Juleserien Dash & Lily på Netflix
Dette er juleserien, du har ventet på i år! © ALISON COHEN ROSA/NETFLIX

Har du hørt om juleserien Dash & Lily? Her er 5 grunde til, at du skal se den

Aldrig har en rød notesbog været så nyttig!

18. november 2020 af Henny Müller Dahl

Selvom det stadig kun er november, er julehyggen allerede begyndt for alle os, der virkelig elsker jul! Er du (ligesom os) ved at planlægge, hvilke julefilm og -serier du skal se under dynen hver aften fra nu og indtil juleaften, så skal du i hvert fald gøre plads på listen til Netflixs nye juleserie Dash & Lily

En sød serie om en rød notesbog 

Den sjove og charmerende serie handler om to teenagere, der i løbet af december udvikler en vaskeægte juleromance, selvom de til at starte med slet ikke kender hinanden. 16-årige Lily elsker julen, og en dag efterlader hun en rød notesbog mellem sine yndlingsbøger i en boghandel. 

Notesbogen bliver fundet af den jævnaldrende fyr Dash, der, imodsætning til Lily, ikke har meget tilovers for julen – men på trods af det vælger han at tage del i den udfordring, som Lily har fundet på, og de to begynder at sende den røde notesbog frem og tilbage mellem hinanden. 

Dash & Lily har allerede vundet vores hjerter, og her har vi samlet fem grunde til, at du højst sandsynligt også vil elske denne søde serie. 

Lily og den røde notesbog i serien Dash & Lily
Vi drømmer om en juleromance som den i Dash & Lily! © COURTESY OF NETFLIX/NETFLIX

1. Serien kan ses på én dag 

Selvom mange af os nok elsker at fordybe os i en god og lang serie, så er det altså også noget lækkert ved at gå i gang med en, der ikke har 50 afsnit og tager 240 timer at se, ligesom mange af vores andre yndlingsserier gør. 

Dash & Lily består af otte korte (og sjove) afsnit, der hver varer omkring 25 minutter. Så faktisk kan du nå at se hele serien på kun tre og en halv time. What's not to like? 

2. Afbalanceret julestemning 

Uanset om du er en total juleelsker som Lily eller mere en juleskeptiker som Dash, kan du glæde dig over, at du i hvert fald vil kunne spejle dig i en af karaktererne. 

Selvom julen er et centralt element i serien, har den også en masse dybde, som gør, at vi kommer ind under huden på karaktererne. Samtidig er den fyldt med feel good-vibes og uforudsigelighed. Perfekt til julen 2020, som vi alle sammen ved nok bliver lidt underlig. 

Dash & Lily på Netflix
Dash & Lily er den positive juleserie, vi har brug for i 2020. © ALISON COHEN ROSA/NETFLIX

3. Dygtige skuespillere 

Serien er fyldt med skuespillere, som vi faktisk slet ikke kender – og dog. 24-årige Austin Abrams, der spiller Dash, har tidligere været med i blandt andet ungdomsfilmen Paper Towns og i HBO-serien Euphoria, mens Midori Francis, der spiller Lily, har haft en mindre rolle i filmen Ocenas 8

Selvom skuespillerkataloget i Dash & Lily er lidt ukendt, leverer de en supergod præstation i denne kærlighedshistorie, hvor kemien ikke er til at tage fejl af – også selvom meget af kommunikationen foregår gennem notesbogen. 

4. Jul i fantastiske New York

Måske er det, fordi vi har set de mange juleafsnit af Venner mindst hundrede gange, eller er det, fordi Home Alone 2 stadig er af vores yndlingsjulefilm – men vi elsker virkelig den særlige stemning, som der er i julefilm og -serier, der foregår i New York.

Dash & Lily er altså ingen undtagelse, for også denne serie tager os med på juletur rundt i den magiske storby. Og her er der altså ikke kun tale om et enkelt klip af en skyskraber – vi kommer faktisk virkelig vidt omkring og får lov at se karakterernes yndlingssteder. 

5. Jonas Brothers dukker op

De tre brødre i Jonas Brothers var nogle af de mange Disney Channel-stjerner, vi elskede at se på skærmen, da vi var yngre. Den seneste tid er brødrene begyndt at dukke op i rampelyset igen, og de giver skam også en lille optræden i Dash & Lily. En perfekt gave til alle, der stadig savner de gode gamle Disney Channel-dage! 

Jonas Brothers optræder i serien Dash & Lily på Netflix
Vi fik et mindre chok, da Jonas Brothers pludselig blev en del af serien. © ALISON COHEN ROSA/NETFLIX

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.