Jamie Dornan i Once Upon a Time
Jamie Dornan i rollen som Sheriff Graham i serien Once Upon a Time © Kitsis/Horowitz, ABC Studios

Her er alle de film og serier, som Jamie Dornan har medvirket i

Han er meget mere end bare Christian Grey!

22. januar 2020 af Helene Desirée Jørgensen

Siden Jamie Dornan før første gang fik os til at dagdrømme om at møde en ung, smuk og succesfuld businessman, der skulle tage os med storm på fineste gentleman manér i rollen som Christian Grey, har vi ventet i spænding på to'eren og tre'eren i Fifty Shades serien.  

Men heldigvis er der faktisk mange flere film, hvor vi kan få glæden af hr. Dornan. Derfor har vi lavet en liste med alle de film og serier, han har medvirket i – lige fra sin første rolle i 2006. Listen kan du bruge til inspiration til den næste filmaften med veninderne! 

2006 

 • Marie Antionette – Fra en modelkarriere til nyudsprungen skuespiller portrætterer en ung Jamie Doran rollen som dronningens elsker, grev Axel Fersen. 

2008 

 • Beyond the Rave – Hvis du er til horror og vampyrer er denne film en perfekt kombination. I rollen som en ung soldat bruger Ed sin sidste aften, inden han skal udstationeres til Irak, på at finde sin kæreste i Londons mørkere undergrundsmiljø.  

2009 

 • Shadows in the Sun – I 2009 begyndte Jamies karriere at tage fart med blandt andet filmen Shadows in the Sun, som omhandler en fremmed der bringer en familie sammen igen. 
 • X Returns – I denne kortfilm ser vi Jamie Dornan i hovedrollen som agent X, der endelig er en fri mand efter flere års fængsel og totur af den amerikanske regering. 
 • Nice to Meet You – Når du er på flugt fra politiet og ingen steder har at gå hen, hvad gør du så? I rollen som kriminel, charmerer Jamie-drengen sig ind på en kvinde, der derfor hjælper med at holde ham skjult, men komplikationer opstår... 

Jamie Dornan i Marie Antoniette
En ung Jamie Dornan i sin første rolle som grev Axel Fersen i filmen Marie Antoniette © Columbia Pictures

2011-2013 

 • Once Upon a Time – Tror du på magi? I denne ABC Television fantasi -og eventyrsserie får vi fornøjelsen af Jamie Dornan de første tre sæsoner i rollen som sheriff Graham. Serien indeholder frekvenser fra eventyr som Peter Pan og Frost, så hvis du elsker eventyr, skulle denne serie være et godt bud! 

2013 

 • The Fall - Rollen der skaffede Dornan tre priser - blandt andet "Rising Star" og "Breakthrough". Oplev Dornan som berygtet seriemorder Paul Spector, i et endeløst 'katten efter musen' spil med en af Londons førende politiefterforskere. 

2014 

 • Flying Home – Et romantisk drama der handler om en New York Businessman, der skal vælges imellem sin karriere eller sit livs kærlighed. 
 • New Worlds – Hvad får du, når du blander GOT og Jamie Dornan? Historie, tyranni og kærlighed hersker i denne miniserie der foregår i 1600-tallet. Must see hvis du elsker GOT! 


Jamie Dornan i Flying Home
Rollen som Colin i det romantiske drama Flying Home © GL Films, Kanakna Productions, Mauna Kea Films, Otomatic, Twenty Four 9 Films

2015 

 • Fifty Shades of Grey – Åbnede for alvor vores øjne for hr. Dornan. I rollen som en smuk og succesfuld businessman, der møder den unge Anastasia Steele og sammen indleder et forhold baseret på kontrol og dominerende sexvaner. Her må Ana træffe en beslutning om, hvor langt hun vil gå for at tilfredsstille Grey.

2016 

 • Anthropoid – I denne film, som er baseret på virkelige hændelser, kan du opleve Jamie i rollen som tjekkisk soldat under 2. verdenskrig med en mission.  
 • The Siege of Jadotville – Hvis du er hooked på krigsfilm, er her endnu en af slagsen. Denne film skaffede Jamie en nominering i kategorien "Bedste Skuespiller" ved det årlige Irish Film & Television Awards. 
 • The 9th Life of Louis Drax – Her kan Jamie Dornan opleves som doktor med speciale i koma, der får til opgave at undersøge en af hans patienter – en ung dreng, der har oplevet otte nærdødsoplevelser.

2017

 • Fifty Shades Darker To'eren af FS triologien har endnu mere drama og sex end nr. et. Christian Grey vil have Ana tilbage – men på vejen melder hans fortid sig på banen og deres forhold trues. 

2018

 • Fifty Shades Freed – Sidste film i FS-triologien med vores yndlings S/M-par, der efter et stortslået bryllup forsøger at leve som mand og kone. Men folk fra fortiden og andre damer truer forholdet. 
 • Untogether – Vidunderbarnet Andrea, tidligere heroinmisbruger, der nu er clean og arbejder på at opnå en karriere som forfatter, møder den anerkendte læge Nick (Dornan), og vi følger deres one night stand udvikle sig til mere. 
 • The Private War – Endnu en krigrolle til hr. Dornan, dog denne gang som krigsfotograf, der rejser ud i de mest krigshærgede lande i verden for at tage følge borgerkrige. 
Jamie Doran i Fifty Shades Freed
Jamie Dornan er ikke bleg for at vise overkrop i Fifty Shades filmene © Perfect World Pictures, Universal Pictures

 • My Dinner with HervéEn skildring af en sand historie om det usandsynlige venskab mellem en kriseramte journalist Danny Tate (Jamie Dornan) og den verdenskendte franske dværg og knivkaster Hervé Villechaize der mødes til en vild bytur i L.A.
 • Robin HoodGlem alt om Robin Hood, som du kender den! I denne moderne version er Robin netop vendt hjem fra en mission i Mellemøsten for at opdage, at sin elskede Lady Marian har byttet ham ud med en lige så handsome Jamie Dornan, der spiller rollen som Will Tillman.
 • Death and Nightingales – Endnu en gang ser vi Jamie i rollen som 'elsker', da han og den unge kvinde Beth Winters beslutter sig for at trodse deres skæbne og stikke af sammen. En fortælling om kærlighed, forræderi, bedrag og hævn.
Jamie i Anthropoid
En anderledes rolle i forhold til hvad vi er vant til at se hr. Dornan i. Med medspiller Cillian Murphy - Anthropoid © LD Entertainment, 22h22, Lucky Man Films, Z Film Productions

  2019 

  • Synchronic – Paramedicineren Dennis' liv bliver vendt op og ned, da flere personer bliver fundet såret eller dræbt - dét der linker dem sammen er, at de alle har indtaget det nye designer drug "Synchronic". 
  • Ending, Beginnings – I denne lidt alternative kærlighedshistorie spiller Jamie Dornan den intelligente, følsomme og karriereorienterede Jack, der er bedste ven til Frank, som er hans diametrale modsætning. Daphne (Shailene Woodley) falder for dem begge to og er i vildrede om hvem af dem hun skal vælge. Men skæbnen har det med at tage beslutninger for os... 

  Kilder: Imdb.com

  Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her