Monica, Rachel og Chandler i Venner
Du kan (gen)se Venner på TV2!© TV2.dk

Instruktøren bag Venner afslører: Denne gæstestjerne var sværest at arbejde sammen med

Alligevel var denne stjerne med i hele 14 episoder

8. september 2023 af Henny Müller Dahl

Selvom Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler og Joey uden tvivl fylder allermest i den legendariske Venner-serie, så stifter vi også bekendtskab med en hel masse gæstestjerner igennem de 10 fantastiske sæsoner. 

Reese Witherspoon, Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts, Bruce Willis og Christina Applegate er kun nogle af kendte skuespillere, vi har haft fornøjelsen af at se i Venner. Nogle gæstestjerner har gjort ganske korte visit på skærmen, mens andre har medvirket i mange episoder. Men hvem var egentlig den sværeste at arbejde sammen med? Det har instruktøren bag Venner, James Burrows, nu afsløret i sin nye erindringsbog med titlen Directed by James Burrows. 

Manglede humor var årsagen 

Ifølge James Burrows var det Helen Baxendale, der var den gæstestjerne, som var sværest at have med at gøre. Årsagen? Hun var simpelthen ikke sjov nok. I Venner spiller hun Ross' britiske forlovede, Emily, og vi husker alle den tåkrummende scene, hvor de to skal giftes, og Ross siger Rachels navn ved alteret (kæmpe ups, men også kæmpe hurra). 

Emily var en del af Venner i hele 14 episoder (der var jo også tale om et af Ross' længere forhold), men James Burrows fortæller i sin bog, at det var meget svært for seriens andre skuespillere at spille sammen med Emily på grund af hendes manglende humor. “Det var som at klappe med én hånd”, fortæller han – av! 

Det var især vanskeligt for Ross-skuespilleren David Schwimmer at få de sjove scener med sin britiske forlovede i hus. Produktionsholdet talte endda om at udskifte Helen Baxendale med en anden skuespiller, men på grund af korte deadlines var det ikke muligt.

Vi synes nu alligevel, den søde skuespiller gjorde det godt. Du kan gense scenen, hvor Ross og Emily står ved alteret, herunder. 

Kilde: deadline.com