Skuespiller Johannes Nymark
Alle deltagerne talte med psykolog inden optagelserne. © Blu/TV 2

Psykolog var til stede på slottet i Forræder – benyttede deltagerne sig af livlinen?

Mange erfaringer er gjort efter andre landes udgaver af Forræder

15. september 2023 af Rie Kirkebjerg

Hver fredag, de seneste mange uger, har vi siddet klistret til skærmen, når de Loyale skulle afsløre Forræderne, alt imens Forræderne skulle lyve, snyde og myrde de Loyale i tv-programmet Forræder, som (desværre) har sæsonafslutning i dag, fredag 15. september. Heldigvis ligger der allerede afsnit af den britiske udgave af Forræder, som har fået navnet The Traitors, på TV2. Og den kan vi godt anbefale dig at kaste dig ud i! 

Det originale format hedder De Verraders

Det originale hollandske format, som altså har spredt sig til flere lande, hedder De Verraders, og ligesom det for de danske deltagere har været udmattende hele tiden at befinde sig i situationer, hvor de ikke har kunnet stole på nogen, var det også i den grad sådan for de hollandske og britiske spillere.

Hollandsk deltager fik psykologhjælp

En hollandsk deltager af De Verraders, skuespiller Babette van Veen, fik psykologhjælp efter at have medvirket i programmet, da der var SÅ mange konspirationer og løgne at forholde sig til. 

Ikke nok med det, har skuespiller Maddy Smedley, der har deltaget i den britiske udgave, The Traitors, opfordret kommende deltagere til at tænke over deres mentale helbred, før de flytter ind på slottet og starter det paranoide spil.

Vært Claudia Winkleman Forræder UK
Den britiske udgave af Forræder har fået navnet The Traitors.© Studio Lambert/All3Media International/TV 2

I den danske udgave har alle talt med en psykolog

Mange erfaringer er altså gjort efter de andre landes udgaver af Forræder, og TV 2 har sørget for, at alle deres medvirkende har været til samtale hos en psykolog inden optagelserne. 

Denne psykolog var også til stede på slottet undervejs, og når deltagerne en efter en forlod spillet, debriefede psykologen dem og talte igen med dem i et opfølgende telefonopkald.

“Vi ville gerne sikre, at de medvirkende dels var forberedt på, at det ville blive presset og ville kunne holde til det, mens spillet stod på”, har redaktør på Forræder, Thomas Richardt Strøbech tidligere fortalt til TV 2. 

Ifølge Thomas Richardt Strøbech benyttede ingen sig dog af psykologen, der var til rådighed i de 10 dage, optagelserne stod på, men vi forestiller os, at det klart har været rart for deltagerne at have i baghovedet, at der var en udefra, de kunne tale med, hvis de havde brug for det.

Kilde: TV 2