Pilou Asbæk i Game Of Thrones og Ghost in the Shell
Har du set alle filmene?© Home Box Office (HBO), Television 360 Grok! Studio, Generator Entertainment, Bighead Littlehead, Paramount Pictures, Dreamworks Pictures, Reliance Entertainment, Arad Productions, Steven Paul Production, Amblin Partners

Her er alle film og serier med skønne Pilou Asbæk

Der er hele 39 film og serier at vælge imellem – god fornøjelse!

23. oktober 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Johan Philip Asbæk (som er Pilou Asbæks borgerlige navn) er en af Danmarks bedste skuespillere – det synes vi i hvert fald på Woman-redaktionen. 

Vi lærte at elske ham i To Verdener, og siden da er kærligheden til den danske darling kun vokset – også selvom han nogle gange gør kærligheden til ham svær for os, når han absolut skal spille skurk i en af verdens allerstørste serier, nemlig Game of Thrones

Vi har her samlet listen med alle Pilous skærmoptrædener – alt fra kriminel voksen i den lidt skøre, danske musical Bora Bora til hans kæmpe store, internationale roller i, for eksempel, Ghost in the Shell

God fornøjelse!

2008

 • To Verdener – Pilou blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2008, og kort efter det fik han sin første store rolle i en spillefilm. I Pilous allerførste rolle spiller han Teis, der bliver forelsket i 17-årige Sara, der er Jehovas vidne. Filmen blev en kæmpe succes og nomineret til en Oscar for Bedste udlandske film. Det må siges at være en rimelig vild debut for den dengang 26-årige Pilou Asbæk.
 • Comeback Dramafilmen følger en ældre teaterdirektør, der efter mange år i udlandet vender tilbage til Danmark for at genetablere kontakten med sin søn. Pilou spiller her birollen Kris. 
 • Deroute – Denne TV-serie er altså ligedele sjov, skør og totalt meta-agtig: Søren Fauli er hovedpersonen, der skal vælge mellem at lave sin første spillefilm eller lave en reklamefilm for en helt masse penge. Pilou er med i tre afsnit som karakteren Mulvad, der ikke er helt tilfreds med Faulis valg. 
 • Dig og mig – Okay, så er det nu, vi finder lommetørklæderne frem! Dette MÅ være en af de sørgeligste danske film, hvor vi følger tre kvinder, der alle er kræftramte. Pilou spiller kæresten til Stephanie, der spilles af Julie Ølgaard, og vi må bare sige – de er et flot par!
Pilou Asbæk i To Verdener
Pilou Asbæk i To Verdener.© Nordisk Film

2009

 • Den fremmede – I den 26 minutter korte/lange kortfilm spiller Pilou en så sigende rolle som “Den mørkhårede” overfor Adam Brix, der spiller “Den lyshårede” – spændende, er alt, vi har at sige. 
 • Monsterjægerne Familiedramaet Monsterjægerne har et stjernespækket cast, og dermed spillede Pilou overfor store danske stjerner som for eksempel Peter Mygind i denne børnefilm. Pilou spiller rollen som Søren.
 • Forbrydelsen – Den danske kultserie blev også gæstet af den unge Pilou Asbæk, der var med i en enkelt episode i sæson tre. Her spiller han birollen David Grüner.
 • Blekingegade – Hvis du vil se Pilou Asbæk som drengerøv og “nyttig idiot”, som de kalder ham i serien, skal du se denne korte TV-serie om den danske bande formet af en gruppe danske idealister. 
Pilou Asbæk i Forbrydelsen
Pilou Asbæk i Forbrydelsen.© Danmarks Radio

2010

 • En Familie – Denne danske dramafilm er en fortælling om svære familierelationer og vigtigheden i at følge sit hjerte. Pilou spiller rollen Peter. 
 • R – Hvis du vil se Pilou Asbæk som hardcore kriminel, skal du sætte filmen R på. Pilou spiller Rune, der kommer til Horsens statsfængsel (det mest hardcore fængsel i Danmark), hvor han skal afsone en voldsdom. Her skal han finde sin plads i hierakiet for at overleve – spændende! For sin rolle som Rune vandt Pilou både en Bodil OG en Robert for “Bedste mandlige hovedrolle”.
 • Venus – Okay okay, Pilou er godt nok ikke på skærmen i denne film, men det er, fordi det er en tegnefilm! Pilou lægger stemme til Rasmus i denne erotiske tegnefilm. Ja... Du læste rigtigt – en erotisk tegnefilm! 
 • The Whistleblower – Pilou spiller i denne film karakteren Bas. Han begynder langsomt at få international opmærksomhed, og selvom Pilou kun har en birolle i denne film bevidner det altså om, at udlandet her begynder at få øjnene op for det danske kæmpetalent. 

 • Borgen – En af de bedste danske serier NOGENSINDE, hvis I spørger os! Pilou spiller her statsministerens spindokter og har en af de største roller. En rolle, han også vandt TVPrisen for bedste mandlige tv-skuespiller for. Noget virkelig sjovt ved Borgen er, at den bliver indspillet mellem 2010 og 2013 – årene, hvor Pilou er ved at blive rigtig kendt og dermed spiller med i mange store film ved siden af. Blandt andet derfor er Pilou markant mindre med i sæson tre, hvor han sideløbende skulle spille rollen som Simon Spies i Spies & Glistrup samt stå på scenen på Folketeatret, hvor han medvirkede i Baronessen
Pilou Asbæk i R
Pilou Asbæk i R.© Nordisk Film

2011

 • BrainyEndnu en kortfilm, hvor vi kan se Pilou shine! Denne film handler om Brainy, der tror, han kan tale med sin afdøde bedstefar. 
 • Bora Bora – Denne ungdomsfilm handler om Mia, der må gøre op med sig selv, om hun vil løbe fra sine problemer eller se dem i øjnene. Pilou dukker op som den voksne kriminelle Jim med slikhår og en cigaret i munden, men er kun med i små 15 sekunder. Pilou smuttede eftersignende nemlig fra projektet, fordi han syntes, det var for åndssvagt med filmens musikscener. 

2012

 • Kapringen – Sådan en uhyggelig film! Den handler om, at et dansk skib bliver tilfangetaget af Somaliske pirater, og de danske myndigheder skal forhandle med piraterne for at få danskerne fri. Pilou spiller matrosen Mikkel Hartmann, og han gør det så overbevisende, at vi måtte snøfte ned i vores ærme flere gange. 
Pilou Asbæk i Kapringen
Pilou Asbæk i Kapringen.© Nordisk Film

2013

 • The BorgiasPilou begynder i 2013 langsomt at få international opmærksomhed og medvirker dermed i denne internationale serie om renæssancen i Italien. Hvis du vil se Pilou som langhåret renæssancemand, er det denne serie, du skal sætte på i aften!
 • Spies & Glistrup – Spies og Glistrup er måske nogle af de mest provokerende personligheder Danmark har haft i nyere tid. De slyngede om sig med damer, druk og overdådig luksus. I filmen spiller Pilou ingen ringere end Simon Spies! Dog må det siges ikke at være hans mest sexede rolle.
Pilou Asbæk i Spies og Glistrup.
Pilou Asbæk i Spies og Glistrup.© AlphaVille Pictures Copenhagen, Nordisk Film Production

2014

 • LucyIgen er Pilou oppe at lege med nogle af skuespilfagets store drenge. I denne sci-fi film spiller Pilou overfor ingen ringere end Scarlett Johansson og Morgen Freeman! I en faktisk ret stor rolle som karakteren Richard. 
 • Kapgang – I denne søde, danske film følger vi Martin, der er forvirret over sin seksualitet. Pilou spiller onklen, Kristian. 
 • Fasandræberne – I rækken af Jussi Adler-Olsen filmatiseringer er Fasandræberne den anden film, hvor vi følger Carl Mørck og Assads efterforskning. I denne film spiller Pilou en ret stor rolle som den snobbede, overklasse forretningsmand Ditlev Pram, der måske ikke har helt ren mel i posen. 
 • Stille hjerte – Hvis du elsker danske skuespillere, skal du se denne hjerteskærende fortælling om sygdom, der er fyldt med nogle af Danmarks absolut mest fantastiske skuespillere – Ghita Nørby, Paprika Steen, Morten Grunwald, Vigga Bro og (selvfølgelig) Pilou Asbæk. Vildt cast, siger vi bare!
 • 1864 – Pilou Asbæk havde en af hovedrollerne i denne flagskibsserie på DR1. Pilou spillede den ensomme Didrich. 
 • Eurovision Song Contest – Sammen med Lise Rønne og Nikolaj Koppel ledte Pilou 180 millioner tv-seere gennem verdens største musikkonkurrence.
Pilou Asbæk i Fasandræberne
Pilou Asbæk i Fasandræberne.© Zentropa Entertainments

2015

 • Krigen – Så er det altså endnu engang frem med lommetørklæderne, for hvis du skal se Krigen, kan vi godt love dig for, at vandværket kommer i gang! Her spiller Pilou rollen Claus Michael Pedersen, der er dansk kommandør i krigen i Afghanistan (det må siges, at Pilou lige havde en periode med krigs- og soldaterfilm her). Der sker en tragisk ulykke i Afghanistan, som Claus må bøde for – eller må han? SÅ spændende, SÅ sørgelig, SÅ god! 
 • 9. April – Endnu engang ses Pilou i rollen som soldat – her som Sekondløjtnant Sand. 9. April er virkelig en smuk, uhyggelig og (desværre) sand fortælling, om da Tyskerne indvaderede Danmark i 1940. 
Pilou Asbæk i Krigen
Pilou Asbæk i Krigen.© Danmarks Radio (DR), Det Danske Filminstitut, Nordisk Film Production, Nordisk Film- & TV-Fond, StudioCanal

2016

 • Game of Thrones – (Indsæt selv verdens bedste temamelodi!) – Oh. My. God! Ubestridt en af nyere tids største TV-serier! Nærmest alle har jo set Game of Thrones! Pilou spillede pirat-skurken Euron Greyjoy, og han gjorde virkelig livet svært for os – vi ville så gerne holde med ham, fordi, hallo, han er dansk (!), men samtidig var han virkelig modbydelig og ond i rollen som Euron Greyjoy. 
 • Stag – En gruppe af venner kæmper for at overleve en weekend fra helvede efter en ekspedition i det Skotske Højland, der bliver mere rodet, end hvad de først havde forventet. Pilou har en birolle som Neils i denne internationale miniserie. 
 • Ben-Hur – I denne action-film spiller Pilou ingen ringere end selveste Pontius Pilatus! Rimelig sejt. 
 • The Great Wall – Endnu en actionfilm! I denne film skal vi lige kravle lidt ned ad rollelisten, før vi finder Pilou. Han spiller nemlig birollen Bouchard, og hvis du gerne vil se noget, hvor Pilou får masser af skærmtid, vil vi vælge en af de andre (mange, gode!) film. 
Pilou Asbæk i Game of Thrones
Pilou Asbæk i Game of Thrones.© Home Box Office (HBO), Television 360 Grok! Studio, Generator Entertainment, Bighead Littlehead

2017

 • Ghost in the Shell – I denne film spiller Pilou endnu engang overfor Scarlett Johansson. En sjov historie fra denne film er, at Pilou tog en FCK-trøje med til Scarlett i gave. Hun forstod ikke helt præmissen, så Pilou måtte lige forklare hende, at det altså (i hans optik) er Danmarks bedste hold. Derefter er de blevet virkelig gode venner, og de spiser ofte sammen, når Pilou er i New York.
 • Woodshock – Pilou spiller overfor endnu en super sej dame i denne film – nemlig ingen ringere end Kirsten Dunst! I filmen, der handler om en hjemsøgt ung kvinde, spiller Pilou rollen som Keith. 
 • Game of Thrones Conquest & Rebellion: An Animated History of the Seven Kingoms – I denne animations-efterfølger til Game of Thrones lægger Pilou stemme til – du har måske gættet det? – Euron Greyjoy. 
Pilou Asbæk i The Ghost in The Shell
Pilou Asbæk i The Ghost in the Shell.© Paramount Pictures, Dreamworks Pictures, Reliance Entertainment, Arad Productions, Steven Paul Production, Amblin Partners

2018

 • Skytsenglen – Den mest utrolige serie af hypnoseforbrydelser i historien sender en efterforsker og hypnotisør ind i en verden af psykologisk manipulation. Pilou spiller Anders Olesen, der leder efterforskningen. 
 • Overlord – Endnu en krigsfilm! I denne film spiller Pilou SS-officerens Wafner, og ser (mildest talt) rimelig uhyggelig ud med halvdelen af hovedet som et stort sår. Creepy!
Pilou Asbæk i Overlord
Pilou Asbæk i Overlord.© Bad Robot, Paramount Pictures

2020

 • Run Sweetheart Run – Denne film handler om en kvinde, der forsøger at komme helskindet hjem, efter hendes blind-date viser sig at være voldelig. Pilou spiller Ethan. 
 • Familien Asbæk – DR-serien portrætterer Pilou og hele hans familie, der alle er engagerede i kunstverdenen. Pilous forældre, Jacob og Patricia, startede nemlig for 50 år siden et kunstgalleri i København, der har haft folk som Jørgen Leth og Prins Henrik som faste kunder – ret sejt! 
 • Meyerheim og stjernerne – Michael Meyerheim går tæt på en række kendte danskere – blandt andet skønne Pilou Asbæk. 
 • Efterforskningen – TV2-serien følger efterforskningen på et lig efter en frygtelig forbrydelse. Serien, der omhandler mordet på Kim Wall, er baseret på ægte hændelser, hvilket gør den virkelig hård, men også rigtig spændende at se. I serien spiller Pilou anklageren Jakob Buch-Jepsen, og gør det helt fantastisk godt.
Pilou Asbæk i Efterforskningen.
Pilou Asbæk i Efterforskningen.© Copenhagen Film Fund, Miso Film, Outline Film, Public Service Pool, SVT-1, TV2, Viaplay

Kilder: Soundvenue, IMDb

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her