Netflix Sex Education serie | Maeve
Emma Mackey som Maeve© Netflix

Her er serien, vi virkelig godt ville have set som teenagere

Vi kan sikkert stadig lære noget af high school-dilemmaer...

14. december 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Woman var inviteret til set visit af Netflix i forbindelse med filmningen af serien Sex Education.

Vi er vilde med high school-film og -serier, og nu kan vi snart glæde os til en ny serie om det forvirrende ungdomsliv.

I en ny Netflix-serie, som hedder Sex Education, har vi på fornemmelsen, at en bred målgruppe af både teenagere, unge og vokse bliver ramt. Præcis ligesom i den norske serie Skam, der har givet os et flashback til gymnasietiden, hvor kærlighed, forelskelse og venskab for alvor begyndte at fylde i vores hormonfyldte kroppe. Og for ikke at tale om serien Døde piger lyver ikke, som virkelig har formået at sætte fokus på vigtige emner som mobning og unges selvmordstanker.

I den nye high school-serie Sex Education er det især sex, som er i fokus. 

Når mor er sexterapeut

I serien Sex Education følger vi den socialt akavede high school-elev Otis. Otis’ mor er en meget frisindet sexterapeut, og selvom Otis’ er jomfru, ved han derfor (ufrivilligt!) alt om sex på grund af hende. Great...

Sammen med Maeve, som må siges at være skolens ‘hårde pige’, får han stablet en sexterapiklinik på benene. På et af skolens toiletter! Her har de andre elever mulighed for at komme og stille ham alle de spørgsmål, de nu engang har om sex.

Netflix Sex Education serie | Otis og Maeve
Otis og Maeve som sammen laver high schools svar på en sexbrevkasse.© Netflix

Skuespillerne kan genkende sig selv i rollerne

“Alle er forskellige. Og alle har forskellig energi,” fortæller Asa Butterfield, som spiller rollen som Otis, i et interview med Woman. Og sådan er det ikke kun på settet, hvor de mange skuespillere kommer rigtig tæt på hinanden. De kan nemlig godt se sig selv i nogle af rollerne og genkende nogle af de ting, seriens karakterer kommer ud for.

Da vi spørger Asa Butterfield, om han kan se sig selv i sin karakter som Otis, svarer han, at de begge er meget eftertænksomme, nørdede og ikke særligt ekstroverte. Ncuti Gatwa, som spiller Otis’ bedste ven, Eric, er derimod en utrolig energisk og ekstrovert type, og det samme er Eric, som (på trods af mange udfordringer med forældrenes forventninger) springer ud som homoseksuel.

Og mon ikke, at vi selv også kan genkende os i nogle af karaktererne (eller i hvert fald dele af dem)?

Netflix Sex Education serie | Otis og Eric
Otis og hans bedste ven, Eric, som er homoseksuel.© Netflix

Vi ville godt have set serien som teenagere

Da vi selv var teenagere, havde vi ikke en slags real life sexbrevkasse på skolens toilet, som vi kunne spørge til råds om kys, kærtegn, sex og “den første gang”. De første seksuelle oplevelser kan være både spændende og skræmmende, og vi ville ærligt talt gerne have set denne serie, så vi allerede dengang vidste, at det er helt okay, at sex ikke er som i porno.

Vi regner med, at vi i serien Sex Education (ligesom i high school-serierne Skam og Døde piger lyver ikke) får noget af et flashback til den tid, hvor frustrationer og dilemmaer uundgåeligt blev koblet til vores hormonfyldte teenage-liv... Vi glæder os til at se den.

Sex Education har premiere på Netflix 11. januar 2019.

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.