidt ambivalent med, at det nu altså er slut med at følge med i Rachel, Christian og Stephanies liv. 

Serien startede (sjovt nok) i 2000, og siden da har vi trofast fulgt de unge menneskers op- og nedture. Det bliver helt underligt, at vi ikke skal følge dem længere, og vi kommer helt sikkert til at savne Årgang 0

Hvis du har fået nok af nostalgi i denne omgang, så har vi allerede fundet Netflixs mest romantiske serier til dig.