Carrie Bradshaw i And Just Like That
Har også du lagt mærke til, at Carrie faktisk ikke er en særlig god veninde?© HBO Max

4 grunde til, at Carrie Bradshaw faktisk er en virkelig dårlig veninde

Er man er en god veninde, hvis man ignorerer sin venindes stigende alkoholproblem?

17. januar 2022 af Camilla Stubbe

Er vi de eneste, der glæder os virkelig meget til hver torsdag, når der udkommer endnu et afsnit af Sex And The City-efterfølgeren And Just Like That? Selvom vi er seriøst skuffede over, at vi ikke får lov at opleve ikoniske Samantha Jones som en del af gruppen mere, sker der næsten alt for mange, nye ting, til at vi når at tænke for meget over det. Dog har vi studset over en anden ting: Carrie Bradshaw er faktisk ikke en særlig god veninde. 

Spoiler alert! Denne artikel indeholder spoilers fra de offentliggjorte afsnit af And Just Like That på HBO Max, så læs ikke videre, hvis du ikke har set dem alle endnu.

1. Da hun beder Stanford gemme sig

Helt ærligt – er det bare os, eller er det en liiiiiille smule umodent af Carrie, da hun beder Stanford gemme sig i hendes lejlighed, så Charlotte ikke ser ham? Og hvorfor skulle det være så meget værre, at hun havde ringet til Miranda OG Stanford i stedet for bare Miranda alene? 

Det er ingen hemmelighed, at Charlotte har let til tårer, men vi er altså ret så sikre på, at hun ville have haft fuld forståelse for situationen, hvis Carrie bare havde været ærlig fra start. Virkelig fjollet, Carrie-pigen. Vi har jo alle sammen forskellige venner og veninder, som er fantastiske og hjælpsomme på hver sin måde! 

Kirstin Davis som Charlotte
Vi er sikre på, at Charlotte ville have haft fuld forståelse for situationen.© HBO Max

2. Da hun ignorerer Mirandas alkoholforbrug

Mirandas alkoholforbrug er steget under Corona – og helt ærligt, hvem drak ikke et glas vin eller to mere, da vi var i lockdown. Dog opdager Charlotte det, og hun bliver (naturligvis) bekymret for sin veninde. 

Da Charlotte fortæller det til Carrie, svarer hun blot, at Charlotte skal lade være med at bekymre sig så meget. Vi har set nok afsnit af Sex And The City til at vide, at Carrie nok har tildels ret i det, hun siger. Men uanset om Charlotte bekymrer sig for meget ej, er det et klart tegn på, at deres veninde ikke har det helt så godt. Og det er altså alligevel en lidt for seriøs udmelding til, at vi bare fejer det under tæppet, Carrie!

Cynthia Nixon som Miranda
Mirandas alkoholforbrug er måske blevet lidt for stort under Corona-lockdown.© HBO Max

3. Da hun tisser i sengen

Da Carrie bliver opereret, hjælper Charlotte og Miranda hende selvfølgelig alt, hvad de kan. Fantastiske veninder! Da det er Mirandas tur til at “passe” Carrie, dukker en uventet gæst op, og Miranda får nok lidt (læs: alt) for travlt med både gæsten og alkohol i køkkenet.

Vi blev lige så overraskede over den Miranda, som vi troede, vi kendte, som Carrie blev. Og det var altså også virkelig dårlig stil af Miranda. Men når alt kommer til alt: Hvor er Carries forståelse for Miranda, som jo er hendes bedste veninde, der tydeligvis er ude på dybt vand og har lidt af en identitetskrise? Altså vi husker stadig godt, da Carrie sendte Aidan over til en nøgen Miranda, der lå på badeværelsesgulvet med hold i ryggen i stedet for selv at komme og hjælpe... Vi siger det bare...

Miranda, Carrie og Charlotte i And Just Like That
Miranda fik alt for travlt med den uventede gæst i Carries køkken.© HBO Max

4. Da hun bagatelliserer de andres problemer

Efter at have set hele Sex and the City-serien og alle filmene et par gange eller to, er vi virkelig godt klar over, at det værste, der kunne ske for Carrie Bradshaw, er at Mr. Big dør. Vi lyver heller ikke, når vi siger, at vi fik et kæmpe stik i maven, da hun fandt ham i bruseren. Forfærdelig situation.

Vi fik dog også et lille stik i maven, da vi så scenen med Carries picnic sammen med Charlotte og Miranda. Hun anerkendte og lyttede slet ikke til sine veninder, som jo også har et liv fyldt med problemer og udfordringer. Og selvom det er SÅ forfærdeligt og ubeskriveligt, at hun har mistet Big, er det på ingen måde en konkurrence, om hvem der har det værst. 

Bigs dødsfald kan slet ikke sammenlignes med Mirandas midtvejskrise eller Charlottes udfordringer derhjemme – og det burde det virkelig heller ikke. I slutningen af scenen var vi dog slet heller ikke i tvivl om al den kærlighed, der er mellem de tre!

Carrie og Charlotte i And Just Like That
Vi var dog heller ikke i tvivl om al den kærlighed, der er mellem de tre veninder!© Getty Images

Ingen er perfekte

Heller ikke selveste Carrie Bradshaw. Og det er helt okay! Bare vi husker på, at uanset hvad der sker i vores eller vores veninders liv, er det vigtigt at være ærlige og lytte til hinanden. Vi går alle igennem noget forskelliget, som alt sammen fortjener at blive anerkendt, og det bliver vi mindet om hver torsdag på HBO Max i serien And Just Like That

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.