Squid game lege
Hvilke lege kunne du forestille dig i Squid Game?© Netflix/Youngkyo Park. Getty Images

Hvilke børnelege havde været med i Squid Game, hvis serien var dansk? Her er vores gæt!

Dåseskjul ville klart være et af de 6 spil

11. oktober 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du, ligesom os, har slugt samtlige afsnit af Netflixsuccesen Squid Game, har du sikkert tænkt over, hvordan du selv ville klare dig i de dødsbringende koreanske børnelege... Men har du tænkt over, hvordan spillene ville have set ud, hvis det var en dansk serie?

Det har vi! Og her har vi samlet vores allerbedste bud på, hvilke lege deltagerne koldt og kynisk skulle udsættes for, hvis pengepræmien var i kroner i stedet for won. 

1. Stikbold

Den sjoveste aktivitet i idræt i folkeskolen! (Udover når Søren fra klassen tyrede bolden lige i smasken på dig, og Camilla ofte vandt, fordi hun bare gemte sig henne i hjørnet af salen...). Ja, der er mange forskellige teknikker at vælge imellem i stikbold, og vi er sikre på, at nogle af deltagerne i Squid Game ville vælges Sørens teknik, mens andre klart ville vælge Camillas (det ville vi gøre!).

For lige at opsummere reglerne i stikbold: Der bliver lavet to hold, som skal kæmpe mod hinanden. Det gælder om at ramme modstanderne fra det andet hold med skumgummibolde. Hvis en spiller bliver ramt, elimineres spilleren og er ude af spillet. Hvis du kaster en bold, som bliver grebet, bliver du selv dræbt... 

stikbold
Stikbold var en fast aktivitet i idræt. © Getty Images

2. Hoppe i elastik

Den her leg var klart en af frikvarterets sjoveste, da vi gik i folkeskole. I Squid Game ville den dog ikke få smilet frem på deltagerne, for legen er ret svær, hvis skal være ærlige. I hvert fald kræver den koncentration, og at du er ret god til at huske! 

Denne leg foregår nemlig sådan, at to af deltagere skal stå med lidt spredte ben og holde en lang elastik mellem dem (vi tager gerne denne tjans!). Herefter skal en anden deltager hoppe over elastikken i en specifik rækkefølge. Hvis personen laver en fejl eller lander oven på elastikken, er personen ude... af spillet... og det ved vi jo godt, hvad betyder... 

Hoppe i elastik
Kunne du forestille dig denne leg i Squid Game?© Getty Images

3. Dåseskjul

Denne leg, vi legede i folkeskolen og på fritidshjemmet, var fed, fordi der kunne være mange med! Og så gav den sved på panden, fordi vi skulle løbe for livet. Det samme ville bogstavelig talt ske, hvis Dåseskjul var en af de seks lege i Squid Game

Efter ‘fangeren’ har talt til 20 med lukkede øjne, gælder det nemlig om IKKE at ‘blive puttet i dåsen‘ = blive fanget. De andre kan heldigvis redde dig, hvis du bliver fanget, hvis de løber hen til dåsen og råber: “Alle ud af dåsen!” 

Åh, vi krydser fingre for, at vi ville få nogle gode venner at se døden i øjenene med, og at vi aldrig ville falde for spiller 218's venlighed, som søde Ali gør i serien... 

dåseskjul
Alle ud af Dåsen!© Getty Images

4. Hop over bold

Denne leg var også en af de populære i skolegården, fordi hele klassen kunne være med. Derfor er det også en oplagt leg til Squid Game, hvis den store sparegris i loftet af deltagerrummet altså ikke er fyldt op af alt for mange penge, og der derfor er blevet båret for mange kister ud ud af rummet... 

Det eneste, der skal bruges til denne leg, er en tennisbold og en mur. Alle deltagere skal stå i en lang række, og så gælder det skiftevis om at kaste bolden op mod muren, hoppe over den og lade personen bag dig gribe den. Spillet kan gøres sværere ved lave mere udfordrende kast som eksempelvis at kaste bolden gennem benene, inden den rammer muren. Farligt!

Hold over bold
Den enkle leg blev ofte leget i skolegården. © Getty Images

5. Sjippe

Det krævede præcision, koncentration og nogle gode lår at hoppe i sjippetorv i skolegården i folkeskolen. Nogle gange var målet at få så mange fra klassen ind at hoppe samtidig, mens vi andre gange øvede os i at sjippe med to sjippetorve samtidig. Svært og sjovt! I Squid Game: Sandsynligvis bare svært... 

Sjippe
Sjippede du også i bue?© Getty Images

6. Hinke

Om vi var gode til at holde balancen og hoppe på ét ben, da vi gik i folkeskole? Ja! Vi øvede os i hvert fald ofte på det, når der med kridt blev skitseret en hinke-bane, som vi skulle hinke igennem. 

Der kan både hinkes med og uden hinkesten, men vi forestiller os, at hvis denne leg skal godkendes som spil i Squid Game, bliver hinkeruten helt sikkert snørklet og kilometerlang.

Hinke
Vi kunne sagtens se en hinkerude i Squid Game. © Getty Images

Andre sjove børnelege

... som vitterligt bare ville være vildt uhyggelige, hvis vi forestiller os dem i et dødsspil i Squid Game, er lege som Rundbold, Galge-leg, Ost og Smørklat. Hvilke børnelege tror du, der ville være med?

galge-leg
Galge-leg kunne også være et godt bud på en dødsleg i Squid Game. © Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.