Avatarfilmen
Avatar 2 har været længe undervejs – her er, hvad vi ved om den© Twentieth Century Fox, Dune Entertainment, Lightstorm Entertainment

Her er alt, vi ved om Avatar 2: The Way of Water indtil videre

Kate Winslet er med på rollelisten!

1. maj 2022 af Henny Müller Dahl

Det er efterhånden hele 13 år siden, at den første Avatar-film udkom og satte rekord som den bedst indtjenende film nogensinde med en indtjening på over 2.782 billioner dollars. 

Siden da har fans ventet spændt på at se mere til de blå væsener på planeten Pandora. Optagelserne til Avatar 2 sluttede langt om længe i 2020, og endelig kan vi nu – i 2022 – glæde os til at se et nyt mesterværk, når filmen får premiere i december i år. 

Selvom der stadig er lidt tid til julemåneden, er der en del ting, som vi allerede nu ved om den nye to'er. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan forvente af filmen, når den endelig rammer biografen. 

1. Premieredatoen blev rykket på grund af corona-pandemien

Premieredatoen for Avatar 2: The Way of Water er sat til 14. december 2022. Oprindeligt skulle filmen have premiere i december 2021, men på grund af corona-krisen oplevede holdet bag den nye film en hel del uforudsete udfordringer undervejs. Men med Avatar-tilhængernes tålmodighed går det nok alligevel! 

2. Gensyn med de samme skuespillere 

De centrale karakterer, som vi kender fra den første Avatar-film, har stadig kontrakt på filmserien, og derfor kommer vi til at se de samme skuespillere igen i den nye to'er. Vi ser blandt andet frem til at se Sam Worthington som Jake Sully og Zoe Saldana som Na'vi-prinsessen Neytiri. 

Jake Sully og Neytiri i Avatar
Sam Worthington som Jake Sully og Zoe Saldana som Na'vi-prinsessen Neytiri. © Twentieth Century Fox, Dune Entertainment, Lightstorm Entertainment

3. Samme kendte filminstruktør vender tilbage

Skaberen af Avatar-universet er ingen ringere end den canadiske filminstruktør James Cameron, der også har instrueret en anden film, vi virkelig elsker: Nemlig Titanic! Og den garvede herre står endnu engang ved roret bag Avatar 2: The Way of Water. 

4. Både en fortsættelse og en unik handling 

Instruktør James Cameron har udtalt, at alle Avatar-filmene (for nå, ja, der kommer hele fire film i alt!) kommer til at kunne stå alene, og at det derfor ikke er nødvendigt at have set den ene film før den anden. 

Derfor fortsætter hele universet fra den første film i Avatar 2, men selve handlingen bliver ny – og slutningen vil derfor (måske) ikke lægge direkte op til en fortsættelse. Ifølge filmholdet vil det overordnede tema i to'eren være famile. 

Jake Sully fra Avatar
I Avatar 2 møder vi både nye og gamle karakterer som Jake Sully© Twentieth Century Fox, Dune Entertainment, Lightstorm Entertainment

5. Fokus på hovedkarakternes børn

Handlingen i Avatar 2: The Way of Water kommer til at foregå flere år efter den første film. Jake Sully er tilsyneladende blevet høvding, og prinsesse Neytiri har fået endnu højere status i klanen. Men den nye film vil komme til at fokusere en hel del på parrets børn. Det skal nok blive spændende! 

6. En del af Avatar 2 er filmet under vand

Mens meget af Avatar 1 foregik rundt i planeten Pandoras skove, vil vi nu få meget mere at se til vulkanske omgivelser og undervandsområder. Vand kommer til at spille en stor rolle i Avatar 2, og derfor er meget af filmen endda filmet under vand. Det lyder altså ret imponerende, synes vi. 

7. Forberedelserne til filmen har taget lang tid 

James Cameron og resten af filmholdet har brugt det sidste årti på at tilpasse den teknologi, de brugte til at skabe den første Avatar-film, til at kunne filme under vand i forbindelse med Avatar 2. Når hele holdet har arbejdet på at skabe nye filmteknikker og udvikle nyt udstyr, giver det lidt mere mening, at den nye film har været så længe undervejs. Herunder kan du set et billede, som Avatar-produceren Jon Landau har delt fra optagelserne. 

8. Endnu vildere effekter

James Cameron er kendt for at være ret glad for teknologi, og i Avatar 1 gjorde han brug af ret vilde 3D-teknologier. Siden da er der sket store fremskridt inden for, hvad der er muligt at lave af seje filmeffekter, og det kommer vi selvfølgelig også til at se mere til i Avatar 2. 

I den nye film bruges der tilsyneladende en tilgang, der kombinerer 4K-opløsning, 3D og højhastighedsbilleder (okay, vi forstår ingenting... Men det lyder sejt!) 

9. Kate Winslet får en rolle

Okay, vi nævnte lige før, at instruktør James Cameron også står bag kæmpehittet Titanic, hvor smukke Kate Winslet spiller hovedkarakteren Rose, der overlever skibets forlis. 

I Avatar 2: The Way of Water har den dygtige skuespillerinde rollen som en karakter ved navn Ronal – og rygterne siger, at Kate Winslet under optagelserne måtte holde vejret i syv minutter ad gangen (what? Utroligt!). Det kunne derfpr lyde som om, at Kate Winslet endnu engang ender i vandet (forhåbentlig ikke på en flydende skibsdør denne gang ligesom i Titanic). 

Jack og Rose fra Titanic
Kate Winslet vender tilbage i endnu en af James Camerons film© Twentieth Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment, Baja Films

10. Hvad sker der efter Avatar 2?

Ifølge James Cameron kan vi se frem til Avatar 3 i 2024, hvis Avatar 2 bliver en succes. Og det håber vi i hvert fald, at den bliver! 

Allerede tilbage i 2020 fortalte instruktøren, at holdet bag Avatar allerede var 95 procent færdige med at filme Avatar 3, så meget tyder på, at vi ikke skal vente lige så længe på tre'eren som på to'eren. 

Den nye film ser i hvert fald sej ud i den trailer, som for nyligt blev offentliggjort. Se selv herunder.