Ulrich Thomsen i TROM
Ulrich Thomsen spiller journalist Hannis Martinsson.© Viaplay

Her er den nye, danske krimi-serie, vi virkelig glæder os til at følge med i

Ulrich Thomsen tager til Færøerne for at undersøge en mærkværdig sag nærmere

24. januar 2022 af Rie Kirkebjerg

Hvis du er vild med krimipodcasts, krimifilm og krimibøger, har du sikkert allerede slugt alle krimiserier på samtlige streamingtjenester. 

Nu kan du snart krydse endnu en spændende og nervepirrende krimiserie af på din liste, for den 13. februar har Viaplays originalserie TROM premiere – et krimidrama, der er indspillet på Færøerne, og som har talentfulde skuespillere som Ulrich Thomsen, Maria Rich og Olaf Johannessen i hovedrollerne. 

Hvis du er ægte krimi-fan, har du måske allerede hørt fortællingen – i hvert fald er serien baseret på bestsellerne skrevet af den prisvindende færøske forfatter Jógvan Isaksen. 

6 spændende afsnit om den forsvundne Sonja

Serien, der består af seks afsnit (som alle frigives på Viaplay samme dag – yes!), handler om journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen), der modtager en videobesked fra den kvindelige aktivist og dyrerettighedsforkæmper Sonja á Heyggi, som påstår, at hun er hans datter. Hun frygter for sit liv, og han tager derfor til sin hjemstavn Færøerne for at undersøge sagen nærmere. 

Det bliver hurtigt klart for ham, at Sonja er forsvundet under mystiske omstændigheder, hvorefter han bliver hvirvlet ind i en eftersøgning, der trækker tråde ind i det lokale fiskersamfund, til en markant aktivistgruppe og ikke mindst til øens fremtrædende forretningsmand, Ragnar í Rong (Olaf Johannessen).

I konflikt med det lokale politi

Hannis’ tilstedeværelse på øen bringer ham i konflikt med det lokale politi, og flere gange tørner han sammen med efterforskningsleder Karla Mohr (Maria Rich), da hans fund i sagen står i kontrast til politiets. Hans søgen efter svar optrevler et spind af løgne og hemmeligheder i det lille lokalsamfund...

Om det lyder som en krimiserie, vi skal se? Det tror vi vist nok! Hvis du (endnu) ikke er overbevist, anbefaler vi dig lige at bruge 45 sekunder på at se teaseren for TROM herunder. Vi lover, den er det værd.

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.