Bridgerton castet
Har du også været helt opslugt af sæson to af Bridgerton? © Netflix

Her er, hvad du skal vide om den tredje bog i Bridgerton-universet

Bogens handling er baseret på et velkendt eventyr!

8. april 2022 af Henny Müller Dahl

Kan du slet ikke få nok af hitserien Bridgerton? Har du (ligesom os) slugt både sæson et og to på blot et par dage? Eller okay, indrømmet, et par timer? Så er du helt sikkert også nysgerrig på, hvad den kommende tredje sæson vil handle om. 

Mens sæson et omhandlede den skønne Daphne Bridgerton og hendes forhold til den fascinerende Simon Basset, er det Daphnes ældre bror, Anthony Bridgerton, der er i fokus i seriens anden sæson. 

Det fortæller os, at det nok igen bliver et andet Bridgerton-familiemedlem, vi kommer til at følge i sæson tre – men hvad kan vi egentlig forvente, når vi igen får nye Bridgerton-episoder at binge på Netflix? 

Det ved du måske allerede, hvis du har læst de populære Bridgerton-bøger, som serien er baseret på. Men er du ikke den store læsehest, så bare rolig – vi har nemlig dykket ned i, hvad du kan forvente af Bridgerton sæson tre ved at kigge lidt nærmere på den tredje bog i det dragende univers. Herunder kan du læse, hvad du bør vide og samtidig blive klogere på handlingen. 

Den tredje Bridgerton-bog omhandler Benedict 

Den tredje bog i Bridgerton-fortællingen hedder An Offer From A Gentleman på engelsk eller En fortryllende hemmelighed på dansk, og bogens hovedperson er Benedict. Han er den næstældste bror i søskenderækken og to år yngre end sin bror Anthony. Benedict har gode kunstneriske evner og bliver i sæson to tildelt en plads på et prestigefyldt kunstakademi. Ham kan vi ikke vente med at se mere til! 

Benedict i Bridgerton
Luke Thompson spiller Benedict Bridgerton i hitserien på Netflix. © LIAM DANIEL/NETFLIX

Bogen er baseret på et velkendt eventyr

Der bliver formentlig ikke skåret ned på romantikken, når Bridgerton sæson tre engang rammer vores skærme. Historien i den tredje bog er nemlig baseret på et velkendt eventyr, og vi ved alle, at eventyr som oftest er romantiske i en eller anden forstand. Det er intet ringere end eventyret om Askepot, som har været inspirationskilde til den tredje Bridgerton-bog. 

I bogen møder Benedict en kvinde ved navn Sophie Beckett. Hun er datter til den såkaldte jarl af Penwood og hans elskerinde. Selvom Sophie er elsket af sin far, så bryder hans nye kone, grevinden af Penwood, sig ikke om hende. 

Eloise Bridgerton og Benedict Bridgerton
Vi glæder os til at se mere til Benedict Bridgerton!© LIAM DANIEL/NETFLIX

Da Sophies far dør, fortsætter Sophie med at bo under grevindens tag. Her tvinges hun til at være tjener for grevindens to døtre, mens grevinden stjæler, hvad Sophie har arvet efter sin far.

Sophie bliver træt af sit liv og beslutter sig for at finde en fin kjole og snige sig med til Bridgerton-familiens årlige maskebal. Med en maske kan hun nemlig skjule sig fra sin onde stedmor, der også er til stede. Dog er masken også med til at skjule hendes identitet for Benedict, som hun møder og forelsker sig i, inden hun i bedste Askepot-stil må forlade ballet ved midnat. 


Fortællingen strækker sig over en længere årrække

Den tredje Bridgerton-bog begynder sin fortælling i år 1815, som er to år efter den første bog og et år efter den anden bog. Vi bliver dog ikke kun i år 1815, for bogen springer hurtigt tre år frem i tiden, efter at Sophie som bekendt løber fra Benedict ved maskeballet. Benedict har aldrig glemt den mystiske kvinde fra den dramatiske aften, og da han tre år senere bliver såret under en ridetur, ender han med at blive plejet af Sophie – men han genkender hende ikke uden masken. Lyder det spændende? Det synes vi! 

Familien Bridgerton
Vi kan slet ikke vente til at følge endnu mere med i denne skønne families liv! © LIAM DANIEL/NETFLIX

Det er uvist, om sæson tre vil følge bogen

Det er Netflix og produktionsselskabet Shondaland, der ejes af den velkendte Shonda Rhimes, der står bag Bridgerton, og parterne har endnu ikke bekræftet, hvorvidt den tredje sæson af serien rent faktisk kommer til at følge den tredje bog. Rhimes har nemlig udtalt, at det ikke er sikkert, at serien vil følge bøgerne kronologisk, men hun har til gengæld lovet, at vi kommer til at kunne følge alle Bridgerton-søskende og deres historier. 

Det betyder formentlig, at der er mange flere sæsoner på vej (for vi ved alle, hvor mange Bridgerton-søskende, der er!). Skuespillerne selv ved angiveligt heller ikke, hvad der historiemæssigt kommer til at ske fremadrettet. Det har Luke Newton, der spiller Colin Bridgerton, blandt andet udtalt.

Mens vi venter utålmodigt på nyt om Bridgerton, kan du bruge tiden på at se et par andre af de serier, som selvsamme Shonda Rhimes står bag – og piist, det gælder blandt andet Greys Hvide Verden. 

Det forventes, at sæson tre af Bridgerton vil kunne ses i 2023.