Nour fra Robinson
Hvad fortæller Robinson-deltagerne egentlig af dækhistorier? © Viaplay/Sille Seerup

Robinson-deltagerne fortæller: Dette var vores dækhistorier, da vi skulle optage programmet

“Min tvillingesøster postede på min profil for at holde dækhistorien i live”

18. september 2023 af Henny Müller Dahl

Robinson Ekspeditionen er tilbage på skærmen, og hvor har vi savnet at høre Jakob Kjeldbjerg skråle ting som “Det skal sgu være hårdt!” og “Sæt i gang!”. Ligesom alle andre år har den karismatiske vært igen her i 2023 fået selskab af en lang række håbefulde deltagere, der alle kæmper for at overleve kappestride, afstemninger i Ø-rådet og alverdens andre udfordringer, der venter i ekspeditionen. Alt sammen i håbet om til sidst at kunne kalde sig for årets Robinson-vinder

For deltagerne er Robinson hårdt både fysisk og psykisk, og det hele bliver ikke ligefrem nemmere af, at de alle skal være adskilte fra deres venner og familier i ugevis. Men hvad fortæller deltagerne egentlig deres omgangskreds, når de rejser ud i verden for at være med i Robinson? Dét har vi spurgt alle årets deltagere om, og herunder kan du læse deres sjove dækhistorier. 

1. Louise 

Louise fortæller, at fordi hun har to forretninger og 25 medarbejdere, så blev hun faktisk nødt til at være ærlig omkring sin deltagelse. Hun sagde til produktionschefen på programmet, at hun ikke kom til at fortælle nogen vild løgnhistorie til dem, hun har en dagligdag med, og det fik hun lov til. “Jeg har været sammen med min mand i 20 år, så der ville hurtigt kunne komme nogle skilsmisserygter, og det ville gå ud over mine tre børn,” tilføjer hun. 

Dog ville Louises faste træningshold nok synes, at det var underligt, at hun ikke længere mødte op til træning, så til dem fortalte hun, at hun ville tage på retreat på Bali og finde sig selv, mens hun blev rigtig god til yoga. “Så kom jeg hjem og var virkelig tynd og meget brun, så jeg havde ikke været ret meget på retreat,” griner hun. 

Louise fra Robinson
Louise fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

2. Frederik

“Jeg skulle bare have et afbræk. Jeg syntes, det hele var blevet så kedeligt derhjemme, så jeg fortalte, at jeg skulle rejse alene til Asien,” indleder Frederik fortællingen om sin dækhistorie med. 

Selv fortsatte Frederik med at fortælle samme historie, da han kom hjem, men desværre fandt han ud af, at nogle i hans omgangskreds var kommet til at sladre. Det vidste han dog ikke i starten, så han fortsatte med at fortælle, at han havde rejst lidt rundt i Malaysia og den slags.

“Jeg følte mig så dum bagefter. Efterfølgende blev jeg nødt til at spørge folk, om de rent faktisk godt vidste, hvad jeg havde lavet, hvortil nogle så svarede, at de godt vidste det,” griner Frederik. Men den oprindelige dækhistorie handlede altså om, at han skulle finde sig selv – og det gjorde han også på en eller anden måde, pointerer Frederik afslutningsvis. 

Frederik fra Robinson
Frederik fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

3. Pia 

“Jeg fortalte, at jeg skulle ud at rejse i Asien med en rejsegruppe, jeg havde fundet på nettet. De fleste troede på mig, men de, som bemærkede, at jeg ikke var aktiv på sociale medier, havde luret den i mellemtiden, inden jeg kom hjem. Jeg bekræftede dem dog aldrig i det, så mange blev overrasket, da jeg endelig kunne offentliggøre min deltagelse,” fortæller Pia. 

Pia fra Robinson
Pia fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

4. Kaleepan 

“Min dækhistorie til mine venner, forældre og naboer var, at jeg skulle til Kina og arbejde i en by med meget dårlig infrastruktur. Så jeg havde ikke telefon på mig af den grund,” siger Kaleepan. Han fortalte til folk, at hvis der var noget, kunne de tale med hans kone eller lillebror. Dem havde han instrueret til at fortælle nogle hvide løgne om, at de for eksempel havde talt med ham. 

Kaleepan fortalte også til folk, at han efter arbejdet i Kina skulle ud at gå Caminoen i en uges tid. “På den måde forsvarede jeg mig selv, hvis jeg skulle tabe vægt på øen. Til mine kollegaer havde jeg fortalt, jeg skulle på barsel, og den moderne mand tager selvfølgelig mange uger på barsel. De fik også historien med Caminoen til sidst. Jeg har en fornemmelse af, at der var få, der ikke troede på det,” fortæller Kaleepan. 

Kaleepan fra Robinson
Kaleepan fra Robinson© Viaplay/Sille Seerup

5. Ivan 

Ivan opfandt ikke den helt store løgn inden sin afrejse. “Jeg var meget lige ud af posen og fortalte, at jeg skulle filme noget tv i udlandet. Hvad og hvor jeg skulle filme, ville jeg ikke komme ind på. Mine tætte venner og familie vidste godt, at jeg skulle være med i Robinson,” fortæller han. 

Ivan fra Robinson
Ivan fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

6. Nicole 

“Jeg sagde, jeg skulle på ferie. Jeg havde lige været udsendt i seks måneder, hvor jeg havde været i Estland. Det var koldt, og nu skulle jeg til Thailand for at få noget varme og bare koble af,” fortæller Nicole. Hun tilføjer, at til dem, der ikke var en del af hendes liv i Forsvaret, sagde hun bare, at hendes udsendelse varede lidt længere. Folk fik ikke mistanke, fordi Nicole rejste mod Robinson Ekspeditionen kun 14 dage efter, at hendes udsendelse var afsluttet. 

Nicole fra Robinson
Nicole fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

7. Martin 

Martin var en af de deltagere, der ikke rigtig havde en dækhistorie. “Jeg havde ikke rigtig nogen historie, jeg fyrede af, men min kæreste havde adgang til mine sociale medier, så hun postede, som om jeg var hjemme,” fortæller han. 

Martin fra Robinson
Martin fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

8. Tais 

“Jeg fortalte venner og omgangskreds, at jeg skulle ned og besøge en kammerat i Vietnam og rejse rundt med ham. Jeg fortalte, at jeg skulle på en ransagelsestur uden telefon, og derfor ville jeg ikke lægge noget op på sociale medier,” fortæller Tais. 

Tais fra Robinson
Tais fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

9. Maria 

“Min nærmeste familie (mor, far, søskende, kæreste og mormor), mine chefer, nærmeste kolleger og nærmeste venner vidste godt, jeg skulle være med i Robinson Ekspeditionen. Alle andre fik den besked, at jeg skulle en tur til Asien som frivillig veterinærsygeplejerske. Jeg har tidligere rejst ud som frivillig for at hjælpe til i andre lande, så derfor lå det lige til højrebenet at bruge som dækhistorie. Og det er min opfattelse, at alle troede på det, og der var ikke yderligere spørgsmål,” fortæller Maria. 

Maria fra Robinson
Maria fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

10. Johannes 

Johannes fortæller os, at han tidligere har boet et års tid tid i Asien, hvor han blandt andet har været meget i Malaysia og besøgt regnskoven der. “Mine venner og familie ved godt, at jeg sagtens godt kunne finde på at tage derind igen – men bare i lidt længere tid og lidt dybere ind. Så min dækhistorie var egentlig, at jeg skulle ned at bo på en af de både, der sejler ind i junglen”, siger Johannes. 

Mere specifikt fortalte Johannes sin omgangskreds, at han havde fået en helt vild chance for at tage dybt ind i regnskoven på øen Borneo, hvor der er mange opdagelsesrejsende. Her skulle de lave undersøgelser og tracke forskellige dyr – noget, som Johannes generelt synes er rigtig spændende. “De fleste troede på det, selvom jeg er en forfærdelig dårlig løgner. Der var lige én, der ikke troede på det,” fortæller Johannes og uddyber: 

“Jeg arbejder i et fitnesscenter i København, og en af dem, der har trænet meget i centret, er Simon, som er en af de andre deltagere i år. Vi kendte ikke hinanden, men på min allersidste time derinde siger jeg, at jeg skal ind i Borneos jungle, og at jeg ikke ved, hvor lang tid det kommer til at tage, fordi der lige har været regnsæson dernede. Men da vi fandt sammen på Robinson-øen, sagde Simon til mig, at han havde været på holdet og havde tænkt, at jeg godt kunne ligne en, der skulle være med i Robinson. Han syntes, historien var for sindssyg, og han troede ikke på den.” 

Johannes fra Robinson
Johannes fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

11. Marie 

“Jeg fortalte, at jeg skulle til Brasilien. Og så var der jo rigtig mange, der var nysgerrige på, hvad jeg havde lavet i Brasilien, da jeg kom hjem, og der kunne jeg mærke, at jeg fik lidt ondt i maven, fordi nu skulle jeg altså til at lyve,” siger Marie, som dog fik alle til at hoppe på sin historie. 

“Så måtte jeg efterfølgende sige, at jeg ikke havde været i Brasilien. Det ligger ikke til mig at gå og lyve sådan, så det har også været rart at kunne sige, at det var en dækhistorie, og at jeg skulle være med i Robinson,” afslutter hun. 

Marie fra Robinson
Marie fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

12. Lotte 

“Jeg sagde, at jeg trængte til at trække mig fra de sociale medier og tage på en rejse for mig selv. Folk er vant til, jeg bare smutter, så det var ikke det største chok,” fortæller Lotte os. 

Lotte fra Robinson
Lotte fra Robinson.© Viaplay/Sille Seerup

13. Kemal 

Kemal brugte sin tyrkiske oprindelse som en del af sin dækhistorie. Han sagde nemlig, at han skulle til Tyrkiet på forretningsrejse: 

“Jeg fortalte, at Tyrkiet nu havde lavet en elbil. Jeg er jo oprindeligt mekaniker og driver et autoværksted, så jeg bildte folk ind, at jeg skulle ned og snakke om at få bilen til Danmark på et tidspunkt. Jeg skulle få aftalen på plads og være væk i længere tid.” 

Dem, der hørte Kemals dækhistorie, troede inderligt på den, og han nævner selv, at den var oplagt at bruge, nu hvor elbiler er et stort emne. 

Kemal fra Robinson
Kemal fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

14. Nynne 

“Jeg havde sagt, at jeg var i Afrika for at redde dyr. Det var totalt random, og noget jeg bare slyngede ud. Alle troede faktisk på det, så jeg måtte jo ind at researche omkring Afrika – hvor langt alting ligger fra hinanden, og hvad for nogle dyr man redder i hvilket område,” fortæller Nynne grinende og fortsætter: 

“Jeg tror, at min næste feriedestination bliver Afrika, fordi jeg har godt nok læst meget om Afrika nu. Det var en lortehistorie, fordi man blev hængt op på den.” 

Nynne fra Robinson
Nynne fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

15. Lars 

“Jeg fortalte, at jeg skulle ned at hjælpe jordskælvsområdet i Syrien. Grunden til, at det blev den dækhistorie, er, at jeg er uddannet ambulanceredder og faktisk kunne havde fundet på det i virkeligheden. Dengang Covid-19 startede, meldte jeg mig til at starte testcenter op i Næstved ved siden af mit normale arbejde, så det ligger mig naturligt at hjælpe, hvis jeg kan. Og jeg kan afsløre, at alle købte dækhistorien, så tilsyneladende troede de også, at det var noget, jeg kunne finde på,” fortæller Lars. 

Lars fra Robinson
Lars fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

16. Mathilde 

Mathildes store netværk som selvstændig betød, at der var rigtig mange mennesker, der pludselig skulle have stukket en løgn, da hun skulle deltage i Robinson. “Jeg lavede den klassiske med, at jeg selvfølgelig skulle på en tur i tre måneder for at finde mig selv, som de fleste havde været på efter gymnasiet,” fortæller Mathilde. 

Dog vidste hun godt, at det ville virke underligt, at hun pludselig intet postede på de sociale medier, hvor hun normalt ellers er ret aktiv. Heldigvis har Mathilde en sød tvillingesøster, der hjalp hende med dén del. Søsteren havde nemlig tidligere været på en lignende tur: “Så hun postede fra sin tur på min profil for at holde dækhistorien i live,” fortæller Mathilde. Søsteren svarede også på folks beskeder, men hun gik også lidt i panik, fordi hun blev i tvivl om, hvem der egentlig vidste hvad. 

Mathilde fra Robinson
Mathilde fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

17. Aleksander 

“Jeg havde bare sagt til folk, at jeg skulle til Mexico med familien,” fortæller Aleksander og afslører også, at der ikke umiddelbart var nogen, der fattede mistanke. 

Aleksander fra Robinson
Aleksander fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

18. Anas 

“Jeg forsvandt lige pludselig fra den ene dag til den anden. Mine nærmeste fik selvfølgelig besked på, hvor jeg skulle hen, og hvad jeg skulle deltage i. Andre troede, jeg skulle alene ud på en rundrejse med rygsæk på ryggen. Det har jeg gjort før, så det var oplagt at bruge den samme historie igen. Det kom ikke bag på folk, for som person kunne jeg faktisk helt spontant finde på at pakke en taske, trække stikket og forsvinde i en periode,” fortæller Anas om sin dækhistorie. 

Anas fra Robinson
Anas fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

19. Majbritt 

“Min dækhistorie var, at jeg skulle til USA på roadtrip med en rigtig god veninde, jeg har i USA. Hendes kusine har en van, som hun selv har renoveret, og den havde vi fået lov at låne. Jeg skulle starte i Seattle, og så skulle vi ellers køre rundt i USA,” fortæller Majbritt indledningsvis. 

Når folk spurgte, hvad billetten kostede, eller hvor de mere præcist skulle køre, måtte Majbritt sige, at det kunne hun ikke lige huske, og at hendes veninde havde planlagt ruten. 

“De købte den allesammen,” slår Majbritt fast, men da hun kom lidt tyndere hjem, begyndte alle at spørge, om hun slet ikke havde spist burgere i USA. Selv prøvede hun at holde fast i historien, men hun var træt af at lyve, så hun fortalte blandt andet sine tætteste kolleger, hvad hun havde lavet. Så slap hun for at snakke om alle staterne, hun (ikke) havde kørt rundt i. Majbritts tætteste relationer, såsom hendes mor og far, vidste godt, at hun havde været med i Robinson, og de hjalp hende med at fortælle USA-historien til andre nysgerrige.

Majbritt fra Robinson
Majbritt fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

20. Simon 

Simon fortæller, at han sagde sit gamle job op, og at han fortalte sine kolleger, at han havde behov for at bryde ud af hamsterhjulet og derfor ville rejse uden telefon og computer for virkelig at leve. 

“Samtidig fortalte jeg, at jeg skulle på rundrejse i Asien med start i Indonesien, hvor jeg ville slappe af først og koble fra. Utrolig nok var der ikke nogen, der stillede spørgsmål, men derimod delte et hav af rejsetips og ting, jeg skulle se i Asien. Det var lidt en speciel oplevelse at sidde og lyve så meget om en rejse, man ikke skulle på, når man egentlig bare skulle ned og sulte og kæmpe for overlevelse,” fortæller Simon og fortsætter: 

“Det samme sagde jeg til mine venner og familie. At jeg havde behov for at rejse en sidste gang, inden jagten på børn og tosomheden skulle være altoverskyggende eller det næste mål for mig. De vidste, at efter mange år, hvor hamsterhjulet havde fyldt det hele, havde jeg behov for at gøre noget anderledes og bryde ud af det hjul, jeg følte mig sat i. Og da jeg havde backpacket i Sydamerika, kom det ikke som en overraskelse for dem, at jeg ville have en sidste, stor rejse. Men hold da op, hvor var de overraskede, da jeg kunne dele nyheden om, hvad jeg havde lavet. Nu gav det mening, hvorfor jeg ikke havde mere at fortælle – og hvorfor jeg ikke kunne beskrive flere steder, jeg havde været, eller hvad jeg havde oplevet.” 

Simon fra Robinson
Simon fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

21. Jakob 

“Jeg arbejder i olie- og gasbranchen i Esbjerg og er indimellem offshore på opgaver, hvor man først er hjemme, når opgaven er løst. Jeg sagde, at jeg var på en skibsopgave på jagt efter olie og gas i Østen, hvor vi skulle sejle ved Singapore og Malaysia. De fleste troede på det,” afslører Jakob. 

Jakob fra Robinson
Jakob fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup

22. Nour 

“Jeg fortalte, at jeg havde fået lidt af en depression. Dagen inden, jeg rejste, skrev jeg i en story på Instagram, at jeg tog en pause fra alt og tog orlov fra mit arbejde. Jeg havde endda købt en kæmpe orlovskage og givet den til arbejdet. Jeg sagde, jeg havde brug for at trække stikket lidt, fordi jeg syntes, jeg havde været igennem en lidt svær tid, og at jeg syntes, det var fint, hvis jeg lige trak mig fra alle sociale medier og tog ud at rejse uden telefon,” fortæller Nour. 

Nour forklarer, at hun modtog mange søde beskeder, hvori folk skrev, at de håbede, hun havde det godt. Selv blev hun faktisk helt overvældet over, hvor mange der skrev. Da Nour vendte hjem og lavede sin første Instagram-story efter rejsen, skrev folk også, at de havde tænkt meget på hende. Dog var der også folk, der skrev beskeder som: “Velkommen tilbage fra Robinson” eller “Du skal så meget til Robinson”, så nogle havde altså luret den. Nour forsøgte at feje bemærkningerne væk ved at sige, at det ville hendes familie ikke synes om, og at tv slet ikke var noget for hende. Hendes nærmeste kendte dog godt sandheden og bakkede hende op.

Nour fra Robinson
Nour fra Robinson. © Viaplay/Sille Seerup