Rosaline film disney
Rosaline og Romeo... det lyder ikke helt rigtigt.© Disney

Ny fortolkning af gammel fortælling vil få dig til at grine: Glæd dig til filmen Rosaline

Vi har taget en snak med selveste Romeo og Juliet!

14. oktober 2022 af Maria Dalby Kamper

Hvem elsker ikke Romeo og Julie? Det gør vi!

Derfor er vi vildt spændte på den nyeste Romeo og Julie-remake, som lander på Disney+ i dag. Filmen hedder Rosaline, og det er ikke den klassiske fortælling – i stedet tager den udgangspunkt i Rosaline, som er Juliets kusine... Nårh ja, og så er hun også Romeos eneste ene (altså lige indtil han møder Juliet). Rosaline beslutter sig for at gøre sit for at vinde Romeo tilbage og få Juliet til at glemme alt om ham. Men er det muligt, når parret mener, at de er skabt for hinanden?

I forbindelse med pressekonferencen på filmen har vi talt med selveste Romeo og Juliet, som spilles af Kyle Allen og Isabela Merced. Vi har spurgt ind til den nye film og det at være en del af en ny fortolkning af et så velkendt og klassisk univers.

Ikoniske roller skræmmer ikke de nye Romeo og Juliet

Det kan være nogle store sko at fylde, når skuespillere skal påtage ikoniske roller, men det tager Kyle Allen, som spiller en meget poetisk og følsom Romeo, rimelig roligt:

“Jeg ville være vildt skrækslagen, hvis vi skulle lave en Shakespeare-version, men vi fik lov at lege ret meget med vores roller, og der var virkelig mange fantastiske og sjove mennesker involveret, så jeg var faktisk rimelig afslappet,” fortæller skuespilleren.

Isabela Merced er ret enig. Hun fortæller, at selvom skuespillerne er loyale overfor den oprindelige fortælling, så har de haft meget kreativ frihed, hvilket hun har nydt. “Jeg var overrasket men meget spændt, da rollen blev tilbudt til mig. Altså, Juliet er en stærk kvinde, men også meget sensitiv, emotionel, sympatisk og empatisk,” uddyber hun.

Isabela fortæller, at hun synes, at Rosaline og Juliet begge gør et godt stykke arbejde ved at præsentere to sider af feminisme, og hvad det vil sige at være kvinde. “Du kan være stærk, og du kan være sentimental og følsom og stadig være en selvstændig kvinde,” siger hun.

Rosaline film Disney
Rosaline forsøger at lede Juliets tanker væk fra Romeo.© Disney

Maskebal og tunge kjoler 

Vi har også spurgt ind til, hvad Romeo og Juliet mener har været det sjoveste ved projektet. Kyle Allen er ikke i tvivl om, at det sjoveste har været at se hele castet gøre deres arbejde.

“Det sjoveste har helt sikkert været at arbejde sammen med de andre i castet og Isabela. Vi fik lov til at være til maskebal og at være i scener fra en anden tid (...). Og selvfølgelig kostumerne”, siger Kyle.

“Jeg fik lov til at have disse fantastiske kjoler på, som for det meste kvalte og maste mig, men de så smukke ud!", fortæller Isabela Merced. "De var så tunge. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan kvinder i den tid kunne gøre det... Og der er jo også beviser på, at de nogle gange besvimede.” Godt, det ikke er sådan mere, siger vi bare!

rosaline, juliet, film, disney
Juliet ser så sød ud i de fine kjoler.© Disney

Stærk kvindelig karakter i hovedrollen

I filmen følger vi Rosaline, som prøver at vinde sin kæreste Romeo tilbage. Rosaline spilles af den talentfulde Kaitlyn Dever, som du måske kender fra film såsom Booksmart og serien Dopesick. Rosaline er helt sin egen og nægter at gå med til, at kvinder ikke har noget at sige ved spisebordet. Og en stærk kvindelig hovedrolle er en tendens, som vi på redaktionen er helt vilde med.

Isabela mener også, at Kaitlyn Dever er perfekt i hovedrollen: “Hun er så god til at være komisk anlagt, og hun er så sød, og jeg synes hendes karriere har været den perfekte optakt til denne film.” 

Filmen har premiere i dag, fredag den 14. oktober, og du kan finde den på Disney+. Du kan desuden se de virkelig sjove trailer lige her: