Dommere i X Factor
Der er en ny dommer på plads! © Lasse Lagoni/TV 2

Her er den nye dommer i X Factor, der skal afløse Kwamie Liv

Du har set hende før!

30. august 2023 af Henny Müller Dahl

Når X Factor vender tilbage i starten af 2024, bliver det med en ny dommer i midten af panelet. Eller rettere sagt er der faktisk tale om en tilbagevendende dommer! 

Det er netop offentliggjort, at et velkendt X Factor-ansigt, nemlig Oh Land, vender tilbage til dommerstolen. Her skal den dygtige sanger og sangskriver sidde sammen med Thomas Blachmann og Simon Kvamm, der har været dommere i henholdsvis riiiigtig mange år og et enkelt år. 

Fjerde gang som dommer 

Når Oh Land endnu engang bliver at se på skærmen, når vores allesammens fredagsunderholdning ruller over skærmen på TV2, bliver det fjerde gang, at vi kommer til at opleve hende i rollen som dommer. Oh Land har nemlig været dommer i 2019, 2020 og 2021, og sidst, hun var dommer, vandt hun sammen med sin deltager, den dengang 15-årige Solveig. 

Det er første gang siden 2015, at dommerpanelet bliver bemandet af tre dommere, der alle tidligere har vundet X Factor. Thomas Blachmann har vundet hele fem gange, mens Simon Kvamm har hevet sejren med hjem det enkelte år, han har medvirket indtil videre. 

Ny erstatning for Sofie Linde er også på plads 

Oh Land bliver ikke det eneste “nye”, men genkendelige ansigt, der bliver at se på skærmen i den nye sæson af X Factor. Sofie Linde annoncerede i forbindelse med 2023-sæsonen af programmet, at hun var klar til at give stafetten som vært videre, og hendes efterfølger er allerede fundet. Det bliver den dygtige Maria Fantino, der overtager tjansen. Hun har i mange år været vært på det populære DR-program Curlingklubben. 

Kilde: Tv2.dk