Pedro Pascal og Bella Ramsey i serien The Last of Us
Vidste du disse ting om serien?© HBO

7 overraskende ting, du ikke vidste om hitserien The Last of Us

Den populære serie The Last of Us bliver ved med at overraske!

6. marts 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Som de fleste ved, er HBO-serien The Last of Us baseret på videospillet af samme navn, men vidste du for eksempel, at hovedpersonen Pedro Pascal har en overraskende rekord, og at karakteren Ellie var lige ved at blive spillet af en anden kendt skuespiller?

Vi har samlet en liste over de mest overraskende ting ved hitserien The Last of Us, og hvis du er blevet nysgerrig, så læs med her!

1. Karakterer går igen fra spillet

De fleste karakterer fra videospillet har fået “nye ansigter” i og med, at serien er baseret på et videospil, og karakterne oprindeligt er animerede. Men en person, som går igen, er Merle Dandridge, som oprindeligt lægger stemme til Fireflies-lederen Marlene. Merle spiller nemlig også Marlene i serien. 

Derudover har dem, der lægger stemme til Joel og Ellie i videospillet, også fået en rolle i den filmatiserede serie. Joels stemme, Troy Baker, spiller nemlig et medlem af the settlers og Ellies stemme, Ashley Johnson, spiller Ellies mor, Anna.

2. Pedro Pascal har en overraskende rekord

Vi ELSKER Pedro Pascal som den hærdede og mystiske Joel, som langsomt igennem serien åbner op for sin følelser. Og vi er åbenbart ikke de eneste fans, der der mener det. Skuespilleren har nemlig aldrig spillet hovedrollen i en serie, som har scoret under 89% på anmeldelsessitet, Rotten Tomatoes, hvilket giver ham en utrolig flot statistik!

The Last of Us har desuden scoret 97% på samme site.

3. Har du set Pedro og Bella sammen før?

Måske har du ligesom os tænkt over, hvor du har set skuespillerne Pedro Pascal og Bella Ramsey før, og måske har du endda set dem sammen i en anden serie.

Det er nemlig ikke første gang, at hovedrollerne Pedro Pascal og Bella Ramsey spiller sammen. De spillede begge to en rolle i den meget omtalte serie Game of Thrones, hvor Pascal var med i sæson 4 og Ramsey var med i sæson 6. 

4. Filmet i et andet land

Selvom plottet i serien finder sted i de amerikanske byer Austin og Boston, er serien faktisk slet ikke filmet i USA. Hele serien er nemlig filmet i Alberta i Canada, hvor den også indtog 1. pladsen som den største filmproduktion i landets historie.

Produktionen har efterfølgende ændret butiksfacader og landskab, så det passede ind i det amerikanske udtryk.

5. Andre skuespillere kunne have spillet Ellie

Flere kendte skuespillere var i søgelyset, da rollen som Ellie skulle udfyldes. Her var blandt andet Maisy Williams, som har spillet med i Game of Thrones, og Kaitlyn Dever, som vi kender fra serien Unbelievable, med i overvejelserne.

Dog endte Ashley Johnson, som lægger stemme til Ellie i videospillet, med at sætte foden ned ved Bella Ramsey, da hun mente, at Bella havde essensen af Ellie.

6. Blev frarådet at spille spillet

Selvom skuespillerne blev frarådet at spille spillet før indspilningen af serien, gjorde Pedro Pascal det alligevel. Han måtte dog opgive at gennemføre spillet, da han gik i stå ved et svært level, som han ikke kunne vinde. Han har tilmed i sjov udtalt, at han ville opgive sin skuespillerkarriere for at blive professionel gamer. 

Vi håber personligt, at han holder sig til skuespillet!

7. Sæson 2 OG 3 er en mulighed

Umiddelbart lægges der op til, at serien skal spredes ud på to sæsoner, da den som sagt er baseret på videospillet, som der findes to udgaver af, nemlig The Last of Us I og II.

MEN der florerer nogle rygter om, at historien til den anden udgave, altså The Last of Us II, vil blive spredt ud på både sæson 2 OG 3, hvilket tyder på, at vi (måske) får glæden af Ellie og Joel i to sæsoner mere. YAY!