The Santa Clause / Love Actually
© Walt Disney Pictures / Hollywood Pictures / Outlaw Productions (I) / Universal Pictures / StudioCanal / Working Title Films / DNA Films

Her er de 15 ultimative julefilm, som får dig i det vildeste julehumør

Hvis du gerne vil i vaskeægte julestemning i år, er den her liste den perfekte måde at komme det på!

8. oktober 2018 af Sarah Lyster Nielsen

Hvis du elsker film og jul, så er du kommet til det helt rigtige sted! Der er nemlig intet så hyggeligt som julefilm, der får dig i bimlende, bamlende julestemning – og derfor har vi samlet de 15 allerbedste af slagsen, så du bare skal smække benene op med dynen over dig, en kop varm kakao eller gløgg i hånden og et fad konfekt ved siden af. Ahh, kom jul, kom sne, kom gaver!

1. The Holiday

Hvis du både elsker jul og romantiske komedier, er The Holiday den perfekte julefilm. I juleferien bytter ulykkeligt forelskede Iris fra England hus med Amanda fra Los Angeles, som netop er gået fra sin kæreste. De ender selvfølgelig begge to med at finde lige præcis dét, de leder efter, og har en fantastisk, romantisk jul. Det er lige, som det skal være!

2. Alene hjemme

Ingen julefilmsliste uden Alene Hjemme. Det er julefilmen over dem alle – og med god grund. Den er stadig sjov, og hvert år er det lige tåkrummende, når Kevin nakker (lemlæster..?) røverne med strygejern, jernrør og sømpistoler. Av. Heldigvis klarer han den hvert år, og hans mor kommer hjem igen – lige til jul. Det er lige før, vi fælder en lille tåre. 

3. Alene hjemme 2: Glemt i New York

Kevin og hans familie gør det igen i denne populære julefilm – denne gang er Kevin bare alene i New York i stedet for hjemme i huset. Han møder selvfølgelig banditterne igen og gentager succesen, så det bliver jul igen i McCallister-familien. Sådan!

4. Tror du på julemanden?

Scott Calvin kommer ved et uheld til at slå julemanden ihjel – juleaften! Men der skal selvfølgelig være en julemand, så Scott bliver på magisk vis forvandlet til julemanden og skal nu deale med at skjule det for sin familie. Det kan være lidt af en udfordring, da han pludselig får kridhvidt hår, langt skæg og lægger sig gevaldigt ud. Se, dét er en julefilm, der vil noget. 

5. Fars fede juleferie

Clark Griswold er evigt uheldig, men han sværger, at han vil gøre det til en fantastisk jul for sin familie i år – desværre er han uheldig igen, og det ender med en katastrofal jul med uspiselig kalkun og en afbrændt kat.

6. Love Actually

Vi kan selvfølgelig ikke snakke om julefilm uden at nævne Love Actually. Hugh Grant som dansende premierminister, Martin Freeman som stand-in i sexscener (hvilket er lidt akavet, hvis du også har set Hobbitten eller Sherlock…), kærlighedserklæringer på skilte og en fantastisk juleudgave af Love Is All Around. Så er det altså jul!

7. Grinchen – julen er stjålet

Filmen findes både som tegnefilm fra 1966 og live action-film med Jim Carrey fra 2000, men historien er cirka den samme: Grinchen hader jul, så han stjæler den fra indbyggerne i Hvemstrup, men ender selvfølgelig med at blive lidt lun på julen alligevel. 

Hvis du ikke allerede har set den originale tegnefilm, så gør dig selv den tjeneste at se den! Du kommer med garanti i julehumør. 

8. Far til fire i byen

Du kender garanteret bedst denne her julefilm for Lille Pers drøm om julebal i Nisseland og den matchende sang (som du med garanti får på hjernen nu). 

Familien har det lidt stramt økonomisk, da far har mistet sit job. Derfor mener onkel Anders, at det bliver en lidt trist jul – heldigvis løser alting sig, og Lille Per får en dusør på 500 kroner for at hjælpe politiet, og for dem køber han hunden Jensen. Så bliver det alligevel en god jul!

9. Polarekspressen

En ung dreng tvivler på, om julemanden overhovedet findes, men da et magisk tog dukker op foran hans hus julenat, stiger han på og oplever en masse ting, der giver ham troen på julen og julemanden tilbage. 

10. Miraklet på Manhattan

Filmen findes i to udgaver fra 1947 og 1994, og i den nyere udgave spilles hovedrollen Susan af Mara Wilson, som du med garanti kender fra filmen Matilda. Susan tror ikke på julemanden, fordi hendes mor siger, at han ikke findes, men da hun møder den ældre herre Kris Kringle, bliver hun alligevel i tvivl. 

Kris spiller nemlig julemand i det lokale storcenter, og han siger, at han er den ægte julemand. Han gør det så godt, at konkurrenterne vil sabotere ham, og derfor bliver han hevet i retten for at bevise, at han er julemanden – men kan han overhovedet bevise det?

11. Arthurs julegaveræs

Arthur er julemandens yngste søn, som har fået til opgave at besvare børnenes breve til julemanden, mens hans ældre bror styrer den globale gaveuddeling med benhård militærpræcision. 

Desværre glipper det hele, da der er én gave, der ikke er blevet uddelt til tiden, så Arthur påtager sig (i al hemmelighed) opgaven og tager ud for at aflevere den, så det bliver jul for hvert eneste ene barn på Jorden.

12. The Nightmare Before Christmas

Historien om Jack Skellington kan spilles non-stop fra halloween til jul, og vi elsker det. Jack er kongen af halloween, men han er træt af rutinen og opdager ved et tilfælde en anden højtid, nemlig jul, som han prøver at udføre på sin egen (lidt forkvaklede) måde. Det går ikke helt efter planen, men så alligevel...

13. Elf

Elf er indbegrebet af juleånd og julestemning – hvis den ikke kan få dig i julestemning, kan du simpelthen ikke lide jul. Basta. 

Nissen Buddy finder ud af, at han slet ikke er en af julemandens nisser, men et menneske, hvilket forklarer, hvorfor han er tre gange så stor som alle de andre nisser og ikke kan finde ud af at lave legetøj. 

Han drager derfor til New York for at finde sin rigtige far, men det viser sig at være lidt svært, fordi han aldrig har været i den virkelige verden før, og kun kender til jul og glade dage.

14. Jack Frost

Indrømmet, denne her film er lidt trist, men den er altså også meget sjov. Jack Frost er musiker, som ofte er på tour, så han ser ikke sin kone og sin søn Charlie så meget, som han gerne ville. 

På vej til et virkeligt vigtigt job indser Jack, at han burde være hjemme til jul i stedet og vender derfor alene om. På vejen hjem kører han galt og bliver dræbt. Et år senere vender han dog tilbage som snemand og opsøger sin søn for at tilbringe tid sammen med ham.

15. Krummerne – så er det jul igen 

Vi kan ikke sige julefilm uden også at sige Krummerne. Godt nok er denne film ikke med Laus Høybye i rollen som Krumme – men den er altså alligevel virkelig god (og selvfølgelig virkelig julet). 

Julemanden er kommet i vanskeligheder, fordi han har mistet den vigtige julebog, hvori opskriften på den magiske julegrød, der giver ham hans julemandskræfter, står. Hos familien Krumborg er Krumme den eneste, som tror på julen, og derfor er det op til ham at hjælpe julemanden med at få sin bog tilbage – og dermed redde julen. 

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori