Valeria, Girls
Mangler du en god serie, der omhandler andre unge kvinder?© Netflix, HBO Nordic

10 inspirerende og relaterbare serier om unge kvinder, der jonglerer livet

Mangler du en god serie med Girlboss-vibes eller bare lidt relaterbare scener?

23. april 2021 af Henny Müller Dahl

Her på redaktionen elsker vi serier – næsten uanset, hvad de handler om. En helt særlig slags serie, vi dog aldrig bliver trætte af at se, er dem, der specifikt handler om unge kvinder, der ligesom os selv bare forsøger at finde ud af livet. For det er ikke altid helt nemt! 

Selvom serier sjældent er nøjagtige spejlbilleder af virkeligheden, er der bare noget lidt betryggende over at følge med andres op- og nedture. Derfor har vi har samlet 10 serier, der enten inspirerer os, får os til at tro lidt mere på os selv eller bare giver os et smil på læben. 

1. Girls 

Det er simpelthen ikke muligt at tale om serier om unge kvinder uden at nævne Girls. Serien, der handler om fire veninder i starten af tyverne, der forsøger at finde ud af deres liv i New York, er så relaterbar! Hovedpersonen Hannah Horvarth vil rigtig gerne være forfatter, men hun kan bare ikke rigtig kan få det hele til at hænge sammen – og vi kan virkelig godt spejle os i både hende og hendes veninder. 

HBO serien kørte fra 2012 til 2017, og selvom den altså er afsluttet, så elsker vi den stadig højt den dag i dag. Og hvad er egentlig bedre end at binge en serie, hvor du fra start ved, at du ikke skal vente på nye episoder? 

Girls kan ses på HBO Nordic. 

Girls
Girls er uden tvivl en af de mest relaterbare serier, vi har set. © HBO Nordic

2. The Bold Type 

Hvis du elsker filmen The Devil Wears Prada, fordi du synes, at hverdagen på et magasin bare virker enormt spændende, vil du helt sikkert også elske The Bold Type. Den skønne serie foregår nemlig på et magasinforlag – men heldigvis er chefen lidt sødere! 

I serien følger vi de tre veninder Jane, Kat og Sutton, der alle arbejder på det fiktive magasin Scarlet, men både deres eskapader på og udenfor jobbet er lige spændende. 

Du kan se tre sæsoner af The Bold Type på Netflix – og to sæsoner mere er på vej! Hvis du allerede har set serien, er der måske alligevel en ting eller to, du slet ikke vidste om The Bold Type

The Bold Type
Der kommer heldigvis to sæsoner mere af The Bold Type – og vi kan ikke vente! © Netflix

3. Girlboss 

Serien Girlboss er baseret på den virkelig historie om Sophia Amoruso, der er grundlæggeren af det kendte modeimperium, Nasty Gal. Og serien tager også udgangspunkt i bogen af samme navn, som Sophia Amoruso selv har skrevet. 

I Girlboss følger vi den rebelske Sophia, der er fast besluttet på at gå egne veje i livet. En dag begynder hun derfor at sælge vintage tøj på Ebay, og det bliver begyndelsen på et eventyr, der vokser sig større og større. 

Girlboss består af én sæson, som du kan se på Netflix. 

Girlboss på Netflix
Girlboss handler om en badass girlboss. © Karen Ballard / Netflix

4. Younger

Vi elsker serien Younger, der handler om den enlige mor, Liza Miller. Selvom hun er 40 år, ser hun meget yngre ud, og det vælger hun at bruge til sin fordel! Hun lyver sig nemlig yngre, end hun i virkeligheden er, så hun kan få det job, hun drømmer om.

Younger er en af de bedste serier, du kan se på C More

5. Emily in Paris 

Emily in Paris var en af de serier, vi var vildest med i 2020. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi var virkelig glade for at følge med den søde Emilys eventyr i romantiske Paris. På trods hendes ret naive tilgang til det franske liv, minder hun os bare om, hvor meget vi selv håber en dag at blive sendt til Paris for at arbejde. Ja, tak! 

Er du glad for serier med croissanter, søde outfits og lækre, franske boys next door, er Emily in Paris helt sikkert noget for dig. Og har du allerede set serien, kan du enten gense den eller læse et par ting om Emily in Paris, som du måske ikke vidste

Serien kan ses på Netflix – og vi venter i spænding på sæson to! 

Emily in Paris
Emily in Paris er endnu en sød serie om livet som ung kvinde. © Stephanie Branchu / Netflix

6. Sex and the City 

Okay, vi kan altså bare heller ikke komme udenom klassikeren Sex and the City, når emnet er serier om unge kvinder, der jonglerer livet og alt, hvad det indebærer. 

Vi er sikkert mange, der har set denne serie mindst en million gange, men den forbliver bare god, lige meget hvor mange år der går. 

Mangler du en serie, vil vi til hver en tid anbefale Sex and the City og et møde med de fire New York-baserede kvinder, Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda. 

Alle sæsoner af Sex and the City kan ses på HBO Nordic. 

Sex and the City på HBO
Sex and the City er en serie, vi aldrig bliver trætte af! © HBO Nordic

7. Why Are You Like This 

I denne sjove serie følger vi veninderne Penny og Mia og deres roomie Austin, der tilsammen danner en virkelig sjov trio. De tre venner lever det fede liv i Melbourne, hvor de forsøger at finde ud af arbejde, hook ups, venskaber, vilde aftener og alt, hvad der ellers måtte være en del af livet i tyverne. 

Den australske serie kan ses på Netflix, hvor du i øjeblikket finder én sæson. 

8. Unbreakable Kimmy Schmidt 

Mangler du en god Netflix serie, er Unbreakable Kimmy Schmidt et virkelig godt bud. Serien handler om kvinden Kimmy Schmidt, der bliver reddet ud af en kult, som hun har levet som en del af i 15 år. 

Fast besluttet på at indhente alt, hun er gået glip af, vælger hun at starte et nyt liv i New York. Her lejer hun et værelse af en sprudlende Broadway-skuespiller ved navn Titus, og det umage par bliver hurtigt venner. 

Serien består af fire sæsoner, der som nævnt kan ses på Netflix. 

Unbreakable Kimmy Schmidt
Unbreakable Kimmy Schmidt er en af de Netflix-serier, du skal se. © Eric Liebowitz/Netflix

9. Valeria 

Hvis du (ligesom os) bare går og venter på, at den nye sæson af Papirhuset skal udkomme, så du igen kan høre det smukke spanske sprog, er serien Valeria nok lige noget for dig. Altså, ikke fordi den minder besynderligt meget om Papirhuset, men bare fordi spansk lyder lige flot i begge serier – og det er grund nok, ikke? 

Serien handler om kvinden Valeria, der gennemgår en krise i sit ægteskab. Samtidig går det heller ikke så godt med at skrive... Og det er lidt et problem, når hun nu er forfatter. Men heldigvis finder hun trøst i sine tre veninder, Lola, Carmen og Nerea. 

Komedieserien Valeria finder du på Netflix, og der er i øjeblikket én sæson. 

Valeria
Valeria er en virkelig god spansk serie, som du finder på Netflix. © Netflix

10. Good Trouble 

I Good Trouble følger vi søstrene Callie og Mariana, der sammen beslutter at starte nye eventyr i Los Angeles. Men de finder hurtigt ud af, at det flytte hjemmefra er noget sværere, end de lige havde regnet med. 

I serien ser vi søstrenes op- og nedture, mens de navigerer i de forskellige aspekter af deres liv – og ikke mindst i deres karrierer, hvor Mariana har en rolle som software ingeniør på en mandsdomineret arbejdsplads, mens Callie arbejder for en dommer. 

Good Trouble er en af de serier, du kan se på Viaplay, og her finder du alle seriens tre sæsoner. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.