The Staircase
Krimiserien The Staircase. © HBO Max

12 nervepirrende krimiserier, du skal se, hvis du elsker spænding

Vi er især vilde med de seje kvinder i hovedrollerne!

20. juni 2022 af Freyja S. Anderberg & Camilla Stubbe

Hvis du er til spænding og efterforskningsarbejde, er du havnet det helt rigtige sted!

For her får du listen med 12 forrygende krimiserier, som får dig til at glemme alt omkring dig, når du lever dig ind i krimiuniverset. Gæt med, og hjælp efterforskerne med at opklare de frygtelige sager. Rigtig god fornøjelse. 

1. The Serpent

The Serpent handler om en famøs juvelhandler i 70'erne. Krimiserien finder sted i Asien, hvor vi følger en diplomat, der undersøger en lang række drab af flere unge backpackere.

Men hvad har en fransk juvelhandler med alle disse mord at gøre? Vi kan kun anbefale dig at finde ud af det ved at se denne spændende og utrolige krimiserie på Netflix – som ovenikøbet er baseret på virkelige hændelser!

Krimiserie The Serpent
The Serpent på Netflix.© Netflix

2. Kastanjemanden

I denne danske Netflix-serie kommer din indre efterforsker på arbejde. Der er nemlig sket en række drab, som alle har én ting til fælles: På hver af gerningstederne er der fundet en kastanjemand. Ret creepy!

Nu er det op til seriens to efterforskere Naia og Hess at finde ud af, hvad koblingen er mellem disse drab og de efterladte kastanjemænd.

Med Kastanjemanden er du garanteret flere timers underholdning, hvor du sidder helt ude på kanten af sofaen.

Krimiserien Kastanjemanden
Kastanjemanden på Netflix.© Netflix

3. True Detective

True Detective byder på alt muligt godt til dig, der elsker krimiserier. I første sæson følger vi de to drabsefterforskere Rustin og Martin, der forgæves efterforskede et mord sammen i 1995.

Nu er det 17 år senere, og de skal genoptage efterforskningen sammen med flere andre uopklarede mordsager.

I den første sæson, som kan ses på HBO Nordic, bliver du forkælet med Matthew McConaughey, mens det blandt andet er Colin Farrell, Vince Vaughn og Rachel McAdams, du får fornøjelsen af i anden sæson.

Krimiserien True Detective
Krimiserien True Detective på HBO.© HBO Max

4. Broen

Broen er en af de bedste danske serier, vi kender. I den første sæson af den danske krimiserie bliver der fundet et lig på Øresundsbroen – lige præcis på grænsen mellem Danmark og Sverige – og derfor må de danske og svenske efterretningstjenester samarbejde om at opklare mordet.

Men det er ikke bare et lig, for det er delt i to, og det består faktisk af to forskellige kvinder. Overdelen er en svensk politiker, mens underdelen er en dansk prostitueret.

Du kan se Broen på Netflix. 

Krimiserie Broen
Broen på Netflix.© Filmlance International AB, Nimbus Film Productions, SVT, Film i Väst, ZDF, DR, Film i Skåne, ZDF Enterprises, NRK, MEDIA Programme of the European Union, Nordisk Film- & TV-Fond

5. Dirty John

Netflixs krimiserie Dirty John starter med, at den succesfulde kvinde Debra begynder at date en ny mand, som hedder John og som eftersigende arbejder på et hospital.

Alt virker som fryd og gammen, men kort efter begynder John at kontrollere Debra mere og mere. Han opfører sig ondskabsfuldt over for både hendes børn og omgangskreds, og snart begynder nogle alarmklokker at ringe – for alle andre end Debra selv.

Denne krimiserie bygger faktisk på virkelige hændelser, og bliver du mere interesseret i sagen, har Netflix også en dokumentar om Dirty John.

Krimiserie Dirty John
Dirty John på Netflix.© Netflix

6. Truth Be Told

Truth Be Told er en krimiserie, hvor podcasteren Poppy begynder at undersøge en forbrydelse begået for mange år siden. Faktisk var hun dengang en efterforskende journalist, som bidrog til at sætte gerningsmanden bag tremmer. Nu bliver der stillet spørgsmålstegn ved om, det er en uskyldig mand, som er endt i fængsel, og hun får nu svært ved at stå ved sit tidligere arbejde som journalist.

Truth Be Told består af to sæsoner, som kan ses på Apple TV+. 

Krimiserie Truth Be Told
Truth Be Told på Apple TV+.© Courtesy of Apple

7. Papirhuset

Papirhuset på Netflix handler om et hold kriminelle, der sammen med el jefe, deres chef El Profesor, skal røve den spanske nationalbank.

På vildeste vis holder de deres gidsler til fange, mens de bruger dem til at fuldføre missionen. Samtidig kommer der naturligvis følelser, lyster til hinanden, politi og alt muligt andet i vejen. 

Krimiserie Papirhuset
Papirhuset på Netflix.© Netflix

8. Marcella

Denne spændingsfyldte krimiserie på Netflix foregår i London og handler om kriminalbetjenten Marcella, der vender tilbage til The Met's Murder Squad efter 12 år med fokus på hjemmefronten.

Hendes første efterforskning er en mordsag, som har været åben i 11 år og involverer en uidentificeret seriemorder, som lader til at være blevet aktiv igen.

Men hun har også en del kaos på hjemmefronten, som udfordrer hende. For hun står midt i en skilsmisse og en forældermyndighedssag, så kan hun egentlig løse en mordsag uden at have styr på sit eget liv? 

Krimiserie Marcella
Marcella på Netflix.© Netflix

9. Mindhunter

Denne krimiserie tager dig tilbage til Amerika i 70'erne, hvor ordet ”seriemorder“ først opstod. Vi følger to FBI-agenter, som samtidig med at opklare sager, arbejder på teorier om såkaldte seriemordere.

I serien interviewer de to FBI-agenter flere berygtede seriemordere såsom Charles Manson og Ed Kemper, som du måske allerede har hørt om i diverse krimipodcasts. De forsøger nemlig at forstå tankerne og sindet på de såkaldte seriemordere.

Serien kan ses på Netflix og er baseret på en virkelig historie.

Krimiserie Mindhunter
Mindhunter på Netflix.© Netflix

10. The Undoing

Hvis ikke du allerede har set The Undoing på HBO Nordic, er det en klar anbefaling herfra!

Ikke nok med at serien er smækfyld med mystik og spænding – kan du opleve ingen ringere end Hugh Grant og Nicole Kidman i hovedrollerne, som spiller ægtemand og kone.

Serien er stærkt vanedannende, og vi kan ikke love, at du kan afholde dig fra at binge hele krimiserien, når du først er gået i gang. 

Krimiserie The Undoing
The Undoing på HBO.© HBO Max

11. Defending Jacob

Er du til krimiserier, hvor efterforskningen og opklaringen af sagen byder på mystik og spænding? Så er Defending Jacob på Apple TV+ en serie lige for dig!

Serien starter med, at der bliver begået en forbrydelse, hvor en anklager forbereder en retssag, som pludselig bliver meget personligt, da hans søn bliver involveret. Og lige når du tror, du har regnet sagen ud og ved, hvem gerningsmanden er – bliver alting vendt på hovedet!

Krimiserie Defending Jacob
Defending Jacob på Apple TV+.© Courtesy of Apple

12. The Staircase 

Denne HBO-serie er baseret på historien om forfatteren Michael Peterson, der bliver mistænkt for at have dræbt sin kone, Kathleen Peterson, da hun bliver fundet død på trappen i deres hjem. Hele fortællingen er ret vild og baseret på virkelige hændelser.

 Der findes også en dokumentarserie om sagen på Netflix. Den hedder også The Staircase og er absolut en af de bedste true crime-serier, der findes.