Netflix serier
Vi kan godt garantere, at du bliver bidt af disse serier på listen!© CAROLE BETHUEL/NETFLIX

6 Netflix-serier, du skal se, hvis du ikke allerede har gjort det (næste sæson er nemlig på vej!)

Har du set premieredatoen for tredje sæson af Emily in Paris?

4. november 2022 af Camilla Stubbe, Maria Dalby Kamper

Vi kender det alle sammen. Det er fredag aften, popcornene er netop poppet færdig, den kolde sodavand er stillet på bordet, og du er kravlet under dynen. Nu skal du bare lige finde ud af, hvad du skal bruge de næste mange timer på at se. Desværre kan det snildt ske, at de næste par timer rent faktisk går med at lede Netflix igennem efter en serie, som er værd at begynde på...

Hvorfor er det, at vi aldrig kan finde en serie, når vi netop sidder klar foran flimmerkassen? Frygt ej! Vi har gjort det nemt og samlet seks Netflix-serier, som du sagtens kan bruge en hel aften – ja, faktisk en hel weekend på at se. Og det allerbedste? Du skal ikke vente længe før næste sæson er klar!

1. The Crown

Hvis du har en lille svaghed for det royale, så er du nødt til at se The Crown på Netflix. Dramaserien skildrer det engelske kongehus i det 20. århundrede og begynder i en periode, hvor den nu afdøde dronning Elizabeth blot var en ung kvinde. Serien består af fire sæsoner, hvor vi bevæger os op i tiden til prinsesse Dianas indtræden i (og udtræden af) den engelske, royale familie. 

Så er du til romantik og drama baseret på virkelige hændelser, skal du helt klart se The Crown. Og der er masser at begynde på, inden sæson fem lander den 9. november på Netflix. Skaberne af serien har udtalt, at sæson fem og muligvis sæson seks bliver de sidste i serien.

The Crown på Netflix
Vi glæder os til at se mere af Diana i sæson fem af The Crown. © Keith Bernstein / Netflix

2. Bridgerton

Hvis du ikke har set Netflixserien Bridgerton endnu, kan vi kun anbefale, at du gør det! Serien tager dig tilbage til Regency-æraen, hvor du bliver præsenteret for drama, kærlighed og royale fornemmelser. Vi taler af erfaring, når vi siger, at du ikke blot skal sætte tid af til det første afsnit, da du garanteret bliver bidt af Bridgertons overklasse – især hertugen af Hastings i den første sæson!

Produktion af tredje sæson er i fuld gang, og vi glæder os til igen at leve os med ind i Londons high society, når den næste sæson kommer i sommeren 2023!

Bridgerton
Vi er helt betagede af denne serie.© LIAM DANIEL/NETFLIX

3. Ginny & Georgia

Er du på udkig efter en serie til søndag eftermiddag, som du bare kan binge løs? Så skal du klart se Ginny & Georgia på Netflix. Serien handler om en alenemor, Georgia, som har svært ved at slå sig ned ét sted med sine to børn, da hun bliver forfulgt at fortiden. Familien er netop flyttet til en ny by, da drama opstår blandt teenagedatteren, Ginny, og hendes nye venner. Og endnu gang banker fortiden på døren.

Vi slugte første sæson alt for hurtigt, så vi kan slet ikke få armene ned over at sæson to er på vej! Den udkommer enten her i slutningen af 2022 eller i starten af 2023. 

Ginni & Georgia på Netflix
Brianne Howey spiller alene mor til to som Georgia i Ginny & Georgia.© Netflix

4. Emily in Paris

Måske du ikke har set Emily in Paris endnu, men du har sikkert hørt om den. Serien, der var på alles læber under lockdown, handler om en ung kvinde, som i forbindelse med sit arbejde flytter til... Ja, du gættede det sikkert: Paris! Og hendes nye liv i den franske storby er alt andet end kedeligt. 

Vi var ellevilde, da vi fandt ud af, at Netflix er i fuld gang med produktionen af sæson tre, og der er allerede annonceret, at der også kommer en sæson fire! 

Den nye sæson tre udkommer den 21. december 2022. 

Emily in paris
Der er flere sæsoner af Emily in Paris på vej!© CAROLE BETHUEL/NETFLIX

5. YOU

Er du til drama og thriller? Altså en serie hvor spænding er i højsædet? Så skal du se serien YOU. Hovedrollen spilles af Penn Badgely, som vi kender fra Gossip Girl. Dog er hans rolle i denne serie meget anerledes... 

Vi fortæller ikke mere, men vil derimod klart anbefale dig at gå i gang med første sæson allerede i dag, da sæson fire har premiere i starten af det nye år 2023. Du kan se første del af den nye sæson på Netflix fra den 10. februar 2023 og den sidste del kommer den 10. marts 2023. Du kan derfor sagtens nå at se de første tre sæsoner inden da, og vi lover, at de er totalt bingeable!

YOU på Netflix
Dette er i hvert fald ikke den Penn Badgely, vi kender fra Gossip Girl!© Netflix

6. The Witcher

Hvis du er til en lidt mere overnaturlig genre, så er The Witcher helt perfekt til dig. Serien handler om monsterjægeren Geralt of Rivia, som forsøger at finde sin plads i en verden, hvor mennesker ofte er mere utilregnelige og vilde end monstrene. Vi kan klart anbefale dig denne serie, hvis du er klar til fantasy-eventyr og spænding!

Det er desuden lige blevet afsløret, at Henry Cavills rolle som Geralt of Rivia vil blive overtaget af skuespiller Liam Hemsworth, som vi nok alle kender fra The Hunger Games, i sæson fire. Du vil dog stadig kunne opleve Cavill i den kommende tredje sæson, som forventes at lande på Netflix i sommeren 2023.

the witcher netflix
Vi ser The Witcher for plottet. Plottet ⇧© Katalin Vermes