Karlas Kabale
Skal du (gen)se disse danske film og serier? © Nordisk Film

Hvis du er i dine start 20'ere, har du helt sikkert set de her 6 danske film og serier som barn

Krummede du også tæer til Max Pinlig og græd af grin til Amigo?

16. marts 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Kender du det, når du kommer i tanke om en mega god film eller serie fra din barndom? Det er bare det bedste, og det vækker skønne barndomsminder frem af fredagsslik i en lille skål, mens vi venter på vores favorit-tv kommer på skærmen. 

Der findes bunkevis af vildt gode, danske film og serier til børn — og vi har set og genset dem alle (mange gange)! 

Derfor har vi samlet seks danske film og serier, som du helt sikkert har set som barn, hvis du er i dine start 20'ere. 

1. Isas Stepz 

Drømmen om at blive danser og bo på en danseskole (!) opstod for alvor, da vi fulgte med i Isas liv, hvor hun flytter ind på sin farfars gamle danseskole. 

Vi kan vel ikke være de eneste, som stod foran fjerneren hver eftermiddag og dansede med, når Isa og hendes danse-venner gav den gas til Himmeldiskoteket

Isas Stepz
Himmeldiskoteket blev spillet i højtalerne til alle fødselsdage og sodavandsfester! © DR

2. Amigo

Fredag var vores yndlingsdag! Både fordi at fredag var lige med fredagsslik, men også fordi der udkom et nyt afsnit af Amigo

Vi var helt vilde med quiz-showet for børn og fulgte troligt med hver fredag, når trillingerne uddelte point til de modige finalister. 

Amigo quizshow
Kan du kende forskel på trillingerne? © DR

3. Karlas Kabale

Sad du også klistret til skærmen i ren og skær spænding over, om Karla nu formåede at samle sin familie til jul? For det gjorde vi!

Hvis du har lyst til at (gen)se Karla-filmene, så er der faktisk hele tre film, som du kan kaste dig ud i. Helt perfekt, hvis du og veninderne skal holde en hyggelig filmaften, hvor I genser alle jeres gamle favorit-film. 

Karlas Kabale
Vi synes, at Karla var for sej! © Nordisk Film

4. Max Pinlig

Hvis du var barn i slutningen af 00'erne, så har du helt sikkert også krummet tæer mange gange, når Max kommer ud for den ene pinlige episode efter den anden, oftest forsaget af hans (lidt for påtrængende) mor. 

Ahhh, hvorfor skulle hun altid rode Max ud i pinligheder... Der må da være en grænse for, hvor mange pinlige ting en person kan opleve i sin barndom! 

Max Pinlig
Hold ud Max, vi føler med dig. © Asta Film/Radiator Film/Film i Väst

5. Tempelriddernes Skat 

Hårene rejste sig, da vi fulgte med i fire frygtløse børns nervepirrende søgen efter tempelriddernes dyrebare skat. Der går nemlig ikke længe før, de bliver forfulgt af både hætteklædte mørkemænd og andre uhyggelige skurke.  

Og vi må da også indrømme, at vi indimellem havde brug for en voksenhånd at holde fast i, når mørkemændene kom lidt for tæt på. 

Tempelriddernes Skat
En tåkrummende, neglebidende film. © M&M Productions

6. Min Søsters Børn i Ægypten

Fru. Flints ansigtsudtryk, da hun ser min søsters børn ankomme i Cairos lufthavn er priceless! Ferien til Ægypten bliver bestemt ikke, som hun forestiller sig. Museer og fine restauranter bliver nemlig byttet ud med firben til aftensmad og svømmelektioner i poolen. 

Vi er helt vilde med alle karaktererne i min søsters børn — især Blop og Pusle, de er da bare for cute

Min Søsters Børn i Ægypten
Vi gad altså godt være en del af den her søskendeflok!

Min søsters børn i Ægypten 

© Moonlight Filmproduktion